Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Současné vnímání fotbalu není dobré, musíme za něj bojovat, říká nový předseda okresního svazu

Novým předsedou okresního fotbalu se na sobotní valné hromadě stal Libor Šolc. Dlouholetý předseda Malše Roudné při volbě porazil kandidáta iniciativy Čistý Hattrick Jiřího Malého. Podle Šolcova slov je nyní na novém vedení okresního svazu vrátit důvěru veřejnosti ve fotbal.

Volba předsedy VV: Libor Šolc (32), Jiří Malý (23). Hlasovalo 55 delegátů. Volba do VV, 1. kolo: Jiří Malý (37), Michal Průcha (32), Karel Musil (31), Jan Pintér (28), Jan Čapek (27), Jiří Kubeš (25), Brigita Jindrlová (24), Jiří Vlček (22), Tomáš Kupka (20), Jan Baštář a Roman Šperňák (oba 19), Otto Vrábek (15), Josef Šafránek a Miroslav Koláček (oba 10). Hlasovalo 54 delegátů. Volba do VV, 2. kolo: Čapek (22), Kupka (20), Baštář (17), Jindrlová (13), Kubeš (11), Šperňák a Šafránek (oba 4), Vrábek (1). Hlasovalo 49 delegátů. Veřejná volba ORK: Jan Frantík, Ladislav Bernát a Miroslav Šmejkal (vš. 43 hlasů).

Libor Šolc vystřídal v čele okresního fotbalu končícího Jiřího Kureše. „K celé volbě jsem přistupoval sportovně. Z výsledku mám samozřejmě radost. Beru to jako nějaké zadostiučinění mé práce. Do budoucna je to ale závazek vůči všem klubům, které mají důvěru v mou osobu,“ shrnul své pocity nový předseda.

Své priority pro nadcházející čtyřleté období sdělil Šolc už před volbou. „Zásadní teď bude důrazný boj za fotbal. Současné postavení a vnímání tohohle sportu není dobré. Chci také zajistit kvalitní servis klubům a zavést nějaké nové věci, které fotbalu pomůžou nejen sportovně, ale také marketingově. Teď nás mimo jiné zajímá, jak nám současná opatření dovolí dohrát soutěže,“ dodal.

Nováčci ve funkcích

Do výkonného výboru byli v sobotu zvoleni Jiří Malý, Michal Průcha, Karel Musil, Jan Pintér, Jan Čapek a Tomáš Kupka. „Je to řada lidí, kteří tuto práci budou zastávat nově. Všichni se známe a byť jsme byli ve volbě jakási dvojice táborů, teď si myslím, že máme společný cíl. Na prvním setkání si začneme nastavovat vše tak, aby to bylo ku prospěchu fungování našeho svazu. Myslím, že si budeme nápomocni,“ shrnul předseda.

Poprvé se nový výkonný výbor sejde tento čtvrtek. „Prvním předpokladem pro to, aby vše fungovalo, je navrácení důvěry veřejnosti a sportovců v tohle hnutí. Fotbal je fenomén, který si zaslouží své místo také na společenské úrovni. Je to o lidech a je potřeba začít se chovat transparentně,“ uzavřel Šolc.

Ohodnoť článek

Foto malseroudne.cz

Štítky České Budějovice, fotbal, OFS, Libor Šolc, Jiří Malý, důvěra, Jan Čapek, Karel Musil, Roudné, Jiří Kubeš, Jiří Vlček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Současné vnímání fotbalu není dobré, musíme za něj bojovat, říká nový předseda okresního svazu  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.