Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ďurdiaková obhájila chodecký titul na dvacítce, Drahotová se do cíle nedostala

Chodkyně Tereza Ďurdiaková obhájila podzimní český titul na dvacet kilometrů. Jistá účastnice olympijských her v Tokiu zvítězila v čase 1:38:00. Očekávaný souboj se nekonal, česká rekordmanka Anežka Drahotová závod nedokončila. První domácí titul na dvacetikilometrové distanci získal Vít Hlaváč, navázal na triumf v českém mistrovském závodě v rámci padesátky v Dudincích a v čase 1:29:12 nadělil stříbrnému Lukáši Gdulovi více než šest minut.

Tereza Ďurdiaková
zdroj: facebook.com/Česká atletika

Ďurdiaková se v mezinárodním obsazení propracovala na konečné páté místo. "Celkový průběh závodu hodnotím dobře. Páté místo celkově mezi ženami je super," uvedla. S olympijským limitem v kapse, za kterým zaostala zhruba o sedm minut, nastupovala na start klidnější.

"Trochu jsem nevěděla, co od sebe čekat a jak velká ta únava po závodě bude. Bylo to super se moci na start postavit, že jsem nebyla ani zraněná," pochvalovala si.

Překvapilo ji, že nedošlo na souboj s Drahotovou. "Souboj jsem čekala, protože jsem nevěděla, jak na tom budu a Anežka je silná soupeřka. Průběh závodu mě spíše překvapil a bylo to fajn," doplnila nyní už dvojnásobná mistryně republiky, která zvítězila o více než minutu před Eliškou Martínkovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Drahotová si pro olympijský limit nedošla

Hlaváč měl radost z výsledku, nikoli času

Čtyřiadvacetiletý Hlaváč měl ke zlatu blízko už na podzim v Poděbradech, ale tehdy doplatil na dvouminutovou penalizaci za opakované porušení pravidel a počtvrté za sebou získal stříbro. Letos je domácím králem. "Za titul jsem hrozně rád, je to po tom podzimu zadostiučinění. Dva tituly se určitě počítají," uvedl.

S časem přes hodinu a 29 minut ale spokojený nebyl. Věřil si na výkon kolem hodiny 25 minut, v horším případě něco pod bezmála dva roky starý osobní rekord 1:26:55.

"Dneska šla tak první pětka a pak už to bylo trápení. Fouká a trať je tady trošku do kopečka, ale to jsou věci, které by mi měly přidat minutku, dvě a ne čtyři. Takže to bylo v nohou. Jsou to tři týdny po padesátce, to taky mohlo hrát roli. Dneska to tam nebylo," komentoval svůj výkon.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články