Tepelné čerpadlo Yanmar GHP
Komerční články

To musíte vidět – tepelné čerpadlo využívající o 2/3 levnější zdroj energie

Co kdyby bylo možné využít výhody tepelných čerpadel s vrty a nevýhody nechat stranou, tj. zajistit si teplo pro firmu bez nutnosti vysokých pořizovacích nákladů, a vysokých požadavků na elektrickou přípojku?

Přesně tyto výhody nabízí plynové tepelné čerpadlo Yanmar GHP, kdy vnější jednotka získává energii ze vzduchu, k výrobě tepla i chladu pak slouží zemní plyn, jehož cena je zhruba o dvě třetiny nižší v porovnání s elektrickou energií. Zároveň, Yanmar GHP umí při výrobě chladu využít odpadní teplo, které se při chlazení běžně vypouští do okolí bez užitku, čímž dále sníží vaše náklady na energie.

Tepelné čerpadlo Yanmar GHP
Tepelné čerpadlo Yanmar GHP

Odpadá i nevýhoda v podobě vysokých pořizovacích nákladů

Jednou z nevýhod průmyslových tepelných čerpadel jsou vysoké pořizovací náklady s tím, že investor své peníze získává zpět v průběhu času prostřednictvím nižších nákladů na energie. U plynového tepelného čerpadla jsou počáteční investice výrazně nižší, srovnatelná s pořízením klasické kotelny a elektrické klimatizace. Spotřeba zemního plynu je navíc zhruba o 25 % nižší oproti klasickým plynovým kotlům.

Jako doma se Yanmar GHP cítí v budovách s podlahovým topením Stejně tak ale najde uplatnění i v budov vytápěných radiátory nebo vzduchotechnikou. Dále, plynová čerpadla všeobecně mají menší požadavky na prostor, není tedy nutné budovat vlastní kotelnu dle všech nařízení a bezpečnostních předpisů, jednotku umístíte snadno např. na střechu.

Využijte i vy výhody průmyslových tepelných čerpadle na zemní plyn, nejenže tím výrazně snížíte náklady na energie, snížíte energetickou zátěž, ale také zvýšíte komfort pobytu vašich kolegů v prostorách, jimž čerpadlo dodává teplo či chlad. Více informací o Yanmar GHC najdete na https://www.gt-energy.cz/cz/yanmar-plynove-vzduch-voda