Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Velká olympijská inventura. Kolik Čechů se kvalifikuje na hry do Tokia?

  9:58
V Londýně jich v roce 2012 bylo 133. V Riu o čtyři roky později 105. A letos, na odložených hrách v Tokiu? Kolik českých sportovců si zaslouží právo startu? Olympijský oheň se má v Tokiu rozhořet přesně za 100 dnů.
Zuzana Hejnová se chystá na svoji čtvrtou olympiádu

Zuzana Hejnová se chystá na svoji čtvrtou olympiádu | foto:  Michal Růžička, MAFRA

„Počítáme s číslem okolo stovky sportovců. Snad to bude 100 plus a ne 100 minus,“ říká Martin Doktor, šéf české mise. V současnosti mají Češi pro Tokio vybojovaných 44 míst, ale v řadě sportů stále zbývají více než dva měsíce na navýšení počtu.

„Čtvrtého července skončí kvalifikace basketbalistů a pátého musíme do Tokia poslat konečnou jmennou přihlášku celé výpravy,“ povídá Doktor. „Doufám, že s ní budeme mít na poslední chvíli díky basketbalistům spoustu práce.“

Šestý tým z mistrovství světa je poslední nadějí, že Češi na rozdíl od Ria nezůstanou v Tokiu bez zastoupení v kolektivních sportech.

Na kvalifikačním turnaji v Kanadě musí přejít přes silné soky z Turecka, Kanady i Řecka, jen vítězi připadne olympijské místo. Čeští muži sice nebyli výsledkově přesvědčiví v kvalifikaci na Euro, ale v Kanadě má být tým mnohem silnější, snad i s Tomášem Satoranským. Play off zámořské NBA, která začala opožděně až v prosinci, by tou dobou mělo dospět do semifinále.

„Příprava bude složitá, hráči ze zahraničních soutěží se k nám budou připojovat postupně, na sehrání zbude minimum tréninků,“ je si vědom kouč Ronen Ginzburg.

Český basketbalista Tomáš Satoranský zakončuje v utkání mistrovství světa proti...

KOLEKTIVNÍ NADĚJE. Tomáš Satoranský patřil k lídrům týmu při jeho senzačním tažení na mistrovství světa.

Nejvíc je zatím kanoistů

Ještě nikdy nebyl systém olympijských kvalifikací tak obtížně čitelný jako tentokrát. Loni v březnu je pandemie v podstatě zmrazila. Vše, co následovalo, se stalo jednou velkou improvizací. Vždyť i letos se Japonsko kvůli zimnímu nárůstu případů covidu zřeklo pořádání kvalifikací v dálkovém a synchonizovaném plavání, a bylo nutné narychlo hledat nové termíny.

Přesto se kvalifikační maraton nejspíš dočká zdárného konce.

Lukáši Krpálkovi, jedinému zlatému medailistovi z Ria, sice skončí seriál nominačních turnajů až 27. června, ale olympijskému žebříčku judistů v kategorii nad 100 kg nyní vévodí a nemusí se o své místo na hrách nikterak strachovat.

„Na kempu v Turecku jsem na jaře předváděl mé nejlepší judo za poslední dobu,“ libuje si před víkendovým evropským šampionátem v Lisabonu.

Aktuální mistr světa i Evropy ve vodním slalomu Jiří Prskavec měl jasno ještě mnohem dříve. Nejprve vybojoval v roce 2019 místo pro Česko, načež loni v létě suverénně ovládl domácí nominační sérii. Od zimního kempu na Réunionu ladí formu až k červenci 2021. 

První olympijské zlato vybojoval Lukáš Krpálek v roce 2016 na hrách v Rio de...
Kajakář Jiří Prskavec se raduje z vítězství na mistrovství světa ve španělském...
Kanoista Martin Fuksa slaví stříbro z kilometrové trati na MS v Portugalsku.
Josef Dostál během testů v Račicích

KANDIDÁTI MEDAILÍ. Zleva Lukáš Krpálek, Jiří Prskavec, Martin Fuksa, Josef Dostál.

Zato rychlostní kanoisty Martina Fuksu a Josefa Dostála po zdařilé světové kvalifikaci čeká ta domácí až příští týden v Račicích. „Musíme tu potvrdit, že jsme momentálně nejlepší i doma,“ říká Fuksa.

Celkově kanoisté na divoké a rovné vodě vybojovali osm olympijských míst. Sedm jich zatím mají střelci, šest plavci, pět cyklisté, atleti a reprezentanti v jezdectví, tři veslaři. Po jednom získaly jachting, moderní pětiboj, stolní tenis, gymnastika a sportovní lezení.

Nejpočetněji zastoupeni by měli být v Tokiu tradičně atleti. Jejich kvalifikační systém je komplikovanější než dřív, prolínají se v něm limity a žebříček, navíc v některých disciplínách český svaz světové limity interně zpřísnil. Čas na plnění je do 29. června. Světový limit už mají koulař Staněk, oštěpaři Vadlejch a Ogrodníková, překážkářka Hejnová a chodkyně Ďurdiaková.

ZLATÝ. Koulař Tomáš Staněk se raduje v polské Toruni z titulu halového evropského šampiona.

Poprvé v historii Česka se na hrách představí tým v parkurovém skákání, chystá se na ně i Anna Kellnerová. „Koně bude světová federace dopravovat hromadně z Bruselu do Japonska, kde stráví po příletu týden v karanténě,“ říká Doktor.

Debut si odbude také lezec Adam Ondra, na premiérovou olympijskou soutěž ve sportovním lezení se probil z dodatečné kvalifikace.

Zástup tenistek-kandidátek

V tenisu se stane rozhodujícím redukovaný žebříček (max. 4 hráči na zemi) po skončení Roland Garros. Podle něj postoupí na hry 56 mužů a 56 žen. Z Česka by to nyní byly 9. Karolina Plíšková, 10. Kvitová, 20. Vondroušová a 22. Muchová.

Petra Kvitová v osmifinále turnaje v Miami

TŠŠÍ SE. Petra Kvitová se opakovaně vyjádřila, že návrat na olympijskou scénu je pro ni velkou motivací.

Vondroušové se však v červnu odečtou body za finále Roland Garros 2019. A u Karolíny Plíškové je otázka, zda stále trvá její chuť tentokrát se olympiády zúčastnit. Na čekačce jsou tudíž 38. Krejčíková a 56. Bouzková. Prvně jmenovaná se má navíc se Siniakovou v Tokiu představit ve čtyřhře.

Nejlepší muž Veselý je na 73. místě žebříčku pod čarou. Hrozí tak, že poprvé od návratu tenisu na olympijskou scénu v roce 1988 proběhne turnaj bez českých mužů.

V plážovém volejbalu se olympijské žebříčky uzavřou 13. června a podle těch aktuálních by s účastí neměli mít potíže 12. Perušič–Schweiner a 13. Hermannová–Sluková.

Boj o vytouženou stovku

Vzpírání s vysokou pravděpodobností vyšle do Tokia jen Jiřího Orsága. Mimo hru jsou boxeři, malé naděje ještě živí zápasníci.

Neúspěšný byl zatím v kvalifikačních kláních fleretistů šermíř Alexander Choupenitch, i když už má i skalpy světové jedničky nebo olympijského vítěze. Příští týden nastoupí v Madridu do svého turnaje poslední šance. Zástupci 20 dosud nekvalifikovaných evropských zemí se utkají o jediné zbylé místo. „Chybovat je nemožné, ale výhra je reálná,“ věří si.

Podle světových žebříčků by po jejich uzavírce mohli na hry proniknout i golfisté Lieser a Spilková, bikeři Cink a Čábelická, nebo další dva stolní tenisté. Za postupovými místy jsou teď naopak badmintonisté a skateboardisté.

PODRUHÉ NA HRÁCH? Golfistka Klára Spilková během olympijského turnaje v Riu.

„Do tokijské databáze jsme zadali 1004 jména potenciálních českých účastníků olympiády, včetně členů realizačních týmů, aby nás nakonec nic nezaskočilo,“ říká Doktor.

Pokud by se Češi vytoužené stovky sportovců nedočkali, byla by jejich výprava na letošní letní hry nejmenší od federálního týmu v Melbourne 1956, kam odletělo 63 olympioniků.

Cesta do Tokia, přehledně sport po sportu

Bez českého zastoupení v Tokiu budou: baseball, box, fotbal, házená, moderní gymnastika, pozemní hokej, ragby, softball, skoky do vody, skoky na trampolíně, surfing, taekwondo, vodní pólo, volejbal (šestkový).

V dalších sportech je situace následující.

ATLETIKA

Olympijské limity bylo možné plnit od roku 2019 do 5. dubna 2020, další okno se pak otevřelo loni v prosinci a skončí 29. června. K nominaci na hry je zapotřebí splnit limit světové federace nebo se vejít do účastnické kvóty v žebříčku Road to Tokyo. Navíc musí v letošním roce splnit rovněž výkonnostní požadavek českého svazu.

Světové i české limity už mají letos na kontě koulař Tomáš Staněk a chodkyně Tereza Ďurdiaková. Limit světové federace překonali už dříve také překážkářka Zuzana Hejnová a oštěpaři Jakub Vadlejch a Nikola Ogrodníková, nyní je ještě musí potvrdit letošním limitem ČAS.

Oštěpař Jakub Vadlejch během kvalifikace na atletickém mistrovství světa v...
Česká oštěpařka Nikola Ogrodníková během kvalifikace na světovém šampionátu v...

MAJÍ SVĚTOVÝ LIMIT. Oštěpaři Jakub Vadlejch a Nikola Ogrodníková.

Podle olympijského žebříčku by se v tuto chvíli vešlo mezi vyvolené muže a ženy pro olympiádu dalších 20 českých atletů a dvě štafety (4x400 muži a 4x400 mix), mezi nimi například Barbora Špotáková (12.), Lada Vondrová (34.) nebo Pavel Maslák (44.). Nicméně pořadí ještě dozná velkých změn.

BADMINTON

Rozhodne redukovaný světový žebříček k 15. červnu. Čeští badmintonisté jsou v něm zatím mimo postupová místa, nejvýše k nim má z 99. příčky absolutního žebříčku Kateřina Tomalová, ta v tuto chvíli figuruje 27 míst od poslední evropské postupující.

BASKETBAL

Klasický: Muži budou hrát od 22. června do 4. července kvalifikační turnaj v kanadské Viktorii, na němž se ve skupině utkají s Uruguayí a Tureckem. První dva celky postoupí do play off s nejlepšími dvěma týmy z druhé skupiny (Řecko, Kanada, Čína). Do Tokia se probojuje pouze vítězný tým tohoto turnaje. České ženy šanci na hry už ztratily. 

SLAVNÁ PARTA ROKU 2019. Čeští basketbalisté před utkáním mistrovství světa proti Polsku.

Basketbal 3x3: Muži se zúčastní 16členné dodatečné světové kvalifikace 26.-30. května v Grazu, kde budou „v banku“ 3 postupová místa, ženy jsou mimo hru.

CYKLISTIKA

Silniční: Čeští muži mají na základě žebříčku zemí z konce roku 2019 zajištěná tři místa pro silniční závod, o jejichž obsazení rozhodne reprezentační kouč Konečný. Kandidáty jsou Zdeněk Štybar, Josef Černý, Jan Hirt, Petr Vakoč, Roman Kreuziger či Adam Ťoupalík. Jedno místo v časovce mužů by mělo připadnout letošnímu mistru republiky. Jedno místo pro silniční závod žen získala zásluhou umístění do 100. místa v žebříčku UCI Nikola Nosková.

Zdeněk Štybar
Josef Černý na trati 5. etapy závodu Kolem Baskicka.

KDO BUDE V OLYMPIJSKÉM TÝMU? Velkými kandidáty jsou Zdeněk Štybar a Josef Černý.

Dráhová: Start v keirinu a sprintu vybojoval Tomáš Bábek. Ostatní dráhaři neuspěli.

Horská kola: Rozhodne květnový olympijský žebříček zemí. Českým mužům i ženám momentálně zaručuje pouze po jednom místě, na hrách by reprezentovali Ondřej Cink a Jitka Čábelická. Muži ještě mají teoretickou možnost posunout se v žebříčku zemí z 8. na 7. místo, které by zajišťovalo dva bikery na hrách.

BMX: Klíčový bude červnový olympijský žebříček.

GOLF

Z redukovaného žebříčku (max. 4 golfisté na zemi) k 28. červnu postoupí 60 mužů a 60 žen. V současnosti by se do této kvóty vešli i 51. Ondřej Lieser a 55. Klára Spilková.

JACHTING

O jediné české místo pro hry se postaral Karel Lavický ve třídě Windsurfer.

JEZDECTVÍ

Postup do závodu tříčlenných týmů (20 zemí) i do klání jednotlivců v parkuru slavilo i české družstvo kolem Aleše Opatrného, o jeho složení pro Tokio se ještě bude rozhodovat. Dvě česká místa do závodu ve všestrannosti navíc vybojovali Miloslav Příhoda a Miroslav Trunda.

MÍŘÍ NA HRY. Anna Kellnerová se může představit v parkuru.

JUDO

Určující bude olympijský žebříček k 28. červnu 2021. Aktuálně je v něm na 1. místě Lukáš Krpálek v kategorii nad 100 kilogramů. Ve váze do 90 kilogramů drží postupové 25. místo David Klammert

KANOISTIKA

Vodní slalom: Na mistrovství světa 2019 vybojovali Češi místa ve všech kategoriích. Česká nominační série v létě 2020 pak rozhodla o jejich jmenovitém obsazení: Jiří Prskavec (K1 muži), Kateřina Minařík Kudějová (K1 ženy), Lukáš Rohan (C1 muži) a Tereza Fišerová (C1 ženy).

Rychlostní: Ze světového šampionátu v roce 2019 odvezli postupová místa Martin Fuksa na C1 1000 m a také se svým bratrem Petrem Fuksou na C2 1000 m, dále Josef Dostál na K1 1000 m a s Radkem Šloufem na K2 1000 m, jmenovité obsazení těchto tratí v Tokiu definitivně určí příští týden české nominační závody v Račicích. Reprezentanti v dalších kategoriích ještě budou mít šanci 12.-13. května na kontinentální kvalifikaci v Szegedu.

SPOLUFAVORITKA. Tereza Fišerová má mediaile z mistrovství světa i Evropy.

KARATE

Zatím nikdo, poslední příležitost bude 11.-13. června na olympijské kvalifikaci v Paříži.

LUKOSTŘELBA

Dosud žádné místo, ale ještě mají šanci 31. května až 6. června při evropském mistrovství v Antalyi, kde budou k dispozici 4 místa pro muže i ženy z dosud nekvaliifkovaných zemí. 

MODERNÍ PĚTIBOJ

Jedno místo pro Česko získal na mistrovství Evropy 2019 Martin Vlach, další pětibojaři se ještě mohou na hry probojovat z červnového MS v Káhiře nebo ze světového žebříčku ke 14. červnu.

PLAVÁNÍ

Limity už splnili Jan Micka (800 a 1500 m volný způsob), Barbora Seemanová (100 a 200 m volný způsob), Kristýna Horská (200 m prsa), Simona Kubová (100 m znak), navíc se Anika Apostalonová a Anna Kolářová podílely na postupu štafety na 4x100 m volný způsob z mistrovství světa 2019. Limity je možné plnit do 27. června.

Jan Micka kontroluje čas po rozplavbě na 1500 metrů volný způsob.
Česká plavkyně Simona Kubová na MS v Koreji

NÁVRAT NA HRY. Těšit se mohou Jan Micka i Simona Kubová.

Olympijské kvalifikace za účasti českých reprezentantů ještě čekají akvabely (1.-4. května v Tokiu) a dálkové plavce (19.-20. června v Portugalsku).

PLÁŽOVÝ VOLEJBAL

Pro turnaj s 24 dvojicemi mužů i žen budou rozhodující olympijské žebříčky k 13. červnu. Momentálně jsou na postupových pozicích 12. Ondřej Perušič - David Schweiner a 13. Barbora Hermannová - Markéta Nausch Sluková. 

SKATEBOARDING

Češi zatím figurují v olympijských žebříčcích pod čarou v disciplínách street i park. K postupující dvacítce, kterou definitivně určí pořadí k 30. červnu, má zatím nejblíže Maxim Habanec na 42. místě ve streetu. 

SPORTOVNÍ LEZENÍ

Adamu Ondrovi se do olympijské kombinace nekvalifikoval z mistrovství světa 2019, posléze však suverénně získal letenku z dodatečné kvalifikace.

OBHÁJCE TITULU. Český lezec Adam Ondra se drží chytu v kvalifikaci lezení na...

VELKÁ PREMIÉRA. Adam Ondra i jeho sport zažijí olympijský debut.

SPORTOVNÍ GYMