Od poloviny dubna se motorkáři mohou připravovat na polygonu na novou sezonu
Foto: Autodrom Most
Most

Most - Motorkáři se mohou připravovat na novou sezonu, aniž by riskovali své zdraví nebo dokonce svůj život. Ideálním místem k rozježdění po zimní pauze jsou uzavřené plochy pro výcvik bezpečné jízdy. Umožňuje to rozhodnutí vlády o ukončení nouzového stavu k 11. dubnu a rozvolnění pohybu osob i na okresy mimo trvalého bydliště. I nadále ale zůstávají v platnosti přísná hygienická opatření v souvislosti s epidemií nemoci covid-19. Při akcích ve venkovních prostorách se nově bude moci pohybovat na jednom místě ve stejný čas maximálně 20 lidí, ve vnitřních prostorách deset osob.

Jedním z nejkomplexnějších polygonů disponuje také mostecký autodrom, kde se vyznavačů jednostopých vozidel ujmou odborní instruktoři. První kurz bezpečné jízdy FOR MOTO STANDARD autodrom nabízí 17. dubna. Poslední dubnový den je pak vyhrazen pro jezdce na cestovních endurech, motoškolu vede mnohonásobný český šampion v trialu Míra Lisý.

Možnost zopakovat si základní pravidla jízdy na motocyklu a nechat si poradit zkušenými matadory využívá stále více motorkářů. „Podrobné informace o kurzech pro motocyklisty s možností rezervace termínu zájemci najdou na našich webových stránkách www. autodrom-most.cz. Nikdo by neměl váhat, například kurz 17. dubna je až na jedno místo už plný. V souladu s platnými vládními opatřeními proti šíření nemoci covid-19 zaručujeme výuku a výcvik za dodržení přísných hygienických pravidel,“ uvedla ředitelka polygonu společnosti AUTODROM MOST Veronika Raková.

0904moto2

Foto: Autodrom Most

Teoretická část kurzu se zabývá technikou jízdy a výčtem krizových situací s návodem, jak je předvídat. „Vedeme ji formou diskuse na dané téma, nejde tedy o pouhou přednášku. Praktická část cílí na techniku pohledu, zvládnutí stability a ovládání motocyklu, správné zatáčení, techniku brzdění z různých rychlostí a vyhýbací manévry,“ upřesnil instruktor mosteckého autodromu Marek Kohoutek.

Motorkáři kurz absolvují na vlastních strojích. „Plochy s moderními technologiemi umožní jezdci zjistit chování a limity svého motocyklu v hraničních situacích, sám si zase ověří svou schopnost stroj v těchto situacích ovládat. Kurz je vhodný pro každého motorkáře, ani ti zkušení nejsou vzhledem ke každoroční zimní pauze na silnicích žádnými proroky,“ vysvětlil Kohoutek.

Upozornil, že zájemci o kurz by si měli důkladně zkontrolovat technický stav stroje, doplnit pohonné hmoty a dorazit v dobré fyzické kondici. Kurz totiž trvá i s přestávkou na oběd sedm hodin.

Motocykloví nadšenci si mohou vyzkoušet své jezdecké schopnosti a limity svého stroje i při volných jízdách pro širokou veřejnost na velkém závodním okruhu mosteckého autodromu. Více informací zde.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru