Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...

Tržní hodnota kryptoměn poprvé překročila hranici 2 bilionů dolarů! – K růstu přispěl Bitcoin a Ethereum

Publikováno
Tržní hodnota kryptoměn poprvé překročila hranici 2 bilionů dolarů! – K růstu přispěl Bitcoin a Ethereum

Tržní kapitalizace kryptoměn poprvé v historii přesáhla hranici 2 bilionů dolarů!

Největší podíl na překročení tohoto rekordu má nejen Bitcoin, ale i druhá největší kryptoměna Ethereum, která v úterý dosáhla svého historického maxima s cenou 2 151 dolarů.

Za rekordním růstem Etherea stojí DeFi

V úterý dosáhla cena druhé největší kryptoměny Etherea svého historického maxima ve výši 2 151 dolarů. V návaznosti na to analytická společnost CoinGecko ohlásila, že tržní hodnota kryptoměn poprvé v historii překročila hranici 2 bilionů dolarů.

Jen za pouhé dva měsíce se tržní hodnota kryptoměn více než zdvojnásobila.
Jen za pouhé dva měsíce se tržní hodnota kryptoměn více než zdvojnásobila. Zdroj: CoinGecko

Cena etherů vzrostla meziročně již o 180 %, a to především kvůli rostoucímu povědomí o takzvané DeFi. Ta ke svému fungování využívá blockchain Etherea, který v tomto případě působí jako pomyslná softwarová platforma, která umožňuje vývojářům vytvářet širokou škálu aplikací.

Takzvané DeFi aplikace se zaměřují na poskytování finančních služeb včetně pojištění či půjček.

Blockchain Etherea je mimo jiné domovem i většiny NFT, které se v tomto roce těší stále větší popularitě. Kryptoměny si navíc všímají i velké společnosti včetně čínského výrobce aplikací Meitu, který do ní investoval již 22,1 milionu dolarů.

Bitcoin stále tvoří 50 % tržní hodnoty všech kryptoměn

bitcoin-cena-grafK růstu tržní hodnoty kryptoměn zásadně přispěl i Bitcoin, který v ní v současnosti tvoří přibližně 50% podíl. Právě Bitcoin v tomto roce zaznamenal již více než 100% růst, který podpořil i zvyšující se zájem o něj ze strany velkých společností a institucionálních investorů.

Největší poprask vyvolala především americká automobilka Tesla, která do něj v únoru investovala 1,5 miliardy dolarů a následovně umožnila zákazníkům nákup svých vozidel pomocí kryptoměn. S Bitcoinem a dalšími kryptoměnami však experimentují i společnosti jako PayPal, Mastercard či Visa.

Pozadu nezůstávají ani velké investiční banky, které chtějí svým klientům nabídnout nové investiční nástroje spojené s kryptoměnami. Jako první se k tomuto kroku odhodlala například americká banka Morgan Stanley, která do své nabídky investic zahrnula i bitcoinové fondy. Ten největší z nich s názvem Grayscale Bitcoin Trust bude možné v následujících dnech obchodovat v podobě ETF. Podle posledních zpráv má podobné plány i známá investiční banka Goldman Sachs.

Líbil se vám tento článek?
3
0

Autor

Milovnice a nadšenkyně do financí, investování a kryptoměn. O finančních, ale i technologicky laděných tématech píše již od roku 2016. Kromě akciových trhů s nadšením sleduje nejnovější trendy v oblasti startupů, ale i velkých hráčů v široké škále odvětví od e-commerce a AI až po elektromobilitu nejen ve světě, ale i v našem malém českém rybníčku.

Nikola se však věnuje i tématům spojených s bankovnictvím, pojišťovnictvím či půjčkami, jejichž recenzování věnuje podstatnou část svého času. Ve všech případech jí však záleží na tom, aby si její texty našly cestu nejen ke zkušeným čtenářům a investorům, ale i úplným nováčkům ve světě financí.

Přečíst více

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.