InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Univerzita třetího věku

    středa 17.4 17:00 - Dům kultury Milevsko

  • Koncert Kristýna Šebková a Hvězdy, které nehasnou

    středa 17.4 19:00 - Kulturní dům Veselí nad Lužnicí

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Julie Pejšová je v širší nominaci pro mistrovství světa

MILEVSKO/VELKÉ POPOVICE – Hokejová brankářka z Milevska Julie Pejšová je v osmnácti letech jednou z pěti gólmanek v širší nominaci národního týmu žen pro kemp před blížícím se mistrovstvím světa v Kanadě. Šampionát proběhne od 6. do 17. května v Halixafu a Truru. Češky čekají ve skupině B (Truro) Japonky, Němky, Dánky a Maďarky. Přípravný kemp před mistrovstvím světa probíhá od 11. do 20. dubna ve Velkých Popovicích. V osmnácti letech není Julie Pejšová nejmladší hráčkou širší nominace národního týmu žen pro světový šampionát, dvě spoluhráčky jsou ještě mladší.

Navíc už se některých kempů A týmu žen v minulosti zúčastnila, takže ví, do čeho jde. Julie Pejšová do soustředění šla po osmitýdenním zranění kolene, kdy musela chodit sedm týdnů o berlích. „Ještě to není úplně stoprocentní, koleno mě při chytání pořád bolí, ale díky lidem, které kolem sebe mám, jsem se dostala během pár týdnů do TOP formy. Cítím se ještě lépe než před zraněním," pochvaluje si.

„Paradoxně by se dalo říct, že jak se nehrála soutěž, tak jsem měla přípravu těžší než normálně, protože jsme do toho mohli s mými trenéry Mírou Brožem, Arletou Krausovou a Petrem Žídkem pořádně šlápnout. Mám podepsanou profesionální smlouvu, takže jsem mohla trénovat normálně dál. Výborné podmínky mám i díky podpoře od firmy CannaCare, která mi dodává CBD kapky, masti a podobné věci na regeneraci či lepší spánek. Trenéři se o mě starají od jídla, přes otužování, meditaci, dýchací cvičení až po vizualizaci a samotný trénink. Hokej je můj život, takže každý krok, který od rána dělám, směřuje k tomu, abych byla další den lepší. Bylo to hodně na krev, dva až tři tréninky denně, ale dělám co mě baví, pak budu krev ráda potit. Hokej miluju a dokážu mu obětovat všechno," uvedla.

Celý rozhovor přineseme ve středečních tištěných novinách. Jaké jsou její sny do budoucna, co chce předvést na kempu v Popovicích, nebo jaká opatření s ohledem na pandemii koronaviru národní tým čekají, se dozvíte v Milevských novinách.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace