Hlavní obsah

Švédsko - Skotsko 10:5Švédští curleři po koronavirové pauze ovládli potřetí za sebou MS

Calgary
Aktualizováno

Mistrovství světa v curlingu mužů vyhráli potřetí za sebou Švédové. V napínavém finále v Calgary zdolali Skoty 10:5 a navázali na tituly z let 2018 a 2019. Loni byl šampionát kvůli pandemii koronaviru zrušen.

Foto: Jeff McIntosh, ČTK/AP

Skip švédského týmu Niklas Edin ve finále MS proti Skotsku.

Článek

Finále rozhodl devátý end, který Švédové posledním kamenem vyhráli 5:0. Jejich skip Niklas Edin získal už pátý světový titul. Desátým zlatem z MS si švédští curleři upevnili druhé místo v historické tabulce za Kanadou, která má 36 titulů. Suverénně nejúspěšnější země v historii šampionátů vypadla v play off se Skotskem.

"Tohle je úplně nejvíc. Chceme za každou cenu vyhrát i olympijské zlato a tímhle jsme k tomu udělali velký krok," řekl švédské televizi Edin, jenž má zatím z olympijských her stříbro a bronz. Třetí v Calgary skončili Švýcaři, kteří porazili v souboji o třetí místo Rusko 6:5. Čeští curleři na MS nestartovali.

Ani letošní turnaj se neobešel bez potíží s covidem-19. Během play off byl šampionát přerušen kvůli několika pozitivním testům v turnajové "bublině". Po dalším otestování týmů se mistrovství světa dohrálo. Závěrečné zápasy absolvovali hráči s rouškami.

Mistrovství světa v curlingu mužů v Calgary:
Finále:
Švédsko - Skotsko 10:5.
O 3. místo:
Švýcarsko - Rusko 6:5.

Reklama

Související témata: