Ligue 1 - preview 32. kolo: Monaco favoritem proti Dijonu

09.04.2021, 10:27, aktualizováno 11.04.2021, 08:51
Previews
Monaco čeká střetnutí s posledním Dijonem, proti němuž potřebuje naplnit úlohu favorita, aby udrželo krok s Lille a zejména PSG, na které ztrácí čtyři body. Případné zaváhání knížecího celku může trestat Lyon, který před duelem s Angers ztrácí jediný bod. Lens se v nováčkovském souboji utkání s Lorientem, zatímco Rennes hostí Nantes...
Stade Rennes - FC Nantes  (neděle 13:00)
Bretaňské derby mezi Rennes a Nantes odstartuje nedělní program dvaatřicátého kola Ligue 1. Zatímco domácí potřebují získat body pro urputný boj o příčky zaručující evropské poháry, hosté pro svou nelítostnou pranici o ligovou záchranu. V určitě lepším rozpoložení je mužstvo trenéra Bruna Génésia, které neprohrálo už třikrát v řadě a bude obecně plnit roli favorita.

Ten si moc dobře uvědomuje, o jak prestižní zápas se jedná. "Na Bretaňském poloostrově je spousta jiných klubů. Ale chápu, že tenhle mač je vůbec nejprestižnější," říkal. "Z toho, co jsem měl možnost vyčíst, jsem pochopil, že rivalita mezi námi a Nantes je opravdu velká. Pro naše fandy představuje otázku cti," dodal domácí kouč, jenž působí u SRFC teprve od března.

Minulé utkání v Remeši vlivem zranění nedohrál Eduardo Camavinga, nicméně pro tenhle duel by měl být přichystaný, což je rozhodně velmi dobrá zpráva pro Génésia. K dispozici každopádně nebude vykartovaný Jérémy Doku ani nově zraněný Jonas Martin, nejistý je start u Yanna Gboha, a stěží odhadnout, jestli bude hrát James Léa Siliki, nakažený koronavirem.

Nantes by naopak mnělo vyrukovat v nejsilnějším možném složení. Otazník možná visí jen nad startem Renauda Emonda, který vynechal minulý souboj si Nice, z rezervního týmu, kam hostující stratég Antoine Kombouaré přeřadil trojici Jean-Kévin Augustin, Thomas Basila a Bridge Ndilu, očekávaně nikoho nepovolal zpět. V sestavě by neměl dělat zásadnější změny.

Jeho družina se nachází na předposlední příčce tabulky, osmnácté Nimes je jí vzdáleno na rozdíl jednoho bodu, Lorient už na čtyři. A potřebuje po dvou kolech bez vítězství opravdu zabrat. "V kabině sice vládne určitá frustrace, ale pořád jsme živí a nejsme určitě spokojení. Nemáme se čeho bát. Přeskupíme síly, abychom zvládli tohle utkání," burcoval Kombouaré.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Gomis - H. Traoré, Da Silva, Aguerd, Truffert - Nzonzi, Camavinga, Bourigeaud, Tait - Guirassy, Terrier
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Corchia, Castelletto, Andrei Girotto, Pallois, C. Traoré - Chirivella, Touré, Blas - Simon, Muani
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.89 - 3.57 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Brestois - Nîmes Olympique  (neděle 15:00)
Sedm zápasů zbývá do konce letošního ročníku Ligue 1 a stále není jasné, kdo nejvyšší soutěž opustí. Dva možné kandidáty představují Brest a Nîmes Olympique, oba celky čeká důležitá vzájemná bitva.

Brest se v tuto chvíli nachází mimo sestupové příčky na šestnácté pozici, avšak k dobru má jen šest bodů. Přesně takový je rozdíl mezi oběma nedělními soupeři.

Důležitost zápasu je velká, byť samozřejmě nejde o rozhodující duel. Brest už tři zápasy nevyhrál a tentokrát by se mu tři body náramně hodily. Minulý týden se vracel s prázdnou z Lorientu a krom toho také už dvakrát v řadě vyšel střelecky naprázdno. Není to zrovna optimální forma do závěrečných kol.

Před týdnem prohrálo i Nîmes, které se jinak výsledkově zvedlo. Od poloviny února šlo teprve o druhou porážku v řadě, ta však ponechává "Krokodýly" na barážové osmnácté pozici se ztrátou tří bodů na Lorient. V předchozích kolech si Nîmes vedlo velmi dobře a na to bude chtít v Brestu navázat.

