Brno ukončilo v Budějovicích dlouhé čekání na výhru. Mladá Boleslav vrátila Teplicím pohárovou porážku

Fotbalisté Brna zvítězili ve 26. kole první ligy v Českých Budějovicích 2:0. Nováček naplno bodoval po osmi zápasech nejvyšší soutěže, naopak Dynamo protáhlo sérii bez výhry na osm kol. Mladá Boleslav uspěla na hřišti Teplic 3:1 a vrátila Severočechům čtyři dny starou pohárovou porážku.

Tento článek je více než rok starý.

České Budějovice (Aktualizováno: 18:30 11. 4. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Jan Hlavica z Brna a Dame Diop z Českých Budějovic

Zleva Jan Hlavica z Brna a Dame Diop z Českých Budějovic | Foto: Václav Pancer | Zdroj: ČTK

Budějovicím patřil první poločas, kdy byly lepší a vypracovaly si i nadějné příležitosti. Skórovat mohly hned v šesté minutě, jenže Novákův pokus po rohu Čoliče vykopl z brankové čáry brněnský kapitán Pernica.

Slovácko a poháry? ‚Cíl je vytěžit ze sezony maximum,‘ neukvapuje se trenér Svědík

Číst článek

O půl hodiny později Jihočeši opět zahrozili po rohu Čoliče, ale Alvir zamířil bez přípravy vedle tyče. A tři minuty před koncem první části měl další příležitost Novák. Akci opět zahájil centrem aktivní Čolič a českobudějovický obránce hlavou minul branku.

V úvodní části nevýrazní hosté byli po přestávce mnohem odvážnější. Vyplatilo se jim to, protože v 56. minutě se po rohu Pachlopníka uvolnil Štepanovský a po jeho přihrávce skóroval Texl. O tři minuty později mohlo Brno přidat druhý gól, ale Filovu střelu vyrazil brankář Drobný.

Moravané tak o první ligové výhře od konce ledna definitivně rozhodli v závěru. V pokutové území uklouznul domácí stoper Havel, přes něj upadl unikající Fila a Růsek z penalty v 85. minutě přidal druhý gól.

České Budějovice pokračují v neúspěšné domácí sérii s týmy ze spodku tabulky, na vlastním hřišti během posledních dvou měsíců podlehly Opavě, Mladé Boleslavi a teď i Brnu. Dynamo doma Zbrojovku porazilo v jediném z posledních 10 prvoligových duelů.

Boleslav zdolala Teplice

Teplice, které ve čtvrtfinále MOL Cupu doma zdolaly Boleslav 2:1, působily i tentokrát od úvodu nebezpečněji. Vukadinovičův únik však zneškodnil brankář Šeda a Žitný o něco později těsně minul.

Zkouška ohněm, říká Vrba před zápasem se Slavií. Sparta čeká na vítězství v derby pět let

Číst článek

Dvaadvacetiletý teplický záložník se nicméně dočkal v 19. minutě, kdy jeho pohotový pokus po centru Kodada propadl pod padajícím Šedou až do sítě. Šlo o jeho třetí ligový gól v sezoně a druhý po sobě.

Radost však domácím dlouho nevydržela. Hned o pět minut později totiž dostal více prostoru k úniku Dancák, našel na levé straně Zmrhala, který tvrdou ranou vyrovnal.

Hosté navíc dokonali obrat hned v úvodu druhé půle. Na centr Ladry si naběhl Jiří Klíma a hlavičkou z bezprostřední blízkosti nedal Čtvrtečkovi šanci. Jihlavský odchovanec vstřelil svou pátou branku v sezoně.

Tepličtí se vrhli za možným vyrovnáním, ale v jejich riskantnější hře se začaly objevovat chyby. Při jedné špatné rozehrávce a následném rohovém kopu mohl po další hlavičce zvýšit náskok opět Jiří Klíma, tentokrát však Čtvrtečka vytáhl míč reflexivně na břevno. Načež branková konstrukce pak teplického gólmana zachránila ještě jednou, a to 19 minut před koncem při střele Dancáka.

Nejblíže vyrovnání byl při své šanci jen Kodad, nicméně jeho lehký pokus chytil Šeda, a tak pět minut před koncem udeřili opět hosté. Po centru Zmrhala se prosadil znovu hlavou Škoda. Mladá Boleslav tak vedle pohárové oplatila Teplicím i podzimní ligovou porážku 0:2 a připsala si první vítězství po třech kolech.

26. kolo první fotbalové ligy:

Dynamo České Budějovice - Zbrojovka Brno 0:2 (0:0)
Branky: 56. Texl, 85. Růsek z pen. Rozhodčí: Pechanec - Hock, M. Novák - Denev (video). ŽK: Čolič (Č. Budějovice). Bez diváků.

FK Teplice - FK Mladá Boleslav 1:3 (1:1)
Branky: 19. Žitný - 24. Zmrhal, 47. Jiří Klíma, 85. Škoda. Rozhodčí: Dubravský - Mokrusch, Melichar - Lerch (video). ŽK: Čtvrtečka, Droehnle - Škoda. Bez diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme