7. 4. 2021

S lupou do historie: Kyle XY

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Kyle XY 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Kyle XY
Žánr Drama, Mysteriózní, Rodinný, SciFi, Teen
Stanice Freeform
Vysílání 2006–2009
Počet sérií 3
Premiéra 26. 6. 2006
Délka pilotu 40 minut
Prům. hodnocení 76 % (od 393 uživatelů)

O čem to je?

Jednoho dne se v lese probudí teenager. Je nahý, zmatený, nic si nepamatuje a ve všech směrech je jako novorozeně. Neumí mluvit, nerozumí věcem kolem sebe, nechápe základní přírodní principy ani společenské normy. Nikdo ho nehledá a nikdo neví, odkud se vzal.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Z popisu by možná někdo mohl čekat dalšího nahého Schwarzeneggera coby Terminátora, ale není tomu tak. Pilot je něčím mnohem klidnějším a nese v sobě takový ten prvek, kvůli kterému se chcete dívat. Po dílu mám fakt takový ten pocit, chci vědět víc, chci vidět víc.

Celou dobu mě teda neskutečně irituje ten divný úšklebek, který Matt Dallas hází jako úsměv. Jinak si myslím, že byl představitel zvolený perfektně, ale prostě ten úsměv, ten mě nenechával klidným. Zbytek obsazení byl takový v pohodě, takže až na ty rty pohoda.

Jsem rozhodně zvědavý, kam všechno bude směřovat, protože z toho cítím něco dost špatného. Ale doufám, že se pletu a nepůjde úplně o nějaké drsné scifi. Pokud se příběh udrží atmosférou na vlně pilotu, tak bych byl spokojený a těšil se na sledování dalších dílů. Nejvíc mě totiž zajímá, kam se bude vyvíjet Kyle a jeho vztah s dívkou za klavírem.

Díl nic moc nenapověděl, zároveň se ale nedostavuje ten pocit, proč nemám žádné odpovědi a tolik otázek. Nedá se říct, že by člověk po jednom díle tápal, protože moc není v čem, takže tu je nutkání pokračovat v normální podobě, ne té seriálového závisláka. Pro milovníky spojení teen a scifi určitě doporučuju, zatím to vypadá na příjemnou podívanou se spoustou prostoru pro zvraty.

  • pohodová atmosféra
  • člověk si po pilotu z otázek nerve vlasy
  • Kyle XY/Matt Dallas
  • úsměv Matta Dallase
80 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
Petyer

Petyer

Suhlasim, ta tretia seria bola fakt o dost horsia oproti prvym dvom seriam 😉
před 3 roky
Petyer

Petyer

Aj ma napadlo, ze jej fotku nemas len tak pre nic za nic, ze to bude asi oblubena postava 😉 Je skoda, ze...
před 3 roky
AislinK

AislinK

Tak tenhle seriál mě nějak obešel, vůbec jsem o jeho existenci neměla páru, ale přihodila jsem si to do...
před 3 roky
Další články k tématu