Očekávané události úterý 13. dubna 2021

13. dubna 2021 Události Autor: Dominik Číž

V úterý 13. dubna 2021 vám přinášíme přehled očekávaných událostí.

Ve čtrnáct hodin začne řádná schůze Poslanecké sněmovny. Poslanci by měli znovu hlasovat o zákonech, které jim vrátil Senát. Jde mimo jiné o tzv. kvóty na české potraviny a o novely o učitelích, trestního řádu, soudech a o předlohu o zahrádkářské činnosti. Poslanci by mohli také volit radní České televize.

Biskup Vojtěch Cikrle požehná sochu svaté Barbory, která bude jakožto patronka důlních staveb a tunelů umístěna u nově vznikající tramvajové trati a tunelu u Univerzitního kampusu v Brně.

Šéf americké diplomacie Antony Blinken bude společně s ministrem obrany Lloydem Austinem v Bruselu jednat se spojenci z NATO. Blinken kromě toho povede jednání se zástupci evropských států.

Německá vláda projedná novelu zákona o potírání infekčních chorob, která by jí umožnila zavádět celoněmecká opatření nehledě na postoj spolkových zemí.

Německá vládní unie CDU/CSU bude jednat o společném kandidátovi na kancléře.

Americký Národní úřad pro bezpečnost v dopravě zveřejní předběžnou zprávu k nehodě vrtulníku na Aljašce, při níž zahynulo pět lidí včetně nejbohatšího Čecha Petra Kellnera.

V Rakovníku začíná výstava Svět kostiček. K vidění bude mnoho exponátů z téměř čtvrt milionu dílků stavebnice Lego. Potrvá do 13. června.

A řeholní řády na Slovensku budou od desíti hodin dopoledne skrze čtyřiadvacetihodinový růženec vyprošovat Boží milosrdenství pro svou zemi.  

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony