EDITORIAL veskrze jarní

Článek od: Monika Slíva - 05.04.2021

Je to naprosto k nevíře, ale poslední editorial jsem napsala letos v lednu. Další dva měsíce zmizely tak rychle, že mám podezření, jestli mi je někdo neodcizil nejen z kalendáře, ale i ze života. Jaro na krku, to zcela jistě, konec utažených šroubů v dohledu, v to doufejme.

Na Sardenu jsme ale v zimě rozhodně nespali a pořád se snažíme být v obraze, abychom vás informovali o novinkách na knižním trhu i na obrazovce. Pravda, vydavatelé a knihkupci to nemají jednoduché a filmová studia taky neskáčou radostí, ale všichni dělají, co umí, aby nezhynuli a nezmizeli v propadlišti dějin. My se snažíme držet zavedené rubriky a připravujeme i něco nového.

V lednu jste si mohli přečíst vítězné povídky z prvního ročníku Sardenských legend, v březnu pak nádavkem další (která se líbila předsedkyni poroty Terce Kadečkové) a můžeme vás ujistit, že již pilně pracujeme na přípravě toho letošního.
Zvládli jsme se díky Honzovi Křečkovi pročíst všemi komentáři, které dorazily do naší ankety Kniha roku, a jsme nadšení z toho, že letos získala nejvíc hlasů česká kniha.
Během tří uplynulých měsíců jste si mohli přečíst i nové příspěvky do modelářské sekce, která je též dlouhodobou a nedílnou součástí sardenského čtení. Neúnavně do ní přispívá naše šedá eminence Petr Šimčík a taky Michael Pešťák, který se klasické modelařině věnuje dlouhá léta. Možná vás některý z článků inspiruje k vlastní tvorbě.
Jistě jste si všimli, že za poslední měsíce se nám trochu vyrojily i  recenze na pohyblivé obrázky. Budeme v nich pokračovat díky naší nové posile Frecerickovi i díky nové rubrice, kterou pro vás v brzké době chystáme.

Můžete se těšit na rozhovory se zajímavými lidmi, na další Radosti Jany Jůzlové, na pravidelné Nedělníky i nepravidelné Čteme si a samozřejmě na haldu recenzí a PR článků o právě vydaných i chystaných knihách.
My jsme tu pořád a baví nás číst i sledovat fantastiku a vždycky se o to s vámi rádi podělíme.

Monika Slíva
šéfredaktorka

Přidat komentář