Nîmes letošní sezonu zahajovalo právě s Brestem a zápas se mu mimořádně povedl. "Krokodýli" kousli celkem čtyřikrát, což znamenalo, že se do střeleckých statistik zapsali: Denkey, Meling, Philippoteaux a Koné.

Dva zápasy bude Brestu chybět Belkebla a do konce sezony pak zraněný Lasne. S velkou pravděpodobností nebudou k dispozici ani Cibois, Hérelle a Bain. Kompletní nebude ani Nîmes, tomu scházejí kapitán Briançon, Buades, Martínez, Sarra a Depres.
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Larsonneur - Duverne, Chardonnet, Brassier - Pierre-Gabriel, Fadiga, Lucas, Perraud - Cardona, Mounie, Honorat
Nîmes Olympique - pravděpodobná sestava:
Reynet - Alakouch, Ueda, Guessoum, Meling - Eliasson, Deaux, Cubas, Ripart, Ferhat - Kone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.06 - 3.72 - 3.69
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RC Lens - FC Lorient  (neděle 15:00)
Lens, usilující jakožto nováček nejvyšší soutěže senzačně o evropské poháry, zasáhla hrozba nejaktuálnější. Hned několik hráčů se nakazilo koronavirem, který může představovat před nynějším mačem s Lorientem opravdu velký problém. Přitom právě souboj s celkem, který se nachází až na sedmnáctém místě tabulky, představuje předem slušnou šanci na zisk tří bodů.

Domácí naposledy uhráli před týdnem velmi cenný bod s Lyonem, a protáhli tak svou šňůru neporazitelnosti na deset klání v řadě. "Během čtyřiceti osmi hodin se situace úplně změnila," hlesl Franck Haise, kouč Lens. "Přijali jsme přitom různá opatření. A udrželi jsme se zdraví po celých šest měsíců. Pořád však musíme zůstat opatrní. Nakažených je ve Francii hodně."

Loïc Badé, Seko Fofana, Ignatius Ganago, Tony Mauricio a Facundo Medina, ti všichni se ocitli v karanténě. Florian Sotoca je navíc mimo hru kvůli poraněnému lýtku, Zakaria Diallo má problémy se zády, Adam Oudjani podstoupil operaci ramene a sezóna pro něj skončila. K doplnění kádru tak byli z béčka povoláni Adrien Louveau, Ansou Sow a Boubakar Camara.

Hostující lodivod Christophe Pélissier, jehož mužstvu se také slušně daří a neprohrálo v lize už pětkrát po sobě, by velmi rád všech absencí soupeře využil. I proto, že počítat již může s uzdraveným Jérémym Morelem a Paulem Nardim, kterému vypršel karetní trest. Až do konce tohoto ročníku nicméně zůstávají na marodce Thomas Fontaine a Matthieu Saunier.

Ve finálním výběru na tenhle duel se neobjevil ani Sylvain Marveaux, zřejmě se totiž stále nedal zdravotně do kupy, ani Tiago Lori, jehož rekonvalescence je však prý na dobré cestě, ani nově indisponovaný Quentin Boisgard. Jisté otazníky vyvstávají nad nástupem Andrewa Gravillona, naopak fit by měl být Pierre-Yves Hamel, oba přitom na soupisce nechybějí.
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Leca - Steven Fortés, Gradit, Haïdara - Clauss, Cahuzac, Doucouré, Sylla - Kakuta - Banza, Kalimuendo
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Nardi - Chalobah, Gravillon, Laporte - Hergault, Abergel, Lemoine, Le Goff - Laurienté, Moffi, Wissa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.52 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
OGC Nice - Stade Reims  (neděle 15:00)
Pět zápasů bez porážky, to je současná forma jihofrancouzského OGC Nice. Po sérii matných výsledků se začalo blýskat na lepší časy a v tabulce to je ihned znát. Urseův tým se posunul na deváté místo a dokonce oživil naděje na evropské poháry. Potvrdí Les Aiglons formu proti dvanácté Remeši?

Výhra na hřišti Stade Rennes se ukázala být zlomovou. Od této chvíle Nice nenašlo přemožitele a po čtyřech výhrách a jedné remíze se posunulo do horní poloviny tabulky, přičemž evropské poháry nejsou zase tak daleko. Svojí zásluhu má na tom nepochybně i kouč Adrien Ursea, který v průběhu letošní sezony nahradil legendárního Patricka Vieiru. Nice v minulém kole přivezlo výhru 2:1 z Nantes a rozhodující branku přitom vstřelil už v prvním poločase Kasper Dolberg.

Zajímavou sérii výsledků má za sebou i Remeš, která neprohrála sedm zápasů v řadě. Jak už to ale ve francouzské Ligue 1 bývá, velká část výsledků tvoří remízy. Remeš jich letos posbírala už dvanáct, což je druhý nejvyšší výsledek po Nantes. Hosté díky tomu postupně klesli na dvanáctou příčku a proti Nice se budou chtít do první poloviny tabulky vrátit.

Oba celky se spolu utkaly v prosinci a žádná hitparáda z toho nebyla. Duel skončil 0:0, což vlastně potvrzuje trend vzájemných zápasů, které bývají velmi často vyrovnané.

Kvůli zranění do hry nezasáhnout Atal, Boudaoui, Reine-Adélaïde a Dante. Ani Remeš nebude kompletní, chybí ji Cassama s Berishou.
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Benitez - Daniliuc, Todibo, Saliba, Kamara - Claude-Maurice, Thuram, Lees-Melou - Maolida, Dolberg, Gouiri
Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Rajković - Foket, Munetsi, Faes, Konan - Mbuku, Cafaro, Lopy, Chavalerin, Doumbia - Dia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.21 - 3.32 - 3.68
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - Girondins Bordeaux  (neděle 15:00)
Fotbalisté Saint-Étienne přivítají ve 32. kole francouzské Ligue 1 Girondins Bordeaux a těšit se mohou i na návrat Jeana-Louise Gasseta. Šestasedmdesátiletý kouč hostů u Les Verts působil a v roce 2019 s nimi obsadil skvělé čtvrté místo. Jeho současné angažmá v Bordeaux tak úspěšné není a nedaří se ani ASSE.

Oba celky mají v tuto chvíli shodný počet bodů a v tabulce jim patří čtrnácté a patnácté místo. To je na míle daleko od toho, co si před sezonou představovaly.

Jeana-Louise Gasseta v Saint-Étienne postupně nahradili Ghislain Printant a Claude Puel, ale jeho úspěchů už nedosáhli. Claude Puel je přitom neustále spojován s možným odvoláním. Výsledky ASSE jsou jako na houpačce. Od vydařeného přelomu ledna a února přišel opět pokles formy a z pěti zápasů jich Les Verts tři prohráli. Sedm kol před koncem není sedmibodový náskok dostatečně uklidňující a pokud se výsledky nezlepší, může mít tradiční tým Ligue 1 problémy.

Prakticky to stejné platí i o Bordeaux, jehož forma je ale ještě horší. Od konce ledna vyhráli "Les Girodins" jen jednou a také jeho fanoušci mohou mít oprávněné obavy. Před týdnem hosté prohráli se Strasbourgem 2:3, přičemž už po půlhodině prohrávali o tři branky.

Bilance vzájemných zápasů je vcelku vyrovnaná, byť od roku 2019 má převahu Saint-Étienne, které také vyhrálo na Matmut Atlantique první zápas 2:1.

Saint-Étienne bude chybět brankařská jednička Moulin, a tak se do branky postaví Green. Chybět budou i další hráči jako Maçon, Boudebouz, Bajić nebo Abi. Také na druhé straně barikády chybějí hráči, jmenovitě Otavio, Bakwa a Kalu. Naopak dobrou zprávou je návrat Brianda.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Green - Debuchy, Moukoudi, Cisse, Trauco - Neyou - Hamouma, Camara, Aouchiche, Bouanga - Khazri
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Costil - Sabaly, Baysse, Koscielny, Benito - Adli, Bašić - Oudin, Ben Arfa, De Preville - Hwang
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.28 - 3.21 - 3.66
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Monaco - Dijon FCO  (neděle 17:05)
Monaco se po minulém kole ocitlo v top trojce. A ačkoli matematicky může usilovat o ligový titul, domácí kouč Niko Kovač o něm prostě nechce slyšet. Aby si udrželo odstup od aktuálně vedoucího Lille a druhého PSG, které už stačily v pátek, respektive v sobotu, zvítězit, bude potřeba taktéž urvat tři body. Proti Dijonu by splnění cíle nemuselo představovat velké potíže.

Jeho soupeř je totiž beznadějně až na samém chvostu průběžného pořadí a začíná se smiřovat s pádem do Ligue 2. "Myslím si, že bude o udržení se bojovat až do samého konce," varoval Kovač. "Hráči Dijonu se budou chtít ukázat, někteří si přece hodlají říct o nové smlouvy. Já nemyslím na květen, soustředím se na tenhle duel. A musíme být na sto procent připravení."

Domácí bezpochyby musí těšit skutečnost skoro absolutně žádné marodky. Zdraví jsou Ruben Aguilar, Sofiane Diop i Aurélien Tchouaméni, chybět bude pouze Willem Geubbels. "S tímto mužstvem pracuji nějakých devět měsíců. Snažím se všem stále vysvětlovat, co mají dělat," uvedl monacký lodivod. "Pokud na hřišti proti Dijonu nebude místo, musíme více běhat."

ASM mimochodem usiluje o prvenství v Coupe de France, před pár dny se mu podařilo dostat do čtvrtfinále přes Méty. "Nepředvedli jsme nejlepší vystoupení. Pro celkové sebevědomí je klíčové, že jsme postoupili na penalty," těšilo Kovače. "V Ligue 1 neexistují lehká klání. Už došlo k několika překvapením. Já je ale rád nemám, proto budeme soustředěni od úvodu."

Dijon má na svém kontě hned jedenáct porážek v řadě, v posledních sedmi kolech mu vlastně půjde především o to co nejvíce si napravit reputaci a rozloučit se s prvoligovou příslušností co nejdůstojnějším způsobem. Byť matematicky je záchrana v nejvyšší soutěži stále možná, nedá se předpokládat, že by tým kouče Davida Linarése ještě dokázal stáhnout velké manko.

Po karetním trestu se hostům vracejí Aboubakar Kamara a Éric Ebimbe, mimo hru však jsou Didier Ibrahim N'Dong, Mounir Chouiar, Ngonda Muzinga i Frédéric Sammaritano. Fit by každopádně měli být náhradní gólman Lévi Ntumba, který ovšem chybí v nominaci pro duel, a taktéž Roger Assalé, jenž vynechal kvůli zranění minulé prohrané střetnutí proti Marseille.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Sidibé, Disasi, Maripán, Caio Henrique - Diatta, Fofana, Tchouaméni, Golovin - Ben Yedder, Volland
Dijon FCO - pravděpodobná sestava:
Allagbé - Boey, Écuélé Manga, Panzo, Coulibaly, Chalá - Lautoa, Marié, Celina - Benzia, Mama Baldé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.18 - 7.58 - 19.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - Angers SCO  (neděle 21:00)
Lyonu se od konce února přestalo dařit v Ligue 1, v uplynulých pěti ligových kolech vyhrál jen jednou jedinkrát a dokonce vypadl i z první trojky, která zaručuje účast v Lize mistrů pro příští sezónu. Jestli si nechce komplikovat život a ještě míní bojovat o ligový titul, potřebuje rozhodně začít znovu pravidelně vyhrávat, pochopitelně proti Angers nevyjímaje.

Domácí stratég Rudi Garcia před tímto kláním podal pozitivní zprávy ohledně Anthonyho Lopese, Maxwela Corneta a Léa Duboise, kteří jsou již způsobilí ke hře a ve výběru na tenhle duel nechybějí. Naopak v sestavě se neobjeví trio Houssem Aouar, Tino Kadewere a Djamel Benlamri, jež se nezotavili ze svých zdravotních šrámů. Zpět po suspendaci je Islam Slimani.

Právě on se nezúčastnil nedávného klání v domácím poháru na půdě pařížského Red Star, kde Les Gones postoupili do čtvrtfinále až po penaltách. "Nejdůležitější bylo, že jsme se zkrátka kvalifikovali," těšilo záložníka Maxence Caquereta. "Nemůžeme však ztrácet dvougólový náskok. Z toho důvodu jsme byli zklamaní. Občas máme tendenci sundávat nohu z pedálu."

V Angers nepanovala v uplynulých týdnech vlídná atmosféra. Svůj odchod po dlouholetém působení oznámil kouč Stéphane Moulin, který přesto, že nemá k dispozici skoro třetinu svého kádru, dokáže pravidelně bodovat. A třeba před pár dny se též radovalo z postupu do čtvrtfinále Coupe de France, to když venku nejtěsnějším možným způsobem skolilo Sedan.

Z tohoto duelu si poranění třísla ovšem přivodil Vincent Manceau, který tak chybí v nominaci na tento duel, podobně jako indisponovaní Enzo Ebosse, Rachid Alioui, Lassana Coulibaly, Sofiane Boufal a Jimmy Cabot. Nemocí COVID-19 jsou zasaženi Mathias Pereira Lage a Farid El Melali, fit jsou aspoň nově Sada Thioub, Mohamed-Ali Cho i Zinédine Ould Khaled.

Jisté pochybnosti však vystávají nad startem Loïse Dionyho, jenž by se každopádně měl zjevit minimálně na lavičce náhradníků. Kvůli bolestem hlavy naposledy Ibrahim Amadou nedohrál remízový souboj s Montpellierem, avšak své potíže překonal. Loni v listopadu padlo Angers s Lyonem o gól, jeho poslední skalp nad ním se datuje na rok 2015, tedy před devíti případy.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - De Sciglio, Marcelo, Denayer, Cornet - Thiago Mendes, Caqueret, Lucas Paquetá - Slimani, Depay, Toko Ekambi
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Bernardoni - Bamba, Traoré, Thomas, Doumbia - Amadou, Mangani - Thioub, Fulgini, Capelle - Bahoken
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 5.14 - 8.53
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Racing Strasbourg - Paris Saint-Germain  (sobota 17:00)
PSG po vítězství na půdě Bayernu v rámci čtvrtfinále Ligy mistrů musí dobře plnit své povinnosti také v Ligue 1, v níž po páteční výhře Lille na půdě Mét ztrácí na čelo šest bodů. Ve Štrasburku mu tak velí povinnost jediné, a to uzmout vítězství a tohle manko stáhnout na minimální možný odstup. Hosté nicméně vykazují opětovně početný seznam absentujících.

Hrát nebude moci Neymar, který pyká za červenou kartu v minulém šlágru proti Lille, Marco Verratti a Alessandro Florenzi se potýkají stále s potížemi ohledně nemoci COVID-19, k dispozici nebude ani kapitán Marquinhos, jenž se zranil v duelu milionářské soutěže, do kupy se pořád nedali Mauro Icardi a Layvin Kurzawa, přičemž zdravý nově není Abdou Diallo.

Odpočinout by si mohl Kylian Mbappé, jenž byl v poslední době notně zatížen, dlouhodobě je jinak zraněný Juan Bernat. Tři body jsou pro PSG zásadní proto, že zezadu se začíná tlačit hodně nepříjemně Monaco, a je potřeba tohoto soupeře bezpochyby co nejdříve odstřihnout. "Štrasburk má fyzicky velmi dobře vybavený tým," říkal hostující kouč Mauricio Pochettino.

Pochopitelně se zabýval i otázkou volby správné sestavy i s ohledem na jistě náročnou odvetu s Bayernem. "Musíme být opatrní, abychom vážně vybrali to nejčerstvější možné mužstvo," upřesňoval. "Je důležité mít na hřišti potřebnou kvalitu. Lékařský personál se snaží ze všech sil, aby hráči byli v optimálním rozpoložení. Zároveň ale nesmíme riskovat. Chceme vyhrát."

Domácí hlásí jednu velkou ztrátu v ofenzivě. Postrádat totiž budou svého nejlepšího střelce, Ludovic Ajorque si nedávno poranil stehenní sval. Mimo hru jsou pořád i Alexander Djiku, Mohamed Simakan a Majeed Waris, je pak otázkou, jestli se na hřiště podívají Kévin Zohi a již delší dobu indisponovaný Lebo Mothiba. Avšak přítomný bude aspoň Frédéric Guilbert.

Štrasburský lodivod Thierry Laurey si moc dobře uvědomuje, že jeho družstvo přijímá v tomto souboji roli outsidera, byť PSG nenasadí nejsilnější možnou jedenáctku. "Bavilo mě sledovat čtvrtfinále mezi Bayernem a PSG. Někdy se stane, že i když dominujete, nezvítězíte. Pokud bude hrát PSG podobným způsobem, opravdu těžko se nám bude dýchat," povídal.
Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Kawašima - Koné, Mitrovič, Carole - Guilbert, Bellegarde, Sissoko, Aholou, Caci - Thomasson - Diallo
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Navas - Kehrer, Danilo Pereira, Kimpembe, Bakker - Paredes, Ander Herrera - Pablo Sarabia, Rafinha, Draxler - Kean
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.24 - 4.11 - 1.69
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Montpellier HSC - Olympique Marseille  (sobota 21:00)
Oba celky v tabulce dělí pouhé tři body, oba usilují o postup do evropských pohárů pro příští ročník. Montpellier je v parádním rozpoložení, v Ligue 1 neprohrál už v devíti případech za sebou a před pár dny se radoval taktéž z postupu do čtvrtfinále Coupe de France. I v Marseille není situace úplně špatná, byť si představovala před sezónou spíše boj o nejčelnější pozice.

Hostující lodivod Jorge Sampaoli, který od svého příchodu do klubu dosud vedl Olympique ve čtyřech případech a utrpěl jen jednu porážku v jihofrancouzské bitvě s Nice, tak má za úkol dovést mužstvo aspoň za postupem do pohárové Evropy. Před týdnem OM další zkoušku zvládlo, poradilo si s beznadějně posledním Dijonem. Teď ho však čeká daleko tvrdší kalibr.

Zatím si argentinský stratég práci v Marseille pochvaluje. "V krátkodobém horizontu vidíme zlepšení a pokroky," těšilo ho. "Mí hráči respektují změny, dříve jsme prostě hráli jinak. Jsou především schopni aplikovat na hrací plochu nový herní styl. Bude ještě nějakou dobu trvat, než bude definitivně účinný, o tom netřeba diskutovat. Ale společnými silami došlo průlomu."

Jordan Amavi, Juto Nagatomo, Hiroki Sakai, Valentin Rongier a náhradní brankář Yohann Pelé, to by měla být celková pětice absentujících na straně Les Phocéens. Zpátky po karetním trestu je však Duje Čaleta-Car. Po jedenatřiceti odehraných kolech ztráceli hosté na páté Lens jediný bod, velmi rádi by se na konci ročníku usadili těsně za první čtyřku právě před něj.

Ekipa trenéra Michela Der Zakariana má prostředky k tomu, aby Marseille minulou prohru z ledna oplatila. Počíná si velmi solidně, body sbírá s pravidelností. Laurent Nicollin, prezident MHSC, přitom má čas řešit i budoucnost a hodlá se stávajícím koučem prodloužit smlouvu. "Nic není vytesáno do kamene. Je třeba vyříkat si, co se musí zlepšit," mínil Der Zakarian.

Kompletní kádr by měl mít Montpellier pro tenhle duel. Zpátky ve hře jsou totiž Téji Savanier i Jordan Ferri, přičemž mimo hru zůstává pouze zraněný Ambroise Oyongo, se kterým klub stejně pro jarní část nepočítal. "Samozřejmě bych zde velmi rád zůstal. Pořád diskutujeme," prozrazoval domácí stratég. "Chceme jít vždy kupředu, ostatně jako ve všech jiných klubech."
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Omlin - Sambia, Hilton, Congré, Ristič - Mollet, Le Tallec, Ferri - Laborde, Delort, Mavididi
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Balerdi, Álvaro González, Čaleta-Car - Pol Lirola, Kamara, Gueye, Payet, Luis Henrique - Milik, Thauvin
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.56 - 3.46 - 2.89
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Metz - Lille OSC  (pátek 21:00)
Fotbalisté Lille můžou, alespoň tedy do sobotního odpoledne, poodskočit v průběžném pořadí Ligue 1 od druhého PSG na rozdíl šesti bodů. Právě v Paříži naposledy uzmuli klíčovou výhru a vrátili se na první místo, z něhož by neradi opětovně padali. Nesmějí každopádně zaváhat, tak jako už v minulosti hodně nečekaně třeba v duelech proti Brestu, Štrasburku či Nimes.

Byla by totiž pro hosty opravdu velká škoda, kdyby znovu přišli o náskok, který si tak pracně vypracovali. Byť Les Grenats bezpochyby nebudou představovat příjemného protivníka. Sice nemají v tuhle chvíli úplně tu nejideálnější formu, bojují každopádně matematicky o příčky zaručující pohárovou Evropu. Loni v září v Lille padli tím nejtěsnějším možným způsobem.

Hostující stratég Christophe Galtier se snaží krotit emoce, ačkoli jeho tým si po minulém kole vážně notně řekl o prvenství. "Ve hře je ještě jednadvacet bodů," připomínal fakta. "Spočítali jsme si, že si zahrajeme v příštím ročníku poněkolikáté evropské poháry. Ty byly naší prvotní ambicí. Nezaměřujeme se na zisk titulu, ale hlavně na kvalifikaci do Ligy mistrů," vzkazoval.

Velkou nepříjemností je pro něj čerstvá ztráta Jonathana Davida, který bude chybět několik týdnů poté, co v Parku princů rozhodl mač svým gólem a následně vystřídal kvůli zraněnému kotníku. Do kupy se nestačil dát Jérémy Pied, vykartovaný je nově Tiago Djaló a v karanténě zůstává Yusuf Yazici. Naopak po prodělání nemoci COVID-19 již bude moci hrát Zeki Celik.

A v sestavě se může objevit taktéž Xeka, jenž před týdnem vypadl ze soupisky z rozhodnutí trenéra kvůli blíže nespecifikovanému vnitřnímu problému. "Z mužstva byl vyřazen až do středečního rána. Ten incident je ale uzavřenou záležitostí," prozrazoval Galtier. "Byl jsem příjemně překvapený, jak se vrhl znovu do práce. Nečekali jsme, že tomu bude tak brzy."

Méty v uplynulých několika dnech absolvovaly hned dva zápasy proti stále se zlepšujícímu Monacu, jednou v rámci Ligue 1 a jednou v Coupe de France. V obou soutěžích prohrály, teď je přitom čeká v pořadí třetí dost náročné utkání. A domácí kouč Frédéric Antonetti, který by své svěřence potřeboval nějakým způsobem povzbudit, pořád nemá dobré zprávy z marodky.

Nominováni proti Lille nebyli pořád zranění Ibrahima Niane, Warren Tchimbembé i Manuel Cabit, ukázalo se, že až do konce sezóny bude mimo hru Vincent Pajot, zdravý není ani nyní Opa Nguette, náhradní brankář Marc-Auréle Caillard se nakazil koronavirem a znovu se na seznam absentujících dostal Kévin N'Doram, jenž teprve nedávno hlásil návrat na trávníky.

Zpátky je hostům alespoň John Boye, jenž nebyl v osmifinále Francouzského poháru na jihu Francie k dispozici kvůli karetnímu trestu. "Poslední umístění Mét v první desítce se datuje na rok 1999. K tomuhle cíli bychom mohli směřovat," povídal Antonetti. "Když totiž dobře zakončíte jednu sezónu, lépe se vám začíná ta další. Prvotně chceme nasbírat padesát bodů."
FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja - Bronn, Kouyaté, Boye - Centonze, Sarr, Maïga, Udol - Boulaya - Vágner, Gueye
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Maignan - Celik, José Fonte, Botman, Reinildo - Ikoné, André, Renato Sanches, Bamba - Weah, Yilmaz
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.05 - 3.61 - 1.71
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Lille OSC31199351:1966
2.Paris Saint-Germain31203867:2263
3.AS Monaco31195764:3862
4.Olympique Lyon311710460:3161
5.RC Lens311310847:4349
6.Olympique Marseille31139940:3648
7.Stade Rennes311291039:3545
8.Montpellier HSC311291049:5045
9.FC Metz311191136:3642
10.OGC Nice311261341:4242
11.Angers SCO311181234:4441
12.Stade Reims319121038:3839
13.Racing Strasbourg311061540:4636
14.Girondins Bordeaux311061534:4136
15.AS Saint-Étienne31991332:4636
16.Stade Brestois311051643:5435
17.FC Lorient31881537:5432
18.Nîmes Olympique31851830:5829
19.FC Nantes315131332:4828
20.Dijon FCO31292020:5315

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Kongo

Konečně Burak. Tohle jsou ty nejdůležitější zápasy sezóny, v době kdy se vůbec nedaří, ale presto tým vede.

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele