ABSTRACT no name 3/2021

 


Komentáře

  1. Čas od času, tak jak kážou zákony, nařízení a vyhlášky, naložíme mnohaleté výsledky naší pilné práce do kufru služebního automobilu. Velký šéf podepíše příkaz k jízdě a s nepříliš velkou ochotou a se značnými obavami mi předá klíče a doklady. Cesta ale není tak dlouhá, tak abych si vychutnal navýšených koňských sil mírně orezlé a silně potlučené octávie posunuté nám plebs směrem od kteréhosi vysokého úředníka zřizovatelského úřadu. Moje nadšení pro řízení samohybu je vystřídáno v cíli cesty ohromením z toho, jak v takovém zápachu může někdo pracovat, ale asi jde jen o zvyk. Pověřený pracovník technických služeb, který nás vítá, si k tomu smradu přikusuje chleba. Legrace ale končí, vytahujeme z papírů poslední zbytky umělých hmot a náhle s zjevivší omontérkovaní chlapi nadšeně házejí papíry do chřtánu obrovské skartovačky. A my kancelářské krysy jevíme známky deprese, když se z naší pečlivé práce stávají igelitové pytle naplněné cárky papíru, přemýšlíme o tom, kdo vykonává záslužnější činy pro společnost (montérky nebo my). Nasedáme nazpět do pohřebního vozu, ploužíme se nazpět na základnu, abychom nadále vyráběli další stovky kilogramů dokumentů, sloužících často, velmi často, jen k vyrobení práce pro všechny ty úřady a úředníky bdící nad čistotou našich účtů a kontrolující zda každá koruna z veřejných rozpočtů je opatřena pěti i více podpisy. A za rohem se nám a všem smějí, rozdělujíc si horečně brebendy ze zakázek, tučné odměny, roztodivné benefity, pracovní semináře v Egyptě...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozdělují si republiku jak se jim zachce. Už to ani není politika. Je to jeden veliký "Faltýnkův" zápisník od Hradního pána až po osvětimanské prase.

      A má to navíc vtip. Dnes pan Hamáček (momentálně místodržící reálně hradním pánem řízeného ministerstva zahraničí) pozval sem do CZ na summit Amerického a Sovětského presidenta. Je to elegantní nápad s možnou otázkou přemýšlivého obyvatelstva: Tedy s otázkou "Kudy povede demarkační linie až ten Americký odjede?" :-)

      Vymazat
  2. Tak na tohle bych se vydržel dívat dlouho ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mazat to na co se díváš nebudu. Ani moderátor to prý mazat nebude. Slíbil TO :-))

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Komise UEFA by se měla nad Tvým výrokem zamyslet :-)

      Vymazat

Okomentovat