Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Z migrantů v úspěšné podnikatele. Podpora start-upů získává na Blízkém východě nebývalý přesah

Ilustrační foto: Freepik

Prosadit se s originálním nápadem navzdory nutnosti opustit svou zemi je díky organizaci Startups Without Borders (Start-upy bez hranic) splnitelným snem. Migrantům a uprchlíkům na Blízkém východě pomáhá najít investory pro jejich projekty, zlepšit kompetence a schopnosti nebo se propojit s mentory.

Vše začalo, když se novinářka Valentina Primo přestěhovala za zaměstnáním do Káhiry a seznámila se s příběhy lidí, kteří v Egyptě úspěšně podnikali. Jako žurnalistka si uvědomovala, že média hrají klíčovou roli v popularizaci nápadů a vytvářejí pozitivní příklady pro další generaci. Co mělo začít jako mediální platforma, se vyvinulo v globální hnutí s centrem v Káhiře a dalších metropolích regionu. „Máme databázi více než 200 organizací, které nabízejí tréninkové semináře, inkubátory a akceleraci zacílenou přímo na migranty a uprchlíky,“ popisuje Primo pro Arab News.

Propojení s mentory je pro začínající podnikatele velmi cenné. Ilustrační foto: Freepik

Pohledy z několika stran dokázaly identifikovat hlavní problémy, kterým podnikající migranti a uprchlíci čelí – nedostatečné sítě kontaktů, propojení s ostatními a povědomí o startupovém prostředí. Skupina tak začala organizovat setkání a semináře pro podnikatele a párovat je s mentory. „Nabízíme workshopy, pořádáme soutěže, kdy mají lidé svým business plánem zaujmout porotu investorů, vždy spolupracujeme s místními inkubátory a akcelerátory,“ představuje aktivity organizace její ředitelka.

Nejnovějším počinem je spuštění platformy pro investory, kteří si budou moci vybrat konkrétní perspektivní projekty a dopomoci jim k úspěchu. Již 9. dubna pak Startups Without Borders pořádá vzdělávací on-line konferenci s názvem Marketing Reloaded zaměřenou na digitální marketing a propagaci. „Pandemie covidu-19 neskutečně urychlila digitalizaci podnikání. Díky našim aktivitám jsme si uvědomili, že zorientovat se v digitálním marketingu a najít nové cesty, jak se spojit se zákazníkem, není pro dnešního podnikatele nejen největší výzvou, ale také nejúčinnější cestou,“ dodává Primo.

Související články

Zaručeně zlepší den

Čeští vědci potvrdili novou formu magnetismu

Fotopasti zachytily neuvěřitelně rychlou obnovu zeleně v Českém Švýcarsku

Google snímá z vesmíru úniky ropy a zemního plynu

Nový test dokáže odhalit rakovinu prsu za pět sekund pomocí slin

Inspirativní rozhovor

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.

Pozitivní kniha

5 knih o seberozvoji a zdraví, které vám pomohou nastartovat nový rok 

5 knih o seberozvoji a zdraví, které vám pomohou nastartovat nový rok 

Ať už patříte k těm, kteří si dávají novoroční předsevzetí, nebo ne, pozitivní motivace se pro…