LIVE: Skupina Queenie nezklamala. Online koncert The Show Must Go Home vysílala do celého světa

Vydáno 09.04.2021 | autor: redakce

Skupina Queenie si pro své fanoušky připravila online koncert, který se názvem inspiroval písní skupiny Queen, The Show Must Go On. Slovo „On“ bylo zaměněno za symbolické „Home“, jelikož si každý mohl vystoupení vychutnat z pohodlí domova.

LIVE: Skupina Queenie nezklamala. Online koncert The Show Must Go Home vysílala do celého světa LIVE: Skupina Queenie nezklamala. Online koncert The Show Must Go Home vysílala do celého světa


Queenie

online koncert, Praha
9. 4. 2021

Queenie se rozhodli ukázat divákům více, než by viděli za normálních podmínek. Fanoušci tak zhlédli záběry ze zkoušek kapely, které se odehrávaly před samotným vystoupením, nebo se mohli podívat, jak se za hudebního doprovodu Smetanovy Vltavy stavěla celá stage, kterou připravil designer Martin Hruška. Vystoupení snímalo dvanáct kamer, které zabíraly ty nejzajímavější detaily z celého večera. Celým pódiem příznivce provedl Michael Kluch.

ROCK BLOG | Michael Kluch (Queenie): Když online koncert, tak pořádně a se vší parádou

Hned jako jedna z prvních písní zazněla We Will Rock You. Uvítání nechybělo jak v rodném, tak anglickém jazyce. Vysílalo se totiž celosvětově. Stejně tak nechyběly ani anglické titulky. Za velmi symbolické, s ohledem na aktuální situaci, bylo zařazení písně I Want To Break Free ihned po samotném začátku.

Zpěvák Kluch střídal pozice mezi klavírem a mikrofonem. První zastávka u klavíru byla při písni Bohemian Rhapsody. Následoval song Bicycle Race, který doprovázela choreografie dívek na kolech. Na své si přišli fanoušci pomalých, romantických písní, i ti, kterým se spíše zamlouvají rychlejší a rytmické.

Velkým překvapením večera byl zpěvák Leoš Mareš, se kterým si kapela zahrála jeho vlastní píseň Tři slova. Moderátor se pozdravil se sledujícími a představil jim také své rodné město Beroun.

Atmosféru celého koncertu podtrhávalo barevné pozadí, do kterého se v některých pasážích promítaly záběry na zpěváka Klucha. Nechyběla ani bodová světla či kouřostroj, prostě show, jaká se Queen, respektive Queenie, patří. Zpěvák měnil kostýmy inspirované Freddiem Mercurym jako na běžícím páse a o zábavu tak měli postaráno i módní nadšenci. Na konci pak Kluch hvězdnému zpěvákovi v jeho ikonickém královském plášti celé vystoupení věnoval.

Závěrem byl představen celý štáb a zázemí. Oceňujeme, že skupina divákům ukázala, jak to v zákulisí rockových koncertů vypadá. Nejenže tím podtrhla atmosféru své show, ale zároveň dala sledujícím pocit, jako by byli přímo v sále.

Text: Pavlína Lindová, foto: Queenie
Témata: Queenie, Queen, Bohamian Rhapsody, Freddie Mercury, online, koncert

zavřít