Je libo léto s Werichem nebo Mládkovou ?

Jan Werich i Meda Mládková na Letní scéně Musea Kampa.

Pandemii navzdory, představení Werich má za sebou první čtenou zkoušku pro novináře. Konala se na Letní scéně Musea Kampa. Právě tam má představení 14.června 2021 premiéru. Režie nejnovějšího počinu tvůrců úspěšné a oceňované hry Meda se ujala Adéla Stodolová Laštovková.

V roli Jana Wericha staršího se na zkoušce představil herec Václav Kopta, v roli Jana Wericha mladšího pak herec Vojtěch Kotek. A nechyběli samozřejmě další protagonisté… Obrazy z Werichova života na jevišti oživí mj. Jan Nedbal, Jan Vápeník, Berenika Kohoutová, Pavla Beretová, Matouš Ruml, Dan Šváb, Tereza Marečková, Vanda Chaloupková, Jiří Maryško nebo Jan Vlas.

Inscenace Werich nabídne divákům nekonvenční a v mnohém objevný pohled na život Jana Wericha. Zároveň přirozeně naváže na dosavadní divadelní aktivity na Letní scéně Musea Kampa. Kromě představení Werich tu uvidíme opět hru Meda nebo koncert Ondřeje Havelky s Metody Makers.

Závěrem: věděli jste, že Meda Mládková, sběratelka umění a zakladatelka Musea Kampa, byla mj. přítelkyní Jiřího Voskovce a několik let bojovala o záchranu vily na Kampě, ve které Jan Werich žil do své smrti v roce 1980? Medě Mládkové se v roce 2015 ve veřejné soutěži podařilo budovu získat do pronájmu a zřídit v ní stálou expozici V+W.

Více včetně ukázky ze čtené zkoušky zde:

Werich, Kopta.jpg

Werich 2.jpg

Werich 3.jpg

Připravila Kristýna Ševčíková a zpravodajský tým Classic Praha.
Foto: Jakub Macháček

Podcast