Poprvé v repre, a teď nová smlouva. Zubři si pojistili brankářský talent

Foto: Alena Zapletalová, hokejprerov.cz

Přerovské brankoviště po konci ročníku opustil Martin Holík, ale jiný mladý gólman v klubu zůstane: U Zubrů podepsal dvouletou smlouvu s následnou roční opcí devatenáctiletý Michal Postava.

Postava se bezesporu zařadil k brankářským objevům letošní sezony, a to přitom odchytal pouhých třináct zápasů! Pokud naskočil, patřil k ústředním postavám svých týmů. Čísla mluví za vše.

Úspěšnost v juniorce Komety na začátku ročníku? 93,19 procenta.

Po pauze a návratu do Přerova v základní části Chance ligy? 94,17 procenta.

A následně v play off, byť krátkém a pro Zubry hořkém jako pivo, po němž jsou pojmenovaní? 94,29 procenta.

„Nabídka na další pokračování pro nás byla prioritou.“

Obě strany neměly nad čím váhat.

„Michal i v této pro všechny složité sezoně ukázal, že má obrovský potenciál. Působí u nás od žáků a jsme rádi, že zůstává. Nabídka na další pokračování pro nás byla prioritou,“ říká pro přerovské stránky sportovní manažer klubu Pavel Hanák.

„Nijak zvlášť složité rozhodování to pro mě nebylo. Když za mnou přišel Hany, že by chtěl pořešit smlouvu i na další sezonu, nemusel jsem se dlouho rozmýšlet,“ reaguje mladý gólman.

Z HC ZUBR Přerov do HC Frýdek-Místek ❓

Zveřejnil(a) Hokej dne Pondělí 5. dubna 2021

Postava se mezi profesionály uvedl jako fantom samostatných nájezdů, na přelomu ledna a února vychytal rovnou troje v řadě a z osmnácti pokusů dostal jediný gól. O měsíc později přidal své první čisté konto na ledě Sokolova.

I díky němu skončili Zubři po základní části třetí. Jenže nejrychlejší konec ve čtvrtfinále s Porubou většinu pozitivních dojmů zase smetl...

„Play off rozhodně hodnotím jako neúspěch. Je ohromná škoda, že jsme vypadli po čtyřech zápasech. Takový výsledek jsme si za celou sezonu, kterou všichni výborně odmakali, ani nezasloužili,“ smutní Postava, jenž odchytal třetí a čtvrtý duel. Ani jednou nedostal ze hry víc než dva góly.

„Je pro mě obrovská zkušenost, že jsem mohl naskočit do takových utkání.“

„Na druhou stranu, je pro mě obrovská zkušenost, že jsem mohl naskočit do takových utkání. Ale jako úspěch to asi brát nemůžu, když se nám nepodařilo uspět,“ ví talentovaný brankář.

Náplast pro něj ale představovala první životní nominace do národního týmu. Ve dvacítce byl původně jen náhradníkem, jenže když Jakub Málek zůstal ve hře se Vsetínem, Postava se hlásil na soustředění ve Vyškově.

„Je skvělé, že jsem si takhle mohl prodloužit sezonu. Znamenalo to pro mě možnost dál trénovat a zlepšovat se,“ libuje si. Jako nováčka si ho trenéři pořádně proklepli, odchytal totiž dvě ze tří modelových utkání proti osmnáctce. V obou případech pomohl k vítězství – starší výběr na úvod zvítězil 5:0 a na závěr 4:2.

Foto: Martin Voltr

V rozhovoru na webu hokejprerov.cz ale Michal Postava lituje, že ani jednou nemohl nastoupit proti Tomáši Suchánkovi.

„Asi nám to se Suchošem není souzené. Oba ale musíme být spokojení – když jsme chytali, oba jsme vyhráli. Třeba se ještě někdy v nějakém zápase potkáme,“ hlásí Postava na adresu kamaráda, s nímž před třemi lety dovedl mladší dorost Zubrů až na mistrovství republiky.

Nyní ho ale čeká ještě o kus větší zkušenost: Karel Mlejnek ho pozval i na dvojutkání, které dvacítka sehraje v Piešťanech proti domácím Slovákům!

„Vůbec nevím, co od těch utkání můžu čekat. Určitě budou mít kvalitní úroveň, možná i lepší, než zápasy s osmnáctkou,“ doplňuje odchovanec Valašského Meziříčí, na jehož další progres se mohou přerovští fanoušci jedině těšit.

Foto: Alena Zapletalová, hokejprerov.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz