Premier League - preview 31. kola: Everton ještě myslí na poháry

09.04.2021, 10:56, aktualizováno 12.04.2021, 08:49
Previews
Amex Stadium (© AFP)
Everton ještě může zamíchat kartami v boji o Evropskou ligu, potřebuje ale začít vyhrávat a nejlépe už dnes proti Brightonu. West Bromwich Albion se pomalu smiřuje s rychlým sestupem, naději na záchranu může oživit v souboji se Southamptonem...
West Bromwich Albion - Southampton FC  (pondělí 19:00)
Fotbalisté West Bromwiche Albion hostí ve 31. kole Premier League Southampton. Domácí jsou na předposledním místě a na záchranu ztrácejí propastných jedenáct bodů. Hosté jsou čtrnáctí a ve zbytku sezony už se nebudou muset strachovat.

West Bromwich Albion v minulém kole šokoval výhrou 5:2 na půdě Chelsea a jeho kouč Sam Allardyce stále doufá, že se vyhne svému prvnímu sestupu v kariéře. V posledních čtyřech domácích ligových vystoupeních WBA padla v průměru jen branka na zápas. Domácí se zde ostatně alespoň dvakrát prosadili jen v jediném z předchozích třinácti ligových duelů. Po 70. minutě hry tady dokonce letos ještě nedali ani jeden gól.

Southampton zase nedal gól na hřišti soupeře po 70. minutě už od 13. prosince, ale obratem v minulém kole proti Burnley zahnal sestupové starosti. Účastník semifinále FA Cupu letos neprohrál v téměř třech čtvrtinách utkání, do kterých vstupoval v roli favorita a v tomto klání se to bude snažit ještě vylepšit. Hosté vyhráli jen jeden z posledních devíti ligových zápasů, ale povedlo se jim to právě proti jednomu ze tří nejhorších celků.

Poslední vzájemný duel West Bromu se Saints skončil výhrou druhých jmenovaných 2:0. Prosadili se Djenepo a Romeu.
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Johnstone - Furlong, Ajayi, Bartley, Townsend - Maitland-Niles, Yokuslu - Phillips, Pereira, Robinson - Diagne.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Forster - Walker-Peters, Vestergaard, Bednařík, Bertrand - Ward-Prowse, Diallo - Walcott, Armstrong - Ings, Redmond.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.55 - 3.43 - 2.22
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Brighton & Hove Albion - Everton FC  (pondělí 21:15)
V pondělí program třicátého prvního kola uzavře souboj Brightonu s Evertonem. Domácím hraje do karet prohra Fulhamu, díky čemu se nemusí obávat, že by se jejich šestibodový náskok na osmnácté místo mohl nějak ztenčit. Svěřenci Grahama Pottera však určitě cítí, že mají na víc než současnou šestnáctou pozici a pokusí se tak v tabulce poskočit výše. Proti bude Everton, který v posledních týdnech ale neoplývá zrovna oslnivou formou - minulé pondělí jeho trápení podtrhl duel s Crystal Palace, ve kterém byl jasně lepší, měl několik výborných šancí, jenže kvůli brance Batshuayie jen remizoval 1:1.

Brightonu se v posledním měsíci podařilo udělat důležité kroky k záchraně. Celek z jihu Anglie sice naposledy prohrál na půdě Manchesteru United, když neudržel rychle získané vedení 1:0, nicméně předchozí dva duely vyhrál, když nejprve dokázal vyloupit stadión Southamptonu, načež pak tříbodový zisk na vlastním stadiónu potvrdil vítězstvím nad bezkrevným Newcastlem. Momentální šestibodový náskok by tak již měl s největší pravděpodobností na záchranu stačit a Graham Potter bude přes léto jistě přemýšlet, jak vylepšit efektivitu svých svěřenců - podle všech možných statistik totiž Brighton podává velmi dobré výsledky, z nějakého záhadného důvodu se mu ale nedaří sbírat lepší výsledky.



To Everton Carla Ancelottiho by ještě teoreticky mohl promluvit do bojů o první čtyřku, zdá se však, že na to mu budou chybět konzistentnější výkony. "Karamelky" sice jsou schopné podat vynikající výkony, jako když například vyloupily Anfield Road, jenže až příliš často se jim stává, že jednodušší zápasy nedopadnou podle jejich představ. Everton momentálně nevyhrál tři zápasy v řadě, když nejprve podlehl Chelsea, následně nebodoval ani doma s Burnley, načež naposledy navzdory dobrému výkonu přišel o dva body za remízu s Crystal Palace. Pokud tak Ancelottiho svěřenci chtějí promluvit do bojů o poháry, nutně potřebují vítězství.



Domácí se do tréninku vrátila dvojice Dan Burn a Adam Webster, oba hráči tak již jsou připraveni zasáhnout do utkání. Nejistý je však start útočníka Aarona Connollyho. Everton bude postrádat záložníka Gomese a gólmana Pickforda, k dispozici naopak už je dvojice Iwobi a Allan.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Sanchez - White, Dunk, Burn - Veltman, Lallana, Bissouma, Moder - Trossard - Maupay, Welbeck
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Olsen - Keane, Mina, Godfrey - Coleman, Allan, Davies, Digne - Rodríguez - Calvert-Lewin, Richarlison
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.38 - 3.34 - 3.28
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Burnley FC - Newcastle United  (neděle 13:00)
Po nevydařeném výletě do Southamptonu čeká Burnley další utkání v souboji o udržení v Premier League. Třinácti "Clarets" přivítají sedmnáctý Newcastle, jenž rovněž touží po tříbodovém zisku.

Domácí mají po minulém kole co napravovat. V Southamptonu si Burnley vypracovalo dvoubrankový náskok, o který však ještě v první půli přišlo. "Světci" pak po změně stran dokonali obrat a v boji o záchranu si na své konto připsali veledůležité vítězství. To Clarets nenavázali na nečekaný úspěch proti Evertonu před reprezentační pauzou. V dalším mači se soupeřem z dolní poloviny tabulky už si chtějí počínat lépe.

Ani Newcastle týden dozadu nezvítězil, ovšem bod proti Tottenhamu musel brát manažer Steve Bruce všema deseti. "Straky" totiž po většinu zápasu prohrávali, avšak Joseph Willock zajistil v 85. minutě nečekanou remízu s favoritem z Londýna. I tak ale "Magpies" zůstávají na neuspokojivém sedmnáctém místě jen tři body před momentálně prvním sestupujícím Fulhamem.

Na marodce Newcastlu nadále setrvávají záložníci Ryan Fraser s Isaacem Haydenem a obránce Fabian Schär, jehož nově doplnil další zraněný zadák Jamaal Lascelles. Do hry se naopak vrací stoper Federico Fernández a útočníci Callum Wilson s Andy Carrollem. Burnley již bude moct využít uzdravené krajní beky Erika Pieterse s Philem Bardsleym, avšak obránce Kevin Long, středopolař Robbie Brady a forvard Ashley Barnes zůstávají mimo hru.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Lowton, Tarkowski, Mee, Pieters - Gudmundsson, Brownhill, Westwood, McNeil - Vydra, Wood
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Manquillo, Fernández, Clark, Lewis - Shelvey, S. Longstaff - Saint-Maximin, Willock, Almirón - Wilson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.29 - 3.36 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
West Ham United - Leicester City  (neděle 15:05)
Tak trochu ve stínu následujícího duelu Tottenhamu s Manchesterem United bude zápas West Hamu proti Leicesteru City od 15:05, ovšem právě výsledek tohoto střetnutí může výrazně napovědět v boji o vytouženou Ligu mistrů. Náskok Leicesteru na třetím místě se povážlivě tenčí a West Ham na něj ztrácí pouhé čtyři body, výhra Foxes by naopak domácí postavila do nelehké situace.

V lepším výsledkovém rozpoložení mohou jít do utkání "Kladiváři", kteří si v minulém kole poradili v přestřelce na půdě Wolverhamptonu 3:2, ovšem nyní se musí vypořádat s citelnými absencemi. Manažeru Davidu Moyesovi totiž bude chybět nejen stabilní hrotový útočník Michail Antonio kvůli svalovým potížím, ale také obvyklý spoluhráč Tomáše Součka ze středu zálohy Declan Rice, jehož pro změnu na několik týdnů vyřadilo ze hry zraněné koleno. Blízko k návratu do hry má naopak po dvouměsíční absenci střední obránce Angelo Ogbonna.

Také Leicester počítá několik ztrát, přičemž tou nejčerstvější je Çağlar Söyüncü, jehož během reprezentační přestávky postihl koronavirus a zůstává tak v rodném Turecku, dokud mu nevyjde negativní kontrolní test. Dlouhodobě mimo hru pak zůstávají vážně zranění Harvey Barnes a James Justin, svalové potíže pak provází i Cengize Ündera. Největší formě se v táboru "Lišek" však těší zcela zdravý útočník Kelechi Iheanacho a povzbuzením pro ofenzivu je i uzdravení Jamese Maddisona.

West Hamu se sice proti Foxes dlouhodobě nedaří, o čemž svědčí pět po sobě jdoucích domácích zápasů Premier League, v nichž Hammers nedokázali vyhrát, ovšem tato sezona se vyvíjí podstatně jinak než všechny předešlé a Leicester proti tomuto soupeři ostatně stihl kapitulovat už na domácí půdě. Na každý pád půjde o týmy s nejlepší domácí a venkovní formou v celé lize vyjma Manchesteru City, což slibuje napínavé střetnutí, kde lze favorita hledat jen těžko.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Dawson, Diop, Cresswell - Coufal, Souček, Noble, Masuaku - Fornals, Bowen, Lingard
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Amartey, Evans, Fofana - Pereira, Ndidi, Tielemans, Castagne - Pérez - Iheanacho, Vardy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.17 - 3.33 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tottenham Hotspur - Manchester United  (neděle 17:30)
Po rozpačité první polovině sezony se Manchester United v druhé půlce ročníku rozehrál do velké formy a v Premier League si kráčí za druhým místem v tabulce. "Rudí ďáblové" hodlají šňůru bez porážek prodloužit i na hřišti Tottenhamu, jenž zápasí o několik příček níže o postup do evropských pohárů.

Asi nelze úplně předpokládat, že by manažer "Spurs" José Mourinho naplánoval vyřazení svého mužstva v Evropské lize tak, aby pošetřil síly pro boje na anglické půdě. Kdyby totiž Tottenham neselhal v osmifinále mezinárodní soutěže na stadionu chorvatského Dinama Záhřeb, absolvovala by Mourinhova smečka v podstatě stejně náročný program jako Rudí ďáblové z Manchesteru, kteří na evropské scéně nadále zápolí.

Konspirace o úmyslném vypuštění Evropské ligy je nicméně sama o sobě dost divoká. Síly navíc se "Kohoutům" jistě hodí, avšak na zběsilé tempo je většina hráčů zvyklá. Navíc Evropská liga představovala možnost, jak si přes ni zajistit účast v mezinárodních vodách i pro příští sezonu. Takto se Tottenham musí koncentrovat už "pouze" na Premier League a finále ligového poháru. v němž však proti favorizovanému Manchesteru City zřejmě nebude mít tolik šancí.

Ani v nejvyšší anglické soutěži nemá Spurs místenku do Evropy zdaleka jistou. Tottenham v minulém kole nevyužil zaváhání konkurenčních Leicesteru a Chelsea a pouze remizoval v Newcastlu. Mourinho byl s výkonem svých svěřenců krajně nespokojen. Postěžoval si rovněž na absenci stopera Tobyho Alderweirelda před střetnutím s "Magpies", přestože dle fotografií od samotného klubu se belgický obránce rovněž účastnil předzápasových tréninků.

Na tiskové konferenci před utkáním s Manchesterem se Mourinho zdráhal situaci okolo Alderweirelda objasnit. "Nemám co vysvětlovat. Pokud musím, vyjasním si to se svými lidmi, a ne s těmi, kteří ví všechno, píšou, mluví a prodávají noviny a komunikují s publikem přes rádio a televizi," zaútočil na novináře typicky prostořeký Portugalec.

Jak již bylo uvedeno, United na rozdíl od Tottenhamu dál zápolí v Evropské lize. A vše nasvědčuje tomu, že tato anabáze "Red Devils" bude ještě pár týdnů pokračovat. Družstvo manažera Oleho Gunnara Solskjaera totiž v úvodním čtvrtfinále porazilo o dvě branky španělskou Granadu a lze očekávat, že v domácí odvetě si již pohlídá postup.

Tottenhamu mají Rudí ďáblové co vracet, neboť Spurs na podzim rozprášili nebohé United na Old Trafford výsledkem 6:1. "Jsem si jistý, že někteří hráči budou chtít dokázat, že jsou nyní lepší. Nejvíc jsme zapracovali na fyzičce. Ta nám tehdy chyběla. Byl to pro nás třetí zápas v sezoně," připomněl Solskjaer důvody, kvůli nimž by jeho družina měla na rozdíl od říjnového vzájemného duelu tentokrát zvítězit.

Norský lodivod si může pochvalovat, že po zdravotních patáliích může využívat Marcuse Rashforda, jenž se ve čtvrtek podepsal pod výhru nad Granadou. Luke Shaw naopak ve Španělsku musel po první půli střídat a Solskjaer doufá, že se levý bek pro utkání proti Spurs stihne uzdravit. Anthony Martial naopak zůstane na marodce pravděpodobně až do konce sezony.

Na straně Kohoutů absentují zranění krajní beci Ben Davies s Mattem Dohertym. K dispozici by naopak Mourinho měl mít Serge Auriera s již probíbarným Alderweireldem, kteří poslední mač v Newcastlu oficiálně neodehráli kvůli chybějícímu negativnímu testu na koronavirus.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Aurier, Sánchez, Rodon, Reguilón - Højbjerg, Ndombélé - Son, Lo Celso, Lucas - Kane
Manchester United - pravděpodobná sestava:
Henderson - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw (Telles) - McTominay, Fred - Greenwood, Fernandes, Pogba - Rashford
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.03 - 3.51 - 2.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sheffield United - Arsenal FC  (neděle 20:00)
Nedělní program Premier League uzavře souboj dvou trápících se celků v podobě Sheffieldu United a Arsenalu, byť z odlišných pater tabulky. Zatímco domácí jsou beznadějně poslední a jejich udržení v nejvyšší anglické soutěži padá s každým kolem víc a víc jen do teoretické roviny, Arsenal po výsledkovém vzestupu na začátku roku znovu ošklivě klopýtá a musí k tomuto utkání přistupovat s aspoň jedním okem upřeným ke čtvrteční odvetě čtvrtfinále Evropské ligy proti pražské Slavii.

I proto tak manažer hostí Mikel Arteta nebude riskovat nasazení Emile Smitha Rowea, jenž si přivodil drobné zranění kotníku, nemocného klubového kapitána Pierra-Emericka Aubameyanga, či dalšího ofenzivního tahouna posledních měsíců Martina Ødegaarda, jenž rovněž laboruje s kotníkem. Potíže s kolenem najisto vyřadí ze hry i obránce Davida Luize a Kierana Tierneyho. Španělský stratég bude doufat, že alespoň první dva jmenovaní se díky této pauze stihnout včas uzdravit na odvetu se Slavií, v níž se bude z velké části rozhodovat o celé sezoně Arsenalu.

"Kanonýři" po ligových ztrátách s West Hamem a Liverpoolem selhali i ve zmíněném duelu s českým celkem, když na domácí půdě uhráli nevýhodnou remízu 1:1 a v Edenu tak budou muset k postupu minimálně jednou skórovat. Kvůli šokující výhře Leedsu na hřišti Manchesteru City se navíc Arsenal propadl v tabulce až do její druhé poloviny na jedenácté místo a ani další celky nejsou od severolondýnského klubu daleko.

To ovšem není případ Sheffieldu United. Blades navzdory manažerské výměně nedokázali s katastrofální sezonou zahýbat ani pod vedením Paula Heckinbottoma a zůstávají beznadějně poslední s propastnou patnáctibodovou ztrátou na záchranu. V minulém kole s Leedsem si sice přivodili zranění hlavy Jayden Bogle a George Baldock, ovšem oba by se mohli vrátit na trávník již v neděli. Po nástupu z lavičky ve zmíněném duelu by tentokráte mohl nastoupit v základní sestavě také John Egan. Mimo hru naopak zůstávají Basham, Sharp, Berge a O’Connell.
Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Baldock, Egan, Stevens - Bogle, Lundstram, Norwood, Fleck, Osborn - McBurnie, McGoldrick
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Chambers, Holding, Marí, Cédric - Ceballos, Xhaka - Pépé, Saka, Martinelli - Lacazette
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.60 - 3.95 - 1.68
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Manchester City - Leeds United  (sobota 13:30)
Fotbalisté Manchesteru City se v 31. kole Premier League utkají s Leedsem United. Domácí mají obrovskou formu, v tabulce jsou první a pomalu si kráčí za ziskem ligového titulu. Hosté jsou na jedenáctém místě s dostatečným náskokem na záchranářské boje.

Manchester City porazil v týdnu Borussii Dortmund 2:1 a připsal si už své šesté vítězství v řadě, zatímco v posledních pětatřiceti soutěžních duelech prohrál jen jednou. K jistotě sedmého ligového titulu potřebuje City vyhrát ještě čtyři zápasy. Pomoci k tomu dalšímu může jeho vynikající obrana, která udržela už 28 čistých kont, což žádný jiný celek z nejlepších pěti evropských soutěží letos nedokázal. Pouze ve třech letošních zápasech Premier League prohrávalo City v poločase a v pěti z minulých šesti domácích ligových vystoupení vedlo nejpozději ve 35. minutě hry. Všech těchto pět duelů City vyhrálo, ale v posledních třech samo během druhé půle inkasovalo. Ve velké formě teď hraje Riyad Mahrez, který se v posledních třech domácích ligových utkáních dokázal vždy trefit. Obrana hostí si tak na něj bude muset dát pozor.

"Jsem rád, že Kevin, kterému leží svět u nohou a může hrát za kohokoli, se rozhodl zůstat s námi. Pro Manchester City je to velká poklona," uvedl manažer Manchesteru City Pep Guardiola na adresu Kevina De Bruyneho, který podepsal nový kontrakt do léta 2025.

Leeds United neprohrál už ve třech zápasech Premier League a má na dosah umístění v první polovině tabulky. Leeds naposledy porazil 2:1 Sheffield United a v tomto utkání letos už popáté vyprodukoval minimálně dvacet střeleckých pokusů. Tuto hranici překonalo letos častěji pouze City, kterému se to povedlo šestkrát. Hosté se prosadili jako první dvakrát v řadě a v devíti z jejich posledních deseti utkání vyhrál tým, kterému se povedlo vstřelit úvodní gól. Leeds v této sezóně ještě na půdě soupeře v ligovém klání neremizoval, ale na stadionech týmů hrajících evropské poháry se mu příliš nedařilo. V posledních pěti venkovních duelech navíc hosté dostali sedm gólů už v prvním poločase.

Poslední vzájemný střet Citizens s Leedsem se odehrál na začátku října a skončil remízou 1:1. City poslal v prvním poločase do vedení Raheem Sterling, po hodině hry pak srovnal Rodrigo.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Dias, Laporte, Aké - Cancelo, Silva, Fernandinho, Mendy - Torres, Agüero, Sterling.
Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Ayling, Llorente, Cooper, Aloisi - Phillips - Raphinha, Roberts, Dallas, Costa - Bamford.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 5.23 - 8.32
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Liverpool FC - Aston Villa  (sobota 16:00)
Liverpoolský celek se v 31. kole Premier League utká s Aston Villou. Reds v domácí soutěži strádají a z prvního místa se propadli na současné sedmé. Villans patří deváté místo, navíc mají utkání k dobru.

Liverpool zvítězil v minulém kole Premier League 3:0 nad Arsenalem, ale návrat na Anfield Road pro něj možná nebude tak veselý. Svých posledních šest ligových výher totiž zaznamenal venku, což se mu přihodilo teprve podruhé v historii. Domácí prohráli v týdnu ve čtvrtfinále Ligy mistrů na půdě Realu Madrid 1:3 a potřebují se rychle vrátit na vítěznou vlnu, pokud se chtějí umístit v první pětce.

Aston Ville mají navíc co vracet, protože první letošní vzájemné střetnutí prohráli vysoko 2:7. Liverpool prohrál doma už šest ligových zápasů v řadě, což se mu přihodilo poprvé od sezóny 1953/54, kdy skončil poslední. Vzhledem k tomu, že Liverpool dal čtyři z předchozích pěti branek v domácích vzájemných zápasech až po 55. minutě hry, budou si jeho fanoušci na gólovou radost možná ještě chvíli počkat.

Aston Villa porazila v minulém kole Fulham 3:1 a stále sní o pohárových příčkách. Mimochodem se jednalo o historicky první duel, do kterého nastoupili pouze hráči narození až po datu 15. srpna 1992, kdy současná Premier League vznikla. Aston Villa tak vyhrála již třinácté letošní utkání, což se jí nepovedlo v žádné z předchozích sedmi sezón.

Hosté neprohráli v roli outsidera více než polovinu letošních venkovních ligových zápasů a jen v jednom z předchozích šesti vystoupení na půdě soupeře v PL inkasovali jako první. Liverpool tedy rozhodně snadné utkání nečeká.

Poslední ligový duel mezi Liverpoolem a Aston Villou byla pořádná divočina. Villans vyhráli vysoko 7:2, když si tři góly připsal Ollie Watkins, dvě Jack Grealish a jednu John McGinn a Ross Barkley. Za Reds pouze korigoval Mohamed Salah. Úplně poslední souboj však příští soupeři sehrál v FA Cupu, to už Liverpool vyhrál 4:1.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Allison - Alexander-Arnold, Kabak, Phillips, Robertson - Thiago, Fabinho, Wijnaldum - Salah, Jota, Mane.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martinez - Cash, Ngoyo, Mings, Targett - Nakamba, Ramsey - Traore, McGinn, Trezeguet - Watkins.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.76 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Crystal Palace - Chelsea FC  (sobota 18:30)
Hostující Chelsea má v malém londýnském derby rozhodně co napravovat - v minulém kole totiž naprosto vybouchla, když doma překvapivě podlehla West Bromwichi Albion vysoko 2:5, a vypadla z nejlepší čtyřky soutěže. Svěřenci Thomase Tuchela budou chtít tento nezdar hodit rychle za hlavu a v sobotu večer se mohou na vítěznou vlnu vrátit v souboji s Crystal Palace. To minulý týden také nepředvedlo žádnou extra kvalitní podívanou, díky pozdní brance Batshuayie si však z horké půdy Evertonu přivezlo cenný bod.

Crystal Palace už se ve zbývající části sezóny může fotbalem v podstatě jen bavit. Boj o záchranu to nebude, do něj se Eagles s momentálním komfortním ziskem 38 bodů takřka určitě nezapojí - pro úplnost uveďme, že na osmnáctý Fulham mají momentálně náskok propastných dvanácti bodů. Jenže na umístění v první desítce s největší pravděpodobností také ne - to by totiž celek z jihovýchodu Londýna musel v tabulce přeskočit tři soupeře a stáhnout manko čtyř bodů, což vzhledem k poměrně složitému losu také není úplně pravděpodobné.

Palace ale mohou být se svou formou v posledních týdnech spokojeni, z posledních pěti duelů prohráli jen jediný, když vysoko podlehli Tottenhamu, jinak si na své konto připsali tři remízy a jednu hubenou výhru nad West Bromem. Problémem svěřenců Roye Hodgsona je ovšem ofenziva, ve zmíněných pěti duelech totiž Eagles vstřelili pouhé tři branky, což je pro ofenzivní hráče skutečně mizerná bilance.

Thomas Tuchel si před týdnem připsal svou první porážkou na lavičce Chelsea a dlužno dodat, že s takovým kolapsem svého celku asi úplně nepočítal. Chelsea totiž nad předposledním celkem tabulky vedla 1:0 a měla utkání pod kontrolou - pak však dostal Thiago Silva červenou kartu a Blues odehráli v nastaveném čase první půle jednu z nejmizernějších pasáží vůbec - v rozpětí tří minut se jim totiž podařilo inkasovat dvě branky a to ještě v jednom případě domácího brankáře zachránilo břevno. V druhém dějství pak už jen pokračoval výkonnostní sešup, hosté přidali ještě tři přesné zásahy a na jejich vítězství nic nezměnila ani branka Mounta.

Chelsea se však povedlo rychle zareagovat - v týdnu sice proti Portu nepředvedla svůj nejlepší výkon, i díky porci štěstí se jí však podařilo urvat důležitou výhru 2:0 a přiblížit se tak postupu do semifinále Champions League. Ovšem ligová forma tohoto celku v tuto chvíli už tak oslnivá není - v posledních pěti duelech si totiž na své konto připsal jen dvě vítězství, když se mu podařilo zdolat oba celky z Liverpoolu. Další dvě klání však skončila bezbrankovou remízou (s Manchesterem United a Leedsem), zatímco o prohře s West Bromem už řeč byla. Svěřenci trenéra Tuchela tak musí znovu zabrat, pokud se chtějí na konci sezóny vejít mezi nejlepší čtyři celky.

Domácí tým bude postrádat útočníka Batshuayie, ten je totiž kmenovým hráčem Chelsea, a tak proti ní nemůže nastoupit. Mimo hru zůstává také další útočník - Connor Wickham - ovšem James McCarthy a Tyrick Mitchell by již měli být připraveni do utkání zasáhnout. Hosté se budou muset obejít bez suspendovaného Thiaga Silvy, jinak ovšem mají k dispozici kompletní kádr včetně uzdraveného N'Gola Kanteho a Tammyho Abrahama.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guiaita - Ward, Kouyaté, Cahill, Van Aanholt - Jordan Ayew, Milivojevič, Riedewald, Eze - Zaha, Benteke
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Mendy - Azpilicueta, Christensen, Rüdiger - Hudson-Odoi, Kanté, Kovačič, Chilwell - Mount, Giroud, Pulišič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.43 - 4.19 - 1.53
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Fulham FC - Wolverhampton Wanderers  (pátek 21:00)
Program jedenatřicátého kola Premier League vykopnou celky Fulhamu a Wolverhamptonu, které se spolu v pátek večer utkají na Craven Cottage. Domácí fotbalisté měli před týdnem parádně našlápnuto k tomu, aby konečně opustili sestupové příčky - ještě patnáct minut před koncem totiž vedli na Aston Ville 1:0 a svého soupeře celkem pohodlně přehrávali. Závěrečná čtvrthodinka ale představovala nebývalý kolaps, svěřenci Scotta Parkera vyrobili hned několik hrubých chyb a inkasovali rovnou třikrát - a tak se únik ze sestupového pásma nekonal. Naproti tomu Wolverhampton zaznamenal katastrofální vstup do klání s West Hamem, po půlhodince hry prohrával již o tři branky, a ačkoliv se mu pak podařilo svůj výkon zlepšit a dvěma brankami zápas zdramatizovat, na bod se jim dosáhnout nepodařilo. Oba celky tak mají skutečně co napravovat.

Fulham se v únoru a na začátku března výsledkově zvedl a začal pravidelně sbírat body, díky čemu se téměř dotáhl na sedmnáctý Newcastle. Cottagers dokonce v jednu chvíli natáhli sérii neporazitelnosti na 5 zápasů a vyloupili i slavný Anfield. V posledních týdnech se však zdá, že svěřence Scotta Parkera forma opustila, Fulham totiž prohrál již tři po sobě jdoucí duely. Nejprve nestačil na suverénní Manchester City, následně podlehli také Leedsu, zatímco o minulém víkendu sice podali dobrý výkon, díky chybě stopera Mingse se dostali do vedení, jenže totálně nezvládli závěr duelu. Scott Parker tak musí své svěřence přimět, aby tuto porážku hodili rychle za hlavu a pokusili se ji napravit v domácí klání s Wolverhamptonem. Fulham stále nemusí panikařit, na Newcastle zatím ztrácí pouze tři body, ovšem závěr sezóny se začíná blížit a londýnský celek tak potřebuje zase začít bodovat.

Wolverhamptonu se sice boj o záchranu s největší pravděpodobností týkat nebude, současná sezóna však pro tento celek představuje rozhodně zklamání. Patnácté místo a trápení v ofenzivě, to rozhodně není něco, co by si před sezónou Nuno Espirito Santo vysnil. Vlkům rozhodně nepomohlo dlouhodobé zranění hlavní hvězdy týmu - Raula Jimeneze - ovšem i tak jsou výkony a výsledky tohoto týmu rozhodně zklamáním. Wolverhampton navíc nevyhrál už pět zápasů v řadě - naposledy se mu doma podařilo zdolat Leeds - od té doby však prohrál s Manchesterem City, Liverpoolem i West Hamem a pouze bod bral v duelech s Aston Villou a Newcastlem.

Fulhamu se do sestavy vrací Ademola Lookman, který již překonal svalové zranění, kvůli kterému musel střídat v duelu s Aston Villou. Scottu Parkerovi tak budou chybět pouze dlouhodobě zranění Tom Cairney a Marek Rodak. Wolverhamptonu nepomůže obránce Willy Boly, který byl pozitivně testován na koronavirus, mimo hru pak je i trojice Fernando Marcal, Joao Moutinho a Raul Jimenez.
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Areola - Aina, Andersen, Tosin - Reid, Anguissa, Reed, Robinson - Cavaleiro, Mitrovič, Lookman
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Semedo, Coady, Saiss, Ait Nouri - Dendoncker, Ruben Neves - Traoré, Podence, Neto - Willian José
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.74 - 3.12 - 2.96
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City31235366:2174
2.Manchester United30179458:3360
3.Leicester City30175853:3456
4.West Ham United30157848:3752
5.Chelsea FC30149746:3051
6.Tottenham Hotspur30147951:3249
7.Liverpool FC30147951:3649
8.Everton FC291451041:3847
9.Aston Villa291351142:3144
10.Arsenal FC301261240:3542
11.Leeds United301331447:4842
12.Crystal Palace301081232:4838
13.Southampton FC301061439:5336
14.Wolverhampton Wanderers30981330:4135
15.Burnley FC30891324:4033
16.Brighton & Hove Albion307111233:3832
17.Newcastle United30781530:5029
18.Fulham FC315111524:4126
19.West Bromwich Albion30491725:5921
20.Sheffield United30422417:5214

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (764)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele