Jak jsem plašil ptáky...

 

na slepém rameni řeky Orlice...




Ledňáčka říčního – Orla mořského – Skorce vodního – Husu velkou – Jeřába popelavého – Hohola severního – Volavku popelavou – Sýkořici vousatou – Kormorána velkého – Konipase horského – Potápku roháče – Racka chechtavého – Strnada rákosního – Lysku černou – Kopřivku obecnou – Bukače velkého – Vodouše rudonohého – Chřástala vodního – Drozda kvíčalu – Lžičáka pestrého – Slípku zelenonohou – Kvakoše nočního – Vodouše kropenatého – Čírku obecnou - Slavíka modráčka – Zrzohlávku rudozobou – Motáka pochopa – Pisíka obecného – Potápku malou – Moudivláčka lužního – Kulíka říčního – Čírku modrou – Potápku černokrkou – Budníčka většího – Poláka velkého – Rákosníka proužkovaného – Rybáka obecného – Rákosníka obecného – Cvrčilku slavíkovou – Poláka chocholačku – Rákosníka velkého – Břehuli říční – Chřástala kropenatého – Žluvu hajní – Cvrčilku říční – Bukáčka malého – Slavíka tmavého a Kolihu.



...až jsem tam nakonec zůstal dlouho sám...pošetilec jen pár kilometrů od ptačí chřipky...





Aneb proč vyšel minulý  pátek "Dycky v pátek" málem až v sobotu...

Komentáře

  1. Jste nám poslal zajímavost o výskytu ptáků, koukám na té levé v tom triptychu jste jednoho i zachytil, tak na oplátku Vám posílám zajímavost o porovnání velikosti lodi Ever Given, to byla ta, co se vzpříčila :-)). SX
    https://hradecka.drbna.cz/zpravy/9467-jak-by-vypadala-lod-ever-given-v-hradci-kralove-na-soutok-by-se-nevesla.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady naproti je velmi, velmi dlouhý panelák (asi jako Ever Given) kterému se jinak neřekne než KRAVÍN :-)

      Bulíci závidí...



      Vymazat
    2. Bulíkům stačí pocit o té vlastní velikosti. SX

      Vymazat
  2. Plašení ptáků je zodpovědná a časově náročná práce. Takže už chápu, proč dycky v pátek vyšlo málem až v sobotu. Ovšem nechápu, proč si při tom bohulibém plašení ztrácel čas focením, které by zvládl školák druhé třídy a nehodným fotografa tvé pověsti. (smajlík)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento pátek to udělám naopak. Tedy ještě za šera vydám nový článek "Dycky v pátek" a pak se vypravím plašit ptáky :-) Snad to naopak přinese i nějakou přínosnou fotografii :-))

      Vymazat
  3. Při pohledu na ty ptáky-neptáky jsem si vzpomněl na cyklus "bezúčelná procházka" Tomáše Pospěcha (toho znám z vyprávění Evy, když studovala ITF, a z letmých setkání v Bratislavě na Mesiaci fotografie)
    https://art.ceskatelevize.cz/360/tomas-pospech-nelakalo-me-byt-uzavorkovan-ve-svete-cernobile-momentky-qVeqE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velice Ti děkuji za ten odkaz :-)

      Tím POspěchem ses trefil rovnou do mého MOmentálního rozpoložení :-)

      Vymazat
    2. Také děkuji za odkaz, Pospěcha mám rád. Dokonce jsem si ho kdysi vybral na konzultacích v Opavě, aby mi jasně vysvětlil, že s mojí neschopností udělat jakýkoliv soubor, tam nepatřím a dal jsem s tím už sám sobě pokoj. :D

      Vymazat
    3. Ty ses odvážil. Já ani to ne. Začal jsem o tom uvažovat a dostalo se ke mě pár podobných zvěstí jaké tu popisuješ. A tak jsem jim ušetřil čas a sobě nádrž benzínu :-))

      Vymazat
    4. O tom, že bys tam jel řezničit? To ale není špatná úvaha. Řeznické práce tam bylo nad hlavu, minimálně u mě. :)

      Vymazat
  4. My už dávno víme,jaký jsi plašan! ;-) A ornitolog v jedné osobě... ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle přenechávám zdejšímu moderátorovi. Aby se nad sebou zamyslel 😇

      Vymazat
  5. Distanční výuka nesvědčí nejen školákům, ale i ptákům.Při momentálním výpadku internetového spojení, ptákům ušlo. že Jeřábek ani kuřeti neublíží. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jeřábek prostě cítí tu sounáležitost s tím mnohobarevným hejnem :-)

      Jen když každý den ráno a večer krájím a vážím ty porce kuřecího, mám takový pocit provinění. Ona je na té druhé straně barikády. Jak vidí hejno které nemá plot, je bojová :-)

      Vymazat

Okomentovat