Zde může být vaše reklama.

Přípravný fotbal Béčko SK Sigma předčilo pražskou Slavii

Béčko SK Sigma předčilo pražskou Slavii

foto: Petr Pelíšek

09. 04. 2021 - 19:43

Fotbalisté SK Sigma Olomouc B mají už mnoho měsíců zrušené soutěže. Místo toho můžou jen občas odehrát nějaký přípravný zápas. Dnes to byly hned dva, béčko Sigmy v kombinované sestavě doplněné o hráče staršího dorostu, hrálo doma na hřišti číslo 2 Androva sportovního areálu proti Slavii Praha. A soupeře z hlavního města předčilo.

Hrálo se na dvakrát 30 minut. Úvodní duel vedl Sigmu z lavičky trenér Augustin Chromý, druhé utkání pak Tomáš Janotka. V prvním střetnutí branka nepadla, v závěru mohl strhnout vedení na olomouckou stranu Fiala, ale hlavou trefil jen do břevna. Druhé utkání Sigma vyhrála 2:0. Vedla po prvním poločase, když po rohovém kopu skóroval hlavou stoper Neuer. Druhý gól dal krátce po startu druhého půlky Hadaš. Důrazem obral o míč stopera a sám před překonal brankáře jeslemi. Za Slavii nastoupili zkušení obránci Michal Švec a Michal Šmíd. V roli asistenta trenéra působí o slavistického béčka legendární útočník Ivo Knoflíček, který na začátku své kariéry hrál za Sigmu.

„Sestavu jsme chystali tak, aby hrála dvě mužstva. Na hráčích byla v obou utkáních vidět velká chuť, přeci jen jsme už sedmý týden bez zápasu. Kombinace nám samozřejmě vázla, měli jsme problém s odskokem míče. Celou dobu totiž trénujeme na umělé trávě a jen včera jsme si udělali taktický trénink na trávě v Řepčíně,“ řekl pro klubový web trenér SK Sigma B Augustin Chromý. „Zapojilo se hodně mladých hráčů, jsme rádi, že jsme si mohli zahrát zápas,“ podotkl.

„Jsem nesmírně rád, že jsme měli možnost si zahrát a že kluci měli zároveň příležitost konfrontovat se s velmi kvalitním soupeřem, který je nejlepší v české lize. Tyto příležitosti určitě vítáme, zvláště v takové době, jaká je. Podstatné pro kluky bylo, že mohli opět s chutí naskočit do zápasu,“ řekl pro klubový web trenér SK Sigma U 19 Tomáš Janotka.

Výsledky:
SK Sigma Olomouc B – SK Slavia Praha B 0:0
Rozhodčí: Hubený – Silný, Ehrenberger.
SK Sigma B: Stoppen – Slavíček, Kotouč, Bednár, Diblík – Grečmal, Grygar, Sampedro, Piňa Mujica, Šidlík – Fiala. Trenér Augustin Chromý.

SK Sigma Olomouc B – SK Slavia Praha B 2:0 (1:0)
Branky: 12. Neuer, 35. Hadaš. Rozhodčí: Silný – Hubený, Ehrenberger.
SK Sigma: Gröger (31. Vitásek) – Neuer, Coufal, Twardzik – Mikulenka, Nováček, O. Hapal, Hausknecht, F. Uriča  – Hadaš, Voleský. Trenér Tomáš Janotka.

Další články