Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford ukázal nové limitované edice pick-upu Ranger. Známe už i české ceny

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Ford rozšiřuje nabídku verzí pick-upu Ranger o dvě limitované edice. Jmenují se Stormtrak a Wolftrak.

Stormtrak vychází z luxusnějšího provedení Wildtrak, přináší však ještě bohatší výbavu a specifické provedení některých detailů. K dispozici bude v provedeních Double Cab s větším prostorem na zadních sedadlech.

Ranger Stormtrak bude poháněn výlučně vrcholnou vznětovou motorizací 2.0 EcoBlue Bi-turbo o výkonu 157 kW (213 k) a točivém momentu 500 Nm. Motor je standardně kombinován s přiřaditelným pohonem všech kol a desetistupňovou samočinnou převodovkou.

Výrobce pro Stormtrak připravil metalický lak pojmenovaný červená Rapid (za příplatek), který na přídi doplňuje červená vložka v masce chladiče. Ve standardní výbavě nechybí LED světlomety a ochrana spodních partií. Zákazníci se mohou rozhodnout také pro bílý lak Frozen (standard) nebo modrý Lightning (na přání). Specifický vzhled Rangeru Stormtrak podtrhují polepy na kapotě a bocích, prostorové emblémy a černé provedení zadního nárazníku i rámu za kabinou.

V interiéru čekají na posádku sedadla čalouněná stejnou jemnou kůží jako v Rangeru Raptor a se zvýrazněnými bočnicemi potaženými vinylem. Stejně jako Wildtrak má také Stormtrak užitečné zatížení 1,0 tuny a nejvyšší povolenou hmotnost přívěsu 3.500 kg. 

Wolftrak je podle Fordu určen zákazníkům, které zajímá hlavně průchodnost terénem a výrazný i účelný exteriér. Vychází z Rangeru XLT a pohání ho vznětový motor 2.0 EcoBlue o výkonu 125 kW (170 k) doplněný šestistupňovou manuální převodovkou.

Vůz v této edici nabídne pohon všech kol přiřaditelný i za jízdy, elektronickou uzávěrku zadního diferenciálu, redukovaný převod a univerzální terénní pneumatiky. Specifikem je trubkový rám, který poslouží jako základna pro montáž příslušenství a usnadní upevnění nákladu.

Pick-up se opět chlubí tunovou nosností a schopností táhnout přívěs o maximální hmotnosti až 3.500 kg. Výrobce zdůrazňuje také ochranný stříkaný povlak vnitřku korby a skutečnost, že za příplatek lze objednat ručně ovládaný kryt nákladového prostoru nebo pevnou střechu Aeroklas. Tyto prvky se pro Wolftrak dodávají v matně černém provedení.

Pro Wolftrak bude standardně k dispozici šedý lak Conquer, který doplňují matně černá maska, matně černá ochrana spodních partií a černá 17palcová kola z lehké slitiny. Nechybí černé emblémy Wolftrak a plastové boční nášlapy. Za příplatek můžete zvolit šedý odstín Sea.

Matně černou najdeme také uvnitř, tuto barvu nesou výplně dveří a palubní deska. Součástí standardní výbavy je infotainment Sync 3 s osmipalcovou dotykovou obrazovkou a navigačním systémem. 

Video se připravuje ...

Nové limitované edice Ranger Stormtrak a Wolftrak dorazí k evropským prodejcům Fordu letos v listopadu. Cena modelu Wolftrak začíná na 893.400 Kč bez DPH (1.081.014 Kč vč. DPH), Stormtrak startuje na 1.214.200 Kč bez DPH (1.469.182 Kč vč. DPH).

Ford zároveň zařazuje do nabídky elektricky ovládaný rolovací kryt nákladového prostoru. Pro Ranger Stormtrak se dodává standardně, pro Ranger Wildtrak Double Cab na přání. Kryt lze ovládat tlačítkem na klíči, tlačítky umístěnými přímo v nákladovém prostoru a také z kabiny. Před poraněním prstů nebo poškozením nákladu chrání senzory proti přiskřípnutí.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - KANKUNEN
13. 4. 2021 13:26
Stejně je lepší na převoz zboží háček
Sundáš kontejner a neházíš tu suť vysoko a pak to vysypeš namísto shrabování. Pokud to máš ale na kubík vody, tak nic lepšího není.