InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Expediční kamera – festival cestovatelských filmů

    neděle 28.4 16:00 - Čajovna Pod Stolem, Strakonice

  • Vernisáž výstavy modelů, obrazů a sbírkových předmětů k operaci Overlord

    neděle 28.4 14:00 - Městská galerie Vodňany, náměstí Svobody 18

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tři zápasy, tři výhry po návratu do extraligy aneb Baseballová fantazie na Hluboké

 Autor: Pavel Pubal.

    Autor: Pavel Pubal.

HLUBOKÁ NAD VLTAVOU/PRAHA – Tak snový návrat po šestnácti letech zpátky mezi tuzemskou elitu si snad baseballisté Sokola Hluboká ani nepředstavovali. Podle hracího systému pro letošní extraligovou sezonu, kdy se dva kluby utkají ve třech vzájemných zápasech vždy hned po sobě během jediného týdne, je od pátku do dneška čekaly tři mače proti pražským Eagles, kteří patří dlouhodobě k české špičce. Hlubočtí Sokolové si ale na stálici tuzemské baseballové mapy hned vyšlápli a ukázali, že postup do nadstavby mezi nejlepší šestku nemusí být ani zdaleka utopií – nejprve vyhráli oba zápasy na hřišti soupeře v Praze Krči, aby dnes v hlubockém podzámčí oslavili návrat do extraligy třetím vítězstvím v poměru 7:0. Protože se však hraje minimálně začátek sezony bohužel bez diváků, kluby si pro své fanoušky připravily alespoň internetové přenosy.

První utkání v Krči (2:1 pro Hlubokou) rozhodla čtvrtá směna, v níž získali hosté oba body. K útoku zavelel Zhupanin z Hluboké a následovaný odpaly Roemera, doublem Mužíka a navrch ještě doublem Dvořáka se hosté ujali vedení 2:0. Domácí už jen snížili konečný výsledek. Základ vítězství 4:2 v sobotní odvetě pak Hluboká udělala třemi body už ve druhé směně. V dnešním třetím utkání, kdy se na nadhazovací kopec doma postavil zároveň předseda oddílu David Šťastný, už Sokolové dominovali zcela jednoznačně a zvítězili 7:0, když si první dva body připsali hned na první pálce v úvodní směně.

Jak vysoko letos mohou Hlubočtí mířit, naznačuje už fakt, že Eagles loni postoupili do semifinále a nakonec skončili na čtvrtém místě. Poslední vzájemná utkání obou soupeřů se datovala do roku 2004 a ve všech byl úspěšnější pražský celek. To se tento víkend změnilo. Další zápasy hraje Hluboká proti Tempu Praha.

Jak už jsme informovali naše čtenáře před startem extraligy, Hlubočtí si moc dobře uvědomovali, že po zvládnuté baráži potřebovali ještě doplnit svůj kádr, aby mohli mezi elitou pomýšlet na výraznější výsledky. Po dlouhých sedmi letech se tak z Kotlářky Praha vrátil hlubocký odchovanec a jeden z nejlepších reprezentačních pálkařů Martin Mužík a další hlubočtí hráči s extraligovými zkušenostmi Matěj a Vojtěch Vlachovi nebo Petr Vojta. Sokol Hluboká také získal reprezentačního nadhazovače – levorukého Jana Nováka. Na nadhazovacím kopci se bude zcela jistě oporou i Američan Wesley Roemer, který má zkušenosti z nejvyšší americké univerzitní ligy i naší extraligy. Dalšími zahraničními posilami se před sezonou stali Novozélanďan James Boyce a Australan William Parsons.

Pátek 9. dubna: Eagles Praha – Sokol Hluboká 1:2
Sobota 10. dubna: Eagles Praha – Sokol Hluboká 2:4
Neděle 11. dubna: Sokol Hluboká – Eagles Praha 7:0

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace