Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Darmian spasil vedoucí Inter, Ibrahimovicův slovní zkrat AC Milán nepotopil

Jedenácté ligové vítězství v řadě zapsali v Serii A fotbalisté Interu. Ve 30. kole udolali díky gólu Mattea Darmiana 1:0 Cagliari a tabulku vedou o 11 bodů před městským rivalem AC. Jeho nejproslulejší hráč Zlatan Ibrahimovic byl sice po urážce rozhodčího vyloučen, ale i tak milánský tým dokázal přemoci Parmu 3:1. Velké potíže si nenadělal Juventus Turín, jenž se prostřílel k výhře 3:1 nad Janovem. Atalanta Bergamo zvládla atraktivní duel ve Florencii na stadionu Fiorentiny výsledkem 3:2.

Matteo Darmian z Interu (uprostřed) oslavuje gól
zdroj: REUTERS

Svěřenci trenéra Antonia Conteho se prosadili na San Siru až v 77. minutě. Darmian si naběhl na přihrávku Hakimího a zblízka zakončil do prázdné branky. Inter neprohrál čtrnáct kol za sebou a znovu se přiblížil prvnímu mistrovskému titulu od sezony 2009/2010.

"AC Milán v sobotu porazil Parmu, proto bylo důležité Cagliari porazit a udržet mezi námi stejný bodový rozdíl. Mnoho z mých hráčů ještě takový tlak nezažilo. Jsem opravdu spokojený s tím, jak si vedeme. Za poslední dvě sezony jsme se ohromně zlepšili," řekl Conte.

"Nechci se zastavit a počítat, kolik utkání zbývá k zisku titulu. Ještě jsme úkol nedokončili. Vyhráli jsme tři klíčová utkání v osmi dnech, ale pořád zbývá osm kol," dodal jednapadesátiletý rodák z Lecce.

AC Milán zvládl koncovku i bez Ibrahimovice

Hvězdný Ibrahimovic se v lize podruhé za sebou neprosadil, to ale "Rossoneri" mrzet nemuselo. Zastoupili ho totiž Ante Rebič a Franck Kessié, hvězdný Švéd si alespoň připsal asistenci na úvodní branku. Kessié dal desátý gól v aktuálním ročníku Serie A, což se v této fázi sezony naposledy ze záložníků AC Milán podařilo Brazilci Kakáovi v sezoně 2008/09.

V 60. minutě dostal Ibrahimovic červenou kartu za nesportovní chování v přerušené hře po diskusi s rozhodčím. Záhy snížil Riccardo Gagliolo, favorit už ale v oslabení výhru udržel. V nastavení navíc přidal pojistku střídající Rafael Leao. AC Milán má jistotu, že i po odehrání kompletního programu 30. kola zůstane na druhé příčce.

Za Juventus Turín se prosadili v první půli Kulusevski a Morata. Po přestávce snížil Scamacca, jenž na březnovém mistrovství Evropy do 21 let skóroval i proti Česku. "Stará dáma" ale drama nepřipustila a McKennie stanovil konečné skóre.

Bergamo je Juventusu stále v patách

O bod za Juventusem je po výhře 3:2 na hřišti Fiorentiny Bergamo. Za hosty v první půli dvakrát skóroval Zapata, po přestávce srovnal rovněž dvěma zásahy Vlahovič. Atalantě přiřkl čtvrtou výhru v Serii A za sebou proměněnou penaltou Iličič.

Janktův tým neuspěl

Český reprezentant Jakub Jankto musel se Sampdorií Janov strávit domácí prohru s Neapolí 0:2, o níž rozhodli Ruiz a Osimhen. Porážku zažil i další český záložník Antonín Barák, jehož Verona podlehla Laziu Řím 0:1. O triumfu hostů rozhodl ve druhé minutě závěrečného nastavení Milinkovič.

AS Řím porazil Boloňu 1:0 a v lize vyhrál po třech kolech. O triumfu čtvrtfinalisty Evropské ligy rozhodl před koncem prvního poločasu Mayoral.

Italská fotbalová liga - 30. kolo:

Spezia - Crotone 3:2 (63. Verde, 90. Maggiore, 90.+2 Erlič - 40. Djidji, 78. Simy), Parma - AC Milán 1:3 (66. Gagliolo - 8. Rebič, 44. Kessié, 90.+4 Leao), Udine - FC Turín 0:1 (61. Belotti z pen.). Inter Milán - Cagliari 1:0 (77. Darmian), Hellas Verona - Lazio Řím 0:1 (90.+2 Milinkovič-Savič), Juventus Turín - FC Janov 3:1 (5. Kulusevski, 22. Morata, 70. McKennie - 49. Scamacca), Sampdoria Janov - Neapol 0:2 (35. Ruiz, 87. Osimhen), AS Řím - Boloňa 1:0 (44. Mayoral), Fiorentina - Bergamo 2:3 (57. a 66. Vlahovič - 13. a 40. Zapata, 70. Iličič z pen.), Benevento - Sassuolo 0:1 (45. vlastní Barba).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články