První ostré zápasy od MSJ: Dvacítka míří na Slovensko

Foto: Jan Beneš, Český hokej

9. dubna 2021, 10:02

Martin Voltr

Česko-slovenská spolupráce v době silně omezených možností pokračuje. Vzájemné bitvy nyní čekají oba týmy v reprezentační kategorii U20.

Ani jeden z obou národních týmů nesehrál od mistrovství světa v kanadském Edmontonu žádný mezistátní zápas. Češi nicméně i tak měli program výrazně bohatší: V únoru a na začátku dubna trénovali ve Vyškově, kde svedli dohromady čtveřici modelových bitev proti osmnáctce.

Na závěr oficiálního ročníku 2020/21 je skvělou zprávou, že se rivalové dohodli na dvojutkání. I proto, že na vyškovském ledě bude stále trénovat osmnáctka, jsou zápasy naplánované na tradiční místo: Do slovenských Piešťan. Hraje se v pátek 16. a sobotu 17. dubna.

Česká nominace tvořená výhradně mladíky ročníku 2002 téměř kopíruje sestavu z předešlého kempu, jenž skončil ve středu. Několik změn ale přece jen nabízí. Zkušeného brankáře Nicka Malíka nahradí „bažant“ Jakub Málek, jenž výtečně odchytal prvoligové play off za Vsetín.

To současně znamená, že dva ze tří gólmanů nemají ani jeden reprezentační start: Debutovat v českém dresu může i přerovský Michal Postava. Pouze Oldřich Cichoň už nastoupil dohromady k sedmi duelům v kategoriích U16 a U18.

Michal Postava

Michal Postava | Foto: Martin Voltr

Z širší soupisky se mezi náhradníky v tento moment přesunuli obránci Tomáš Tomek s Tadeášem Talafou a útočníci Erik Meluzín s Filipem Jansou. Připojí se naopak sparťanský forvard Josef Slavíček a rovněž Stanislav Vrhel, jenž si musel po návratu z Finska odpočinout kvůli covidu-19, ale teď už by měl být připraven.

Historie vzájemných duelů Čechů se Slováky ve kategorii U20 je poslední dobou o dost bohatší, než bývala v předešlých letech. Na mistrovství světa sice oba sokové to „štěstí“ obvykle nemají, zato spolu ovšem pravidelně hrají v přípravě.

Týmy v čele s ročníkem 2001 se v letošní sezoně střetly čtyřikrát, a pokaždé to skončilo relativně pohodlnou českou výhrou. V červenci v Brně 6:2, 4:0 a 3:1, v Edmontonu v rámci generálky na MS pak dokonce 6:0. Ovšem teď se začne psát úplně nový příběh.

Česká reprezentace trenérů Mlejnka, Bruka a Trnky se sejde v úterý 13. dubna odpoledne ve Vyškově, odkud bude v pátek a sobotu vždy cestovat k jednotlivým duelům. Ty se hrají od 17, respektive 15 hodin.

? | „Naši kluci jsou třeba jen o půl roku starší než ti v osmnáctce. Za mě je to naprosto vyrovnaná partie,“ říká KAREL MLEJNEK o modelových bitvách ;) Co chystá dvacítka už na příští týden?

Zveřejnil(a) Mládežnický hokej dne Středa 7. dubna 2021

Nominace českého týmu

Brankáři (3):
Oldřich Cichoň (Sparta Praha), Jakub Málek (Vsetín), Michal Postava (Přerov).

Obránci (8):
Ondřej Baláž, Jiří Háva, Vladimír Kremláček (všichni Litoměřice), Jan Hampl, Filip Kovář (oba Benátky nad Jizerou), Dominik Vacík (Mladá Boleslav), Michal Hrádek (Pardubice), Marek Bláha (TUTO Hockey, Finsko).

Útočníci (15):
Jakub Konečný, Lukáš Stehlík, Tomáš Urban (všichni Litoměřice), Josef Slavíček (Sparta Praha), Pavel Novák (České Budějovice), Jakub Malý (Kometa Brno), Sebastián Malát (Plzeň), Michal Gut (Sokolov), Ivan Ivan (Vítkovice), Dominik Binias (Fribourg-Gottéron, Švýcarsko), Josef Koláček, Michal Rouha (oba TUTO Hockey, Finsko), Stanislav Vrhel (Pelicans Lahti, Finsko), Štěpán Macháček (Frýdek-Místek), Tomáš Chlubna (Jihlava).

Náhradníci:

Brankáři: Pavel Čajan (Benátky nad Jizerou), Tomáš Sajdl (Hradec Králové). Obránci: Tadeáš Talafa (Växjö, Švédsko), Fabien Kočí (Havířov), Tomáš Tomek (Sparta Praha), Jakub Naar (Hradec Králové). Útočníci: Filip Jansa (Benátky nad Jizerou), Lukáš Adámek (Karlovy Vary), Erik Meluzín (Kometa Brno), Nico Geidl, Pavel Matěj (oba Třinec), Michal Simon (Hämeenlinna, Finsko), Daniel Ministr (Olomouc).

Realizační tým:

Manažer: Otakar Černý
Hlavní trenér: Karel Mlejnek
Asistenti trenéra: David Bruk a Pavel Trnka
Trenér brankářů / videotrenér: Lukáš Mensator
Fyzioterapeut: Miloš Pojer
Kondiční trenér: Martin Iterský
Kustod: Jan Vejvoda
Kustod/masér: Václav Vejvoda

Program zápasů (Piešťany)

Pátek 16. dubna:
16:00 Slovensko – Česko

Sobota 17. dubna:
15:00 Slovensko – Česko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz