13. ročník innogy Ski&Golf Czech Championship 2021

2904

Po roční přestávce pokračujeme ……. innogy Ski&Golf Czech Championship 2021 sportovní klání, které spojuje dvě disciplíny lyžování a golf, se uskutečnil v  termínu 9. a 10. dubna 2021, na základě výjimky Ministerstva Zdravotnictví prostřednictvím Národní Sportovní Agentury.

„Chceme poděkovat všem účastníkům, že nám pomohli dodržet požadované opatření a navázat na minulé ročníky“, potvrzuje Ladislav Bien z promotérské společnosti Czech Golf Production.

Premiérově ve středních Čechách, s lyžařským závodem v  Areálu Monínec a na hřišti Radecký, na Konopišti. Vládní omezení zakázalo tradiční podvečerní předávání čísel a vše začalo až na „kotvě“ na Monínci. Počasí přálo, velmi dobře připravená pista a modrá obloha…

„Je velká škoda, že jsme si díky pandemii a omezením nemohli užít letošní zimu. Podobných akcí jako innogy Ski&Golf mohlo být rozhodně více. Jsme moc rádi za pozitivní ohlasy“, doplňuje Jaroslav Krejčí, ředitel Areálu Monínec.

Lyžařské závody proběhly, v pěti kategoriích – MASTER, WOMEN, JUNIOR, MID, MAIN. V kategorii WOMEN, dominovala talentovaná Sára Svinková a mužů Vlastimil Štefl, podobně jako v roce 2019, nejrychlejším časem dne za 37,97 sec. Na dalších místech se umístili Jiří Vašíček, Petr Svinka a Adam Provazník.

Do golfového turnaje nastupovali hráči s počtem bodů, který se rovnal dvojnásobku jejich času z lyžařské soutěže. Sobotní počasí hráčům nakonec přálo, pouze v některých okamžicích hru ztěžoval vítr.

„Bylo mám ctí přivítat, společně s Areálem Monínec, akci Innogy Ski&Golf Czech Champinship, ve středních Čechách“, říká Petr Kunc, člen představenstva společnosti Golf Konopiště.

Hřiště Radecký, v parametrech, které rozhodně překonávaly běžný standard začátku golfové sezóny svědčily mladým puškám …

Titul absolutního vítěze v Mistrovství ČR v kombinaci innogy Ski&Golf Czech Championship 2021 získal, poprvé Adam Provazník (JUNIOR), který po skvělém výkonu na lyžích 38,25 sec a velmi slušném výsledku v golfu 75 ran, potvrdil vyrovnanou výkonnost.

V kategorii WOMEN, potvrdila roli favoritky Viktorie Trůková se zapsaným výsledkem 76 ran a nejtěsnějším rozdílem překonala Sáru Svinkovou. Kategorii MAIN vyhrál Vlastimil Štefl. V kategorii MASTER se radoval Jiří Janda, a s výsledkem + 2 rány nad par hřiště vévodil pořadí golfu. V kategorii MASTER II zvítězil Pavel Zavaďák. Kategorie MID zvítězil Jan Schovánek před Liborem Škodou a Miroslavem Lidinským. V  kategorii JUNIOR, následovali Adama Provazníka, Tomáš Rada a Jakub Šlapal. Celkové výsledky najdete na www.czgp.cz nebo www.skigolf.cz

Vítězové innogy Ski&Golf Czech Chanpionship 2021:
Kategorie WOMEN: Viktorie Trůková 163,5; Sára Svinková 169,9, Zuzana Luxíková 208,86
Kategorie MASTER I: Jiří Janda 163,04, Tomáš Růžička 165,96, Pavel Zavaďák 169,48
Kategorie MASTER II: Pavel Zavaďák 169,48
Kategorie MID: Jan Schovánek 157,98, Libor Škoda 164,96, Miroslav Lidinský 169,4
Kategorie MAIN: Vlastimil Štefl 165,94
Kategorie JUNIOR: Adam Provazník 151,5, Tomáš Rada 156,78, Jakub Šlapal 172,18

Záštitu nad celou tuzemskou soutěží, nese energetická skupina innogy. „Po roce pandemie, je opravdu fantastické, že se podařilo uspořádat první velký event Ski&Golf a zahájit tím golfovou sezónu,“ říká ředitel komunikace společnosti innogy Martin Chalupský.

Za rok na viděnou při 14. ročníku innogy Ski&Golf Czech Championship 2022 v termínu 8. – 9. 4. Zpět na tradičních místech ve Špindlerově Mlýně a Kunětické hoře.

Galerie nejlepších. Hráči stojí jako na stupních vítězů.

Foto: Ota Mrákota