Nová publikace přiblíží místa spojená s rodinou nejslavnějšího ševce

Brožura Baťa nejsou jenom boty. Foto: CCR VM
ZLÍN - Baťa nejsou jenom boty – tak se jmenuje nová publikace, která si klade za cíl seznámit veřejnost s místy ve Zlínském a Trenčínském kraji, která jsou spojená s rodinou nejslavnějšího ševce. Čtenáře zavede nejen do Zlína, někdejšího sídla baťovského impéria, ale také například do Napajedel, Vsetína či slovenské Bojnice, serveru Zlin.cz to uvedla za Centrálu cestovního ruchu Východní Moravy Iveta Mahdalová.

„Příběh Tomáše Bati, jeho nevlastního bratra Jana Antonína a dalších členů této rodiny je fascinující i po mnoha letech. Existuje řada míst, která jsou s nimi stále spjatá a my bychom na ně rádi upozornili. A také motivovali k jejich návštěvě,“ sdělila Zuzana Vojtová, ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy, která novou publikaci vydala ve spolupráci se Zlínským a Trenčínským krajem.

Letošní rok nebyl pro vydání publikace vybrán náhodně. Dne 3. dubna totiž uplyne 145 let od narození Tomáše Bati, zakladatele firmy a také politika a budovatele moderního Zlína, který zásadním způsobem ovlivnil nejen Východní Moravu, ale celé tehdejší Československo.

Publikace je ve formě brožury a zájemci si ji mohou v příštích dnech vyzvednout ve vybraných informačních centrech po celém Zlínském kraji, například v Kroměříži, Uherském Hradišti, Napajedlích nebo Otrokovicích, dále také v Krajském TIC 14I15, Památníku T. Bati nebo třeba v Baťově vile ve Zlíně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x