Coufalovou jedinou zjevnou slabinou se zdá být střelba, všimlo si londýnské médium...

Coufalovou jedinou zjevnou slabinou se zdá být střelba, všimlo si londýnské médium...

West Ham United si o víkendu vyšlápl na lépe postavený Leicester City a na třetí místo, které okupují právě Lišky z King Power Stadium, ztrácí jen bod. Velmi lichotivé je i průběžná čtvrtá pozice, která by znamenala na konci ligové sezony Ligu mistrů. Kladiváři nemají ve zbylých sedmi kolech ani špatný los, s tím, že za pár dní se v St. James Parku utkají s Newcastlem.

Na posledních třech bodech se podíleli gólovými asistencemi jak Tomáš Souček, tak Vladimír Coufal. První z nich nahrával Bowenovi, druhý našel Lingarda. "Velmi mě to těší. Vladimír a Tomáš, například, hráli povětšinu své kariéry v Česku za dominantní tým. Jesse Lingard hrál zase mnoho let za Manchester United. Právě jejich vítězné zkušenosti nám teď strašně pomáhají," liboval si serverem aktualne.cz citovaný skotský manažer David Moyes.

Podle listu Evening Standard odehrál Coufal jeden z nejlepších zápasů za poslední dobu, s tím, že jeho gólové vybídnutí bylo báječné. Excelentní defenzivu deník ani nijak nerozmazával, takový je podle něj vždycky...

Jediné zrnko kritiky přišlo poté, co se bývalý bek Slavie či Liberce dostal do úniku a místo zakončení volil přihrávku na Lingarda, která však byla zablokována. Server Claret and Hugh pak napsal následující: "Coufalovou jedinou zjevnou slabinou se zdá být střelba. Ale na tom můžeme zapracovat."

A co o pár let mladší Souček? Kupříkladu Evening Standard se rozplýval, že byl exslávista pro Leicester "velmi otravným" a jeho výkon ve středu pole nazval "impozantním". "Při své asistenci Bowenovi ukázal velký přehled. Je to opravdový box-to-box záložník, který je pro tým úplně stejně důležitý v defenzivě i v ofenzivě. Jeho hra ve vzduchu je neskutečně užitečná," uvedlo médium Football.London, které citoval portál aktualne.cz.

Glosa Honzy Rajnocha: Slavia potvrdila dominanci, Sparta nemohla mávnout kouzelným proutkem, Brno ještě žije

Zdroj: aktualne.cz