Hlavní obsah

Byl to mazec! Mladý český bojovník zaskočil zkušeného Slováka

Praha

Projekt UPC Fight Cesta bojovníka napsal v sobotu svou další kapitolu. V prvním eliminačním turnaji pyramidy se představilo šestnáct bojovníků. Dále mohlo pouze osm z nich. Z parádních duelů vyčníval Denis Hnídek, který si odnesl bonus za nejlepší výkon večera. O překvapení se pak postaral osmnáctiletý Martin Petráš, který porazil na body Slováka Nikolase Kriváka.

Nepomohl efektní nástup ani rituál. Slovák Krivák prohrál s českým mladíkem Petrášem. Nečekal toVideo: Sport.cz

 
Článek

Nikolas Krivák nastupoval do ringu s mexickým sombrerem. Před soubojem s Martinem Petrášem zaujal také dlouhým rituálem – tancem wai-kru. Československý duel naskytl parádní podívanou. Z těsného vítězství se radoval po výroku rozhodčích český bojovník.

„Rozhodla moje fyzička. Držel jsem se taktiky a všechno šlo, jak jsem chtěl. Jsem spokojený," zhodnotil svůj výkon západočeský fighter. Opačné pocity měl bojovník z Banské Bystrice. „Nevím, co se stalo. Myslel jsem si, že jsem vyhrál. Nejsem spokojený s výsledkem," divil se svěřenec slovenské legendy Vladimíra Moravčíka.

Český duel mezi Markem Betákem a Denisem Hnídkem byl velice rychlou záležitostí. Beták, který se připravoval na zápas ve sklepě, nahradil v pavouku zraněného Erika Breita. Hnídek si šel od začátku jasně za vítězstvím a po dvou minutách jeho soupeř souboj vzdal. „Takhle jsem si to představoval. Chtěl jsem se dostat do zápasového tempa a příště zase přídám," uvedl po zápase syn zpěváka Tomáše Ortela.

Denis Hnídek zničil soupeře v prvním kole. Chce dokázat, že je zápasník, ne syn OrtelaVideo: Sport.cz

V dalším zápase pyramidy ho čeká zkušený Slovák Rastislav Klimáček. „Soupeř bude těžší. Budu muset strávit delší čas v ringu, ale není to neporazitelný soupeř," uvedl na adresu svého dalšího protivníka jednadvacetiletý Hnídek, který věří ve zpopularizování své osoby v rámci reality show. „Očekávám, že se více zviditelním jako zápasník. A že mě budou soupeři brát jako větší konkurenci v šedesát trojce.

Další srovnání českého a slovenského muay thai naskytl zápas mezi Dominikem Haškou a Leonardem Borákem. Durl vyzněl lépe pro slovenského fightera. Dvaadvacetiletý bojovník ze Zlína ukázal velké srdce, přesto byl během prvních dvou kol čtyřikrát počítán a rozhodčí následně zápas ukončil. „Chtěl jsem to co nejrychleji ukončit. Celý projekt si zatím velice užívám," uvedl bezprostředně po zápase Borák, jehož největší fanynkou je jeho třiaosmdesátiletá babička.

Bez slitování, soupeř neměl šanci. Leo Borák poslal k zemi Dominika HaškuVideo: Sport.cz

Úvodní eliminační turnaj uzavřela bitva mezi domácím Matějem Trčkou a Lukášem Mandincem. Oba soupeři se potkali ve vzájemném duelu v roce 2019. Před dvěma lety se radoval bojovník Spejbl Gymu. Trenčínský fighter tehdy podcenil zápasovou přípravu.

Vypjatá odveta. Matěj Trčka i na podruhé porazil Slováka Mandince.Video: Sport.cz

Taková situace se sice nyní neopakovala. Z vítězství se však opět radoval domácí bojovník. „Bylo to vyrovnané. Nedivil bych se, kdyby to rozhodčí dali Mandincovi. Jsem vděčný," ocenil výkon svého soupeře jednadvacetiletý Trčka.

Reklama