Hlavní obsah

Zrenovované a upravené klasické Mini ohromí detaily i cenou

Nové pojetí tradičního Mini, za nímž stojí firmy David Brown Automotive a Oselli, vypadá jako sen fanouška ostrovních aut. Dostane se jen na 60 zájemců a budou si muset připravit nejméně 2,9 milionu korun.

Foto: David Brown Automotive

Mini Remastered Oselli Edition

Článek

Stroj, který se celým jménem jmenuje Mini Remastered Oselli Edition, je úžasný příklad renovace a modifikace v jednom – tzv. restomodu. Staré auto při něm dostalo řadu úprav směrem k tomu, aby fungovalo jako nové, ale stále si zachovalo ethos veterána.

Mini, které firma David Brown Automotive (DBA) právě představuje, má motor série A, tedy stejný, jako se montoval do původních mini, když se v letech 1951-2000 vyrábělo. Ovšem jeho objem narostl z 1,3 na 1,45 litru a krmí ho dva karburátory značky SU. Výkon si DBA nechává pro sebe, alespoň prozatím.

Foto: David Brown Automotive

Řadový čtyřválec má atmosférické plnění a dvojici karburátorů.

Vůz byl vyvinut ve spolupráci s úpravcem Oselli, který se právě na stará auta zaměřuje. Součástí jsou i blíže neupřesněné úpravy na podvozku, které korunují „13” kola Enkei v lepivých pneumatikách. Ty se budou hodit, neboť zájemci si budou moci vybrat, zda svůj nový vůz budou chtít klasicky čtyřmístný, anebo dvoumístný s ochranným rámem v interiéru.

„Jsme nadšeni, že máme první exempláře Mini Remastered Oselli Edition téměř připravené k vyjetí na silnice – nebo na závodní okruhy,” naznačuje určení vozu Michelle Gayová, šéfka marketingu a prodejů u DBA. Dodává, že koronavirová pandemie přípravy sice protáhla, ale vůz je perfektně připraven.

K mání bude pouhých 60 exemplářů a první z nich by se měl ke svému zákazníkovi dostat koncem dubna. Každý bude stát nejméně 98 tisíc liber, tedy zhruba 2,9 milionu korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám