bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Novinky z Detroitu: Ryan má po sezoně, klub vyměnil Nemetha

10. dubna 2021, 15:01

Matěj Hodoval

Poslední tým Centrální divize musí překousnout další sezonu, ve které se s největší pravděpodobností žádného úspěchu nedočká. Podle toho jedná také generální manažer Steve Yzerman.

Další rok přestavby. Detroit je aktuálně na 28. místě v ligové tabulce, když ve dvaačtyřiceti zápasech nasbíral dvaatřicet bodů. Oproti loňské sezoně jde vidět progres, každopádně celek z Michiganu ještě potřebuje čas. A ten mu fanoušci, hlavně díky Stevemu Yzermanovi, jemuž příznivci naplno věří, dávají.

S blížící se uzávěrkou přestupů, která je naplánována na 12. dubna, má vedení Red Wings možnost získat další nástroje na budoucí vylepšení kádru. Dá se očekávat, že půjde především o volby draftu. Tak jako v případě jejich poslední výměny.

Po necelých dvou letech se vrací do známého prostředí obránce Patrik Nemeth. Devětadvacetiletý Švéd posílí Colorado, kde působil v letech 2017 – 2019. Detroit na oplátku obdržel od Avalanche volbu ve čtvrtém kole draftu 2022.

„Máme pro něj v týmu určitě místo. Bude polykat takové ty těžké minuty, stejně jako Ryan Graves bude jedním z našich elitních zadáků na oslabení a vyplní těžká střídání v obranném pásmu. Hraje fyzický hokej, je urostlý a velmi dobrý obránce. Vytvoří to trochu více odpočinku pro hráče jako Girard, Makar nebo Toews, kteří pak mohou svou energii využít jinde,“ komentuje tento příchod hlavní trenér Lavin Jared Bednar.

Vraťme se ale k Detroitu.

Rudá křídla prožívají těžkou sezonu, v níž se navíc budou muset popasovat s další citelnou ztrátou. Letos totiž pravděpodobně dohrál zkušený útočník Bobby Ryan, kterého limituje zranění v horní části těla.

„Snažil se vrátit se z toho zranění, dva dny zpátky trénoval a cítil se většinou docela dobře. Na konci ale cítil štípnutí a teď je v situaci, kdy očekáváme, že zmešká zbytek letošního ročníku,“ obeznámil novináře trenér Jeff Blashill.

„Dělal progres. Myslel jsem si, že správným směrem. Původně jsme si mysleli, že to je jen něco menšího, ale jak pokračoval, tak tam měl nějaké překážky. Kvůli ním prostě není schopen se vrátit,“ dodal šéf lavičky Red Wings.

Čtyřiatřicetiletý Američan se ukázal jako velice solidní posila pro Detroit. Před zdravotními problémy stihl odehrát třiatřicet utkání, v nichž nastřílel sedm branek a na sedmi dalších se podílel asistencí. V tuto chvíli je šestým nejproduktivnějším hráčem mužstva.

„Bobby je skvělý člověk, v kabině byl skvělým lídrem. Myslím, že je dobrým příkladem a ukázal, že umí dávat góly. Budeme postrádat hodně toho, co nám Bobby přináší a mrzí mě za něj, že má po sezoně,“ říká na závěr Blashill.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.