Zde může být vaše reklama.

Vezou body z venku Sigma nezaváhala, v Příbrami zvítězila

Sigma nezaváhala, v Příbrami zvítězila

foto: Petr Pelíšek

10. 04. 2021 - 15:54

Trápení fotbalistů SK Sigma Olomouc v zakončení bylo ukončeno. Střeleckou produktivitu se jim povedlo zlepšit ve 26.kole FORTUNA:LIGY. To hráli v Příbrami. A za dvě branky vezou domů tři body.

V olomoucké sestavě bylo několik vynucených absencí. Zranění nebo nemoci nepustily do akce Lukáše Greššáka, Tomáše Zahradníčka, Jakuba Trefila, Martina Hálu a Kryštofa Daňka. Zcela fit ještě nejsou Michal Vepřek a Martin Nešpor, do nominace se nedostal ani Dominik Radič.

Úvodní desetiminutovka zápasu, až na pár faulů, nic zvláštního nepřinesla. Oba mančafty se postupně dostávaly do provozní teploty. A ve 13. minutě bylo pro domácí hodně horko. Yunis prodloužil dlouhý nákop, příbramský brankář vyběhl špatně a Chytil ho bez potíží obhodil. Míč směřoval do opuštěné brány, ale k domácímu štěstí ho ještě stačil ukopnout na roh Kingue. Z rohového kopu hlavičkoval nebezpečně Beneš, ale příbramský brankář předvedl výtečný zákrok. Vzápětí pak zahrozili také domácí, ovšem proti nepřesné střele Pilíka nemusel Mandous zasahovat. Ve 20. minutě kopala první roh v utkání Příbram. A Tregler hlavičkoval nad. O šest minut později zranil domácí Voltr v souboji bez míče Hubníka. Olomoucký kapitán naštěstí ve hře pokračoval. Pak utkání plynulo dál bez nějakých větších šancí nebo povedených ofenzivních akcí. Bojovalo se spíše ve středu pole, brankáře moc práce neměli. Ve 31. minutě nakonec musel pro zranění, nejspíš žeber,  střídat kapitán Hubník, místo něj šel do hry Poulolo. Ve 33. minutě měl gól na hlavě Chytil. Po centru Gonzáleze hlavičkoval kousek za malým vápnem zcela sám, ale hodně nepřesně. Pět minut před přestávkou zahrávala Sigma druhý roh v utkání, Beneš hlavičkoval vedle. Takže po první půlce to bylo nerozhodně nula nula.

V podobném začala i druhá půlka. Sigma byla o něco aktivnější. A v 53.minutě po centru Chytila hlavičkoval nebezpečně Yunis, domácí brankář vyrazil na roh. Po hodině hry se dostali do náznaku útočné akce i domácí, vytěžili z toho jen roh. Čas plynul, velké šance nebylo, takže pořád trval bezbrankový stav. V 73.minutě tečoval centr Látala Chytil, ale bylo to nepřesné. Po minutě to vyšlo. Sladký vyvezl míč, brejk šel do finále centrem Látala, který si srazil do vlastní brány Zorvan. Osm minut před koncem Sigma výhru pečetila. Další brejk zakončil Houska a bylo hotovo.

"Přijeli jsme sem s vědomím, že proti Příbrami v posledních zápasech ztrácíme příliš bodů, není to pro nás zrovna oblíbený soupeř. Hrací plocha zde navíc neumožňovala kombinaci. Tak jsme tomu přizpůsobili hru. Zjednodušili přechod do ofenzivy, hodně míčů jsme přenášeli na hráče v útoku. Dokázali jsme už hodně zápasů ztratit v závěru, o to více si ceníme, že zde jsme to naopak dotáhli do vítězného konce. Stav zraněného Hubníka se zdá být dobrý. Ultrazvuk v nemocnici neodhalil žádné závažné zranění, bude podle posledních zpráv v pořádku,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

1.FK Příbram – SK Sigma Olomouc 0:2 (0:0)

Branky: 74. vlastní Zorvan, 82. Houska. Rozhodčí: Proske – Kotík, Matoušek. ŽK: Kingue – Zmrzlý, Poulolo. Hráno bez diváků.

Příbram: Šiman – Nový, Kvída, Kingue, Cmiljanović (77. Mezera) – Tregler – Pilík (78. Lubega), Zorvan, Rezek (89. Obdržal), Lalkovič (21. Antwi) – Voltr. Trenér Jozef Valachovič.
SK Sigma: Mandous – Látal, Hubník (33. Poulolo), Beneš, Zmrzlý – Sladký, Houska, Breite, González (86. Mihalík) – Chytil (84. Štěrba), Yunis. Trenér Radoslav Látal.

Další články