Býval talentovaným fotbalistou. Teď míří za bratrem do vězení a sedí i jeho syn

Jeden je bývalou fotbalovou hvězdou, v 80. letech patřil mezi největší talenty v západním Německu. Druhý „kriminálníkem z povolání“. Walter a Karl Laubingerovi. Bratři, kteří spolu vyrůstali, se nyní sejdou ve vězení.

O rok starší Walter, vítěz Německého poháru z roku 1987, kterého věhlasný trenér Ernst Happel nazýval kouzelníkem s míčem, byl na konci března odsouzený v Hamburku k deseti měsícům vězení nepodmíněně. Rozsudek nabyl okamžitě právní moci, protože fotbalista řídil dlouhé roky bez řidičského průkazu.

„Všechno jsem pokazil, když jsem si život obrátil naruby, příliš jsem slavil,“ pravil před nástupem do vězení borec, který se v červnu 1987 podílel v bundeslize na zisku stříbrných medailí Hamburgeru SV, jednoho z nejtradičnějších fotbalových klubů v Německu.

Soudce pro jeho omluvy neměl pochopení, protože řízení v opilosti, navíc bez řidičského průkazu, se dopustil již dříve a opakovaně. Na krku má také urážku na cti, podvod a ublížení na zdraví. V únoru 2018 mu soud vyměřil 14 měsíců podmíněně s odkladem a dohledem do května 2022.

Protože se Walter Laubinger opět provinil, následovalo další soudní stání, při kterém prokurátor požadoval prodloužení trestu na 15 měsíců, ovšem nepodmíněně.

Fotbalistův dvaapadesátiletý bratr Karl má pověst věčného „potížisty“ s bohatou kriminální minulostí. Poslední dlouholetý trest odnětí svobody dostal za ozbrojené přepadení. Přezdívají mu také král útěků, protože již čtyřikrát překonal ostrahu zařízení, ve kterých se nacházel, a zpoza mříží zmizel.

V lednu letošního roku ho policisté dopadli v jednom z hotelů a vrátili do věznice na severu Hamburku.

Podle německého deníku Bild však oba bratři Laubingerovi nejsou jedinými zločinci v rozvětvené rodině. Při březnovém procesu vyplynulo, že jeden ze synů bývalého nadaného fotbalisty si také odpykává trest.

Tagy: