Poslankyně topky na Facebooku srdnatě bránila Ukrajinu proti Rusku. Až přišel Václav V., kterému stačilo 33 slov. A bylo ticho

07.04.2021 17:27

V Donbasu na jihovýchodě Ukrajiny začíná být opět horko. Rusko posílá na hranici s Ukrajinou tanky a vzkazuje světu, že si na svém území může přesouvat tanky, kam uzná za vhodné. Z Ukrajiny se zase ozývá, že armáda je připravena čelit případné ruské agresi. Ukrajinský prezident Volodomyr Zelenskyj volal 46. prezidentovi USA Joeu Bidenovi.

Poslankyně topky na Facebooku srdnatě bránila Ukrajinu proti Rusku. Až přišel Václav V., kterému stačilo 33 slov. A bylo ticho
Foto: repro FB, tan
Popisek: Příspěvek Heleny Langšádlové

Anketa

Je Janek Ledecký dezinformátor?

32%
68%
hlasovalo: 8687 lidí
K dění na Ukrajině se na svém profilu na sociální síti Facebook vyjádřila také poslankyně a členka výboru pro evropské záležitosti Helena Langšádlová (TOP 09). Situace u hranic Ukrajiny podle ní začíná být znovu vážná.

„Rusko přemísťuje svá vojska k hranicím Ukrajiny, čímž vzbuzuje strach a demonstruje svou sílu. Takové praktiky jsou tradiční ruskou záležitostí. Viděli jsme to při anexi Krymu a při podpoře separatistů na Donbase,“ uvedla členka dolní komory Parlamentu s tím, že se Česká republika musí jasně postavit za Ukrajinu a odmítnout jakoukoliv agresi, která chce ohrozit suverenitu svobodné země.

Na zmíněný příspěvek reagovalo hned několik fanoušků členky TOP 09.

„Rusko nepotřebuje se Západem bojovat. Rusku stačí si počkat, až Západ dokoná svou kulturní sebevraždu,“ napsal Pavel H. „Rozpínavost malého kágébáckého kremelského cara nezná mezí,“ kontroval Vladimír D. První citovaný příspěvek si vysloužil sedmdesát zvednutých palců, slovní útok na prezidenta Putina čtrnáct. Pavla S. pro změnu zajímalo, „co by dělal Biden, kdyby Putin stavěl základny v Mexiku a Kanadě?“ Přidal se rovněž Petr B. „Jak si ten Putin zákeřně počkal, až skončí Trumpovi období, a pak začal zákeřně vyhrožovat Ukrajině. Divné co?“ glosoval v nadsázce dění kolem Ruska a Ukrajiny.

Několik fanoušků Heleny Langšádlové přidalo linky na zpravodajské materiály. V rámci citované diskuse se objevil také odkaz na masakr v My Lai. Ten je popisován jako masová vražda asi 347 až 504 neozbrojených vietnamských civilistů včetně žen a dětí, kterou spáchali vojáci 23. pěší divize Americal U. S. Army dne 16. března 1968 ve vesnici My Lai v době války ve Vietnamu.

Tečku na závěr přidal Václav V.

„Pane Bože, Vy jste opravdu tak bl**, zaslepená, nebo vědomě manipulujete? Na ‚naší‘ straně u hranic Ruska jsou desítky základen NATO (USA) a Vy vyčítáte Rusům, že tam posílají svá vojska na svém území?“ opřel se do Langšádlové, rovněž členky podvýboru pro migraci a azylovou politiku.

Politička TOP 09 ani v jednom případě nereagovala.

Z diskuse na facebooku poslankyně Langšádlové (příspěvky byly korigovány)

„Tak jste se dočkala, vaše sny o válce v Evropě se plní,“ vytkl jí Erik S.

Anketa

V případě, že byste mohli volit předsedu ČSSD, byste dali hlas

hlasovalo: 7334 lidí
Válka na jihovýchodě Ukrajiny se separatisty podporovanými Ruskem trvá už sedm let. Server EUobserver nabídl možnou odpověď na otázku, proč je pro ruského prezidenta Vladimira Putina výhodné udržovat v chodu válku na jihovýchodě Ukrajiny už sedmý rok.

Ukrajinský velvyslanec při EU Mykola Točyckyj serveru sdělil, že ruského vládce Vladimira Putina žene touha obnovit ruské impérium a dobře ví, že bez Ukrajiny to nedokáže. „Obnova ruské říše nebude nikdy dokončena bez Ukrajiny. Je to Putinův sen,“ řekl Mykola Točyckyj.

Obává se, že ruské jednotky mohou vyrazit na pochod hluboko do ukrajinského území. EU by podle něj dění na Ukrajině měla pečlivě sledovat.

Podle ruského bezpečnostního experta Pavla Felgenhauera by Putin mohl odříznout Ukrajinu od moře, to jest obsadit přímořská města, jako je Oděsa.

Jamie Shea, někdejší zaměstnanec ve strukturách NATO, se domnívá, že Putin svým současným ukrajinským dobrodružstvím testuje, co vlastně udělá nový prezident USA Joe Biden. „Je (Amerika) připravena reagovat, nebo zachová současný stav? Zvýší, nebo sníží hrozba konfliktu americkou vojenskou pomoc Kyjevu?“ zeptal se Shea.

Mgr. Helena Langšádlová

  • TOP 09
  • ministryně pro vědu a výzkum a inovace

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…