Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Union uhrál remízu s Bayernem. Leverkusen si komplikuje boj o místo pro Ligu mistrů

Vedoucí celek německé bundesligy Bayern Mnichov remizoval ve 28. kole s Unionem Berlín 1:1, když v 86. minutě za hosty srovnal Marcus Ingvartsen. Lipsko v sestavě s Jiřím Pavlenkou a Theodorem Gebre Selassiem po gólové smršti v prvním poločase zvítězilo v Brémách 4:1. Na vedoucí Bayern ztrácí Sasové pět bodů. Poslední Schalke se nebude radovat ani po výhře 1:0 nad Augsburgem, protože po teprve druhé výhře v sezoně ztrácí na barážové příčky stále dvanáct bodů. Leverkusenu uhrál v Hoffenheimu jen remízu 0:0 a zkomplikovali si vyhlídky na postup do Ligy mistrů.

Ryan Sessegnon z Hoffenheimu v souboji s Florianem Wirtzem z Leverkusenu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/via www.imago-images.de autor: Markus Ulmer

Bayern nastoupil i vinou mnoha zranění ve značně kombinované sestavě, což se na hře i výsledku projevilo. Proti sedmému týmu tabulky ho sice po pauze poslal do vedení osmnáctiletý záložník Jamal Musiala, v 86. minutě ale zblízka srovnal Ingvartsen.

Bayern ve středu nestačil v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů na francouzské PSG a o tři dny později tak doma znovu ztratil. Na svém stadionu remizoval v této ligové sezoně už počtvrté.

Lipsko si naopak bez problémů poradilo s Brémami, když si už v prvním poločase vybudovalo třígólový náskok. Pavlenku dvakrát překonal útočník Alexander Sörloth, který jako první hráč Lipska v sezoně vsítil dvě branky v jednom ligovém utkání. Brémy prohrály počtvrté v řadě a jsou na 13. pozici. Na barážovou příčku mají náskok pět bodů.

V tabulce německé ligy tým českého reprezentanta Patrika Schicka ztrácí na čtvrtý Frankfurt šest kol před koncem sezony devět bodů. Od Dortmundu na páté příčce zajišťující postup do skupiny Evropské ligy ho dělí dva body.

Schick začal i druhý zápas pod vedením nového trenéra Hannese Wolfa na lavičce a na trávník se dostal jako střídající hráč po necelé hodině hry. Ani on ale nedokázal změnit bezbrankové skóre. V obraně domácího týmu odehrál celý zápas Pavel Kadeřábek.

Hoffenheim, který bodoval po sérii tří porážek, dělí na dvanáctém místě tabulky od sestupové zóny pět bodů.

Frankfurt přestřílel v souboji týmů s vynikající jarní formou 4:3 Wolfsburg. Na vysokém skóre se podíleli i nejlepší střelci obou celků  frankfurtský André Silva, jenž v sezoně dal 23 branek, i Wout Weghorst s osmnácti. Frankfurt ztrácí v tabulce na dnešního soupeře už jen bod.

Hertha Berlín doma remizovala 2:2 s Mönchengladbachem, ačkoliv hrála od 12. minuty přesilovku po vyloučení brankáře Sommera. V sestavě Herthy opět chyběl kvůli disciplinárnímu trestu záložník Vladimír Darida.

Beznadějně poslední fotbalisté Schalke se dočkali v německé lize druhého vítězství v sezoně. Celek z Gelsenkirchernu zdolal v 28. kole Augsburg 1:0. Na šestnácté místo, které znamená účast v baráži, ale ještě ztrácí propastných 12 bodů. Mohuč má navíc podvečerní zápas v Kolíně nad Rýnem k dobru.

První výhru po 12 kolech vystřelil Schalke už ve čtvrté minutě Suat Serdar, který gólem oslavil dnešní 24. narozeniny. Čeští hráči Augsburgu, brankář Tomáš Koubek a stoper Marek Suchý, strávili celý zápas na lavičce.

Kolín po záchranářské prohře odvolal kouče Gisdola

Mohuč v Kolíně vedla, ale na přelomu poločasů domácí zvrátili stav. Za hosty ale srovnal Onisiwo a v první minutě nastavení rozhodl o posunu Mohuče z barážové pozice na 14. místo Barreiro. Hosté neprohráli pátý zápas za sebou, domácí naopak čekají v Bundeslize na vítězství osm kol a z předposlední příčky mají tříbodovou ztrátu na Bielefeld.

Porážka v záchranářském souboji se stala podle německých médií osudnou trenérovi Gisdolovi, jenž byl odvolán. Klub vedl od listopadu 2019. Nahradit by ho měl zkušený sedmašedesátiletý Friedhelm Funkel, jenž by se měl pokusit tým ve zbývajících šesti zápasech zachránit.

Německá fotbalová liga - 28. kolo:

Bayern Mnichov - Union Berlín 1:1 (68. Musiala - 86. Ingvartsen), Brémy - Lipsko 1:4 (61. Rashica z pen. - 32. a 41. Sörloth, 23. Olmo, 63. Sabitzer), Eintracht Frankfurt - Wolfsburg 4:3 (8. Kamada, 27. Jovič, 54. Silva, 61. Durm - 6. Baku, 46. Weghorst, 85. vlastní Tuta), Hertha Berlín - Mönchengladbach 2:2 (23. Ascacibar, 51. Córdoba - 27. Pléa, 38. Stindl z pen.), Stuttgart - Dortmund 2:3 (17. Kalajdžič, 78. Didavi – 47. Bellingham, 52. Reus, 80. Knauff), Schalke - Augsburg 1:0 (4. Serdar),  Kolín nad Rýnem - Mohuč 2:3 (43. Duda z pen., 61. Schirí - 11. Boetius, 65. Onisiwo, 90.+1 Barreiro), Hoffenheim - Leverkusen 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články