Albert zrovna pracoval, když se dozvěděl smutnou novinu. „Když jsem nahrával písničku ve studiu, tak mi zavolal taťka, že umřel děda. A říkal jsem si - to je jako hustý,“ popsal daný moment umělec pro primácký Showtime.

„V člověku se mísí různé emoce, a tak jsem tam ještě trochu poupravil text,“ přiznal Černý, který v současnosti vystupuje v show Tvoje tvář má známý hlas, že na dědu nezapomíná a uctil jeho památku tak trochu i ve své tvorbě.

Zpěvák také oznámil, že jeho skupinu Lake Malawi, s níž reprezentovali ČR na zatím poslední Eurovizi, opouští jeden z jejích tří členů. Vystupovali spolu pro 180 milionů lidí a v mezinárodní konkurenci obsadili 11. místo. To už je ale minulost.

„Náš bubeník Antonín Hrabal měl teď přes lockdown čas na přemýšlení a došel k tomu, že už nechce hrát na bicí. Chce se věnovat jiným věcem a od hudby si dává pauzu,“ prozradil deníku Aha! Albert.

VIDEO: Albert Černý o Nové lásce! Měla být jiného zpěváka, ale nechal si ji pro sebe!

Video
Video se připravuje ...

Albert Černý o Nové lásce! Měla být jiného zpěváka, ale nechal si ji pro sebe! David Turek, Jan Jedlička

„Je nám to s Jeronýmem líto, protože s Tondou byla v dodávce vždycky sranda a na pódiu taky. Na druhou stranu to ale chápeme a přejeme mu hodně štěstí a inspirace,“ dodal Černý.

Naštěstí kapela úplně nekončí. Albert s baskytaristou a klávesákem Jeronýmem Šubrtem si budou zvát hosty. „Lake Malawi jsme tím pádem my dva, i když na koncertě nás bude víc. V pátek vychází singl Shaka Zulu a postupně budou vycházet i další skladby. Díky, že vás máme a že vás baví naše muzika,“ vzkázal Albert fanouškům.

Fotogalerie
52 fotografií