Hlavní obsah

Hyundai Staria přiváží spoustu prostoru pro každého

Foto: Hyundai

Ať už hledáte dostatečně velký kočár pro vaši početnou rodinu, komfortní mobilní kancelář, mimořádně prostornou luxusní limuzínu nebo prostě jen (ne)obyčejné užitkové auto, do nějž by se vešel celý váš byznys, Hyundai pro vás má velmi zajímavou novinku.

Článek

O futuristickém designu velkoprostorového modelu Staria se bude mluvit hodně dlouho – především o netradičně pojaté přídi, díky které působí více jako kosmická loď než obyčejná dodávka. Ale ta jen odvádí pozornost od toho, co je opravdu důležité, tedy od jediné linie spojující kapotu a čelní sklo a nízké linie „pasu“. Právě tyto dva designové elementy definují neuvěřitelnou prostornost a vzdušnost interiéru danou bohatým prosklením. A to je pro vozidla tohoto typu naprosto klíčové.

Foto: Hyundai

Zpředu je Staria oblá kvůli aerodynamice, zezadu hranatá kvůli prostoru. Nic lepšího u MPV vymyslet nejde

Hyundai bude Starii nabízet v jediné velikosti, tedy s délkou 5 253 mm a rozvorem 3 237 mm (pro doplnění: šířka je 1 997 mm a výška 1 990 mm), což vytváří spoustu životního nebo úložného prostoru za posádkou vpředu – konkrétně téměř 5 000 l, kam se vejdou hned tři europalety. Užitková verze tak bude k dispozici ve tří- nebo šestimístné variantě.

Osobní verze nabídne devítimístné uspořádání. S ohledem na délku interiéru bude k dispozici i funkce elektronického zesílení hlasu, aby přísní rodičové vpředu mohli dostatečně autoritativně napomenout i neposedné děti sedící až v poslední řadě, a dokonce i kameru sledující dění na zadních sedačkách. Sedadla pro pasažéry ve druhé a třetí řadě budou samozřejmě velmi variabilní – bude možné je libovolně posouvat na dlouhých ližinách nebo je naklápět i otáčet pro pohodlnější sezení i nastupování.

Foto: Hyundai

Interiér klidně můžete využít jako mobilní kancelář

Luxusní sedmimístná verze Staria Premium pak bude o pohodlí svých pasažérů pečovat mimořádně komfortními a elektricky nastavitelnými relaxačními sedadly, které lze sklopit do skoro vodorovné polohy a vysunout u nich opěrku pro nohy, takže se na delších cestách pohodlně prospíte.

Foto: Hyundai

Staria nabídne víc prostoru a komfortu než leckterá luxusní limuzína

Jediný, kdo za jízdy nebude moci vyspávat, je řidič, ale i ten bude mít dostupný veškerý možný komfort – počínaje přehledným zobrazením palubních přístrojů na digitálním displeji přes infotainment se širokými možnostmi online a mobilní konektivity a audiosystémem Bose až po sofistikované jízdní asistenty, které budou usnadňovat řízení a dbát o bezpečí posádky (například je varují na projíždějící vozidlo při otevření bočních posuvných dveří).

Foto: Hyundai

Kabina je plná moderních technologií

O pohon se bude starat turbodiesel 2,2 VGT s výkonem 177 koní a 430 Nm, který bude přes šestistupňový manuál nebo osmistupňový automat roztáčet přední kola. Do budoucna se počítá i s elektrifikovanými agregáty, ale nejspíš ne pro český trh – místo baterií bude elektrická verze poháněná vodíkovým palivovým článkem.

Foto: Hyundai

Hyundai Staria by se mohl stát hvězdou mezi MPV

Hyundai Staria nabídne spoustu prostoru a variability všem – podnikatelům a řemeslníkům, velkým rodinám, firemním flotilám, hotelovým shuttlům i VIP servisům, později by měly vzniknout i další specializované verze včetně sanitních nebo kempovacích vozů. V Česku se model Staria objeví už v druhé půli letošního roku, o cenách vás budeme v okamžiku uvedení na trh.

Jak se vám Hyundai Staria líbí?
Přesně takové MPV potřebuji!
25,2 %
Uvidím až naživo a s ceníkem
69,9 %
Na mě je to moc sci-fi
4,9 %
Celkem hlasovalo 5573 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Načítám