QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pachatel způsobil miliónové škody za krádež elektroinstalačních materiálů

09.04.2021 8:55

Několik krádeží elektroinstalačního materiálu prověřují policisté obvodního oddělení Plzeň 2. Jde o stejného pachatele či náhodu?

3

Pachatel se vloupal do areálu firmy, kde způsobil celkovou škodu poškozením a odcizením za 70 000 korun. Podobné dva případy se ale také staly nedaleko krajského města a v teritoriu policistů obvodního oddělení Plzeň 2. Tam zloděj způsobil miliónové škody. 

První případ řešili policisté na Plzeňsku. "V době od 21. března do 6. dubna došlo ke vloupání do areálu jedné firmy na Plzeňsku, kde si zloděj vyhlédl a rozpletl část oploceného přístřešeku, ve kterém byl umístěn rozvaděč pro technologii sušky a čističky obilí. Svou pozornost zaměřil na kryt rozvaděče, který bez poškození otevřel a uvnitř i zvenčí odstříhal elektrické vodiče. S sebou si následně odnesl odcizený elektroinstalační materiál za 20 tisíc korun. Poškozením však způsobil hmotnou škodu v odhadnuté výši 49 tisíc korun. Než areál firmy opustil, stihl poškodit dveře vedoucí do prostor sila. Tímto jednáním způsobil hmotnou škodu ve výši 1 000 korun," uvedla mluvčí policie Veronika Hokrová.

Policisté se ale dále zabývají idalšími dvěma podobnými případy, které se staly jen o pár kilometrů dále a stejně tak v teritoriu slovanských policistů. "Zde zloděj zacílil opět na elektroinstalační materiál, který byl součástí pracovní techniky - vagónu, jenž stál na odstavné koleji vlakového nádraží. Zde zloděj svým jednáním způsobil zhruba šestimilionovou hmotnou škodu. Policisté ve všech prověřovaných případech zjišťují a prověřují veškeré získané poznatky a po pachateli či pachatelích intenzivně pátrají," dodala Veronika Hokrová.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24