Omar Gonzalez opustil Blizzard

  omar gonzales    classic    wow classic   

Jistě si vzpomínáte, že Mike Morhaime a pár uprchlíků loni na podzim založili dvě nová herní studia, Moonshot a Secret Door, které zastřešuje herní společnost Dreamhaven. Nyní tato firma získává obrovskou posilu. Omar Gonzalez, který se významně zasadil o vznik WoW Classic, opustil Blizzard a přesouvá se za Mikem, aby podle dostupných informací posílil řady Secret Door. S informací přišel Kevin Jordan, herní vývojář z Blizzardu, pro kterého zdá se byl odchod Omara velkým překvapením.

 

Proč je, resp. byl, Omar pro Blizzard důležitý? Nejlépe to vystihl Ion Hazzikostas v jednom z rozhovorů pro WoWhead:

Ion Hazzikostas zdroj

 

Inženýr Omar Gonzales se pokusil vzít moderního klienta a moderní servery a snažil se je naučit interpretovat data z 1.12. Doslova se na několik týdnů zavřel a pak přišel s něčím, co by se dalo nazvat prototypem. Byl hrubý, obsahoval spoustu bugů, svět nebyl zcela vyrenderován, ale byl to ten skutečný svět před Cataclysmem. Ve hře byly původní dovednosti, talenty, ale věděli jsme, že před námi je ještě spousta práce.

 

Jaký vliv bude mít Omarův odchod na Classic? Troufáme si tvrdit, že v tento moment už moc velký ne. Podle přednášek, které bylo možné sledovat na BlizzConline, je Classic v dobrých rukách a je na dobré cestě být důstojným sparing partnerem původnímu The Burning Crusade.

 

Popřejme tedy Omarovi hodně štěstí a budeme se těšit na to, s čím společně s kolegy ze Secret Door přijdou.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet