Pešánovi se omluvili Gulaš a Nestrašil! Připojí se další Zohorna, přijdou i škrty

Foto: Jan Beneš, Český hokej

6. dubna 2021, 10:58

Adam Bagar

Český národní tým na Velikonoční pondělí zahájil druhý přípravný kemp před MS, trenérům se v pražské Tipsport areně hlásilo už 28 hráčů – tři brankáři, deset obránců a patnáct útočníků.

Nově se z KHL připojili obránci Dominik Mašín s Michalem Jordánem a útočníci Robin Hanzl, Lukáš Radil a Hynek Zohorna. „Musíme mít trochu ohled na nové kluky, kteří nebyli nějakou dobu na ledě, takže plán bude podobný jako minulý týden,“ hlásí kouč Filip Pešán.

Ten už pochopitelně řeší i podobu soupisky pro třetí akci, která je na stejném místě v plánu příští týden. „S hráči komunikuju, tento týden nás ještě čekají další hovory, abychom si nějaká jména potvrdili. Zatím mohu říct, že se k nám už v pondělí připojí Tomáš Zohorna.“

S novými příchozími se začne už i škrtat. „Budeme chtít držet pět pětek plus tři brankáře. Přes ten počet bych nechtěl jít. Už tohle je velké číslo, i kvalita ledu je při tolika hráčích horší. Kolik jich přijde, tolik jich taky odejde. Takový je náš současný plán,“ prozrazuje Pešán.

Ten už dostal i dvě omluvenky, na MS se nepředstaví útočníci Milan Gulaš a Andrej Nestrašil. „Andrej má už v té době naplánovanou svatbu ve Spojených státech a Milan je po sezoně vyčerpaný. Nemá šťávu, aby se připravoval na šampionát,“ potvrzuje český trenér.

V kontaktu je i s Dmitrijem Jaškinem, u nějž zatím visí otazník. „Ještě je s týmem a z Ruska nemohl odcestovat, navíc řeší i zdravotní problém,“ říká Pešán na adresu nejlepšího střelce letošního ročníku KHL, který se v 59 utkáních základní části zaskvěl 60 body (38+22).

Foto: Jan Beneš, Český hokej

Hráči na druhém přípravném kempu před MS

Brankáři:
Dominik Frodl (HC Škoda Plzeň), Milan Klouček (HC Dynamo Pardubice), Roman Will (Traktor Čeljabinsk).

Obránci:
Vojtěch Budík (HC Škoda Plzeň), Daniel Gazda (PSG Berani Zlín), Michal Jordán, Dominik Mašín (oba Chabarovsk), Vojtěch Mozík (Kunlun Red Star), David Sklenička (Jokerit Helsinky),  Radim Šalda (Mountfield HK), Jan Ščotka (HC VERVA Litvínov), Andrej Šustr (Kunlun Red Star), Libor Zábranský (HC Energie Karlovy Vary).

Útočníci:
Ondřej Beránek (HC Energie Karlovy Vary), Matěj Blümel (HC Dynamo Pardubice), Jiří Černoch (HC Energie Karlovy Vary), Jan Dufek (PSG Berani Zlín), Jakub Flek (HC Energie Karlovy Vary), Robin Hanzl (Spartak Moskva), Jan Hladonik (HC Energie Karlovy Vary), Luboš Horký (HC Dynamo Pardubice), Petr Kodýtek (HC Škoda Plzeň), Karel Plášek (HC Kometa Brno), Jakub Pour (HC Škoda Plzeň), Lukáš Radil (Spartak Moskva), Filip Suchý (HC Škoda Plzeň), Marek Zachar (Mountfield HK), Hynek Zohorna (Chabarovsk).

Zápasový program českého národního týmu

Příprava:
22. dubna: Rakousko – Česko (Vídeň)
24. dubna: Česko – Rakousko (Jindřichův Hradec)
29. dubna: Německo – Česko (Norimberk)
1. května: Německo – Česko (Norimberk)
6. května: Česko – Slovensko (Praha)
7. května: Česko – Slovensko (Praha)

České hokejové hry (Praha):
12. – 15. května

Mistrovství světa (Riga):
21. května: 15:15 Rusko – Česko
22. května: 19:15 Česko – Švýcarsko
24. května: 19:15 Česko – Bělorusko
27. května: 19:15 Švédsko – Česko
29. května: 11:15 Česko – Velká Británie
31. května: 15:15 Česko – Dánsko
1. června: 15:15 Slovensko – Česko
3. – 6. června: play off

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz