Pavel Kasík a Daniel Novák nastoupili do Seznam Zpráv

Hana Holubová 1. dubna 2021

Pavel Kasík

Sám o sobě říká, že je především nadšenec, který má zápal pro věc a smysl pro preciznost. Být nadšenec podle něj není těžké, „když děláte, co vás baví“. Zaměřuje se především na oblasti technologií a vědy. To ho v roce 2005 přivedlo nejprve k externí spolupráci s populárně vědeckým magazínem Technet.cz, jehož se o dva roky později stal jedním z kmenových autorů. Kromě své publikační činnosti přednáší na Karlově univerzitě a pořádá semináře. Novináře učí, jak lépe komunikovat s vědci a pochopit vědeckou metodu a vědcům naopak říká, jak vysvětlovat komplexní témata veřejnosti a popularizovat vědu.

„Rok 2020 ukázal, jak důležitá je pro novináře práce s daty a srozumitelná prezentace vědeckých poznatků. Seznam Zprávy mají jedinečnou pozici k předávání důvěryhodných a užitečných informací široké veřejnosti. Zároveň v týmu cítím energii zkoušet nové nápady a těším se, co spolu pro čtenáře vymyslíme,“ říká Pavel Kasík.

Daniel Novák

Svou novinářskou kariéru začínal v ekonomické redakci České tiskové kanceláře v roce 2007 a po šesti letech zamířil do ekonomického deníku E15. Daniel je v odborné veřejnosti respektovaným reportérem, který se specializuje na oblast realit, stavebnictví i průmyslu. Jeho vášní je sledovat trendy a dění v horních patrech českého byznysu, které dokáže svým čtenářům přinášet v poutavé formě jako exkluzivní informace. Stále více se věnuje i rozplétání případů ekonomické kriminality.

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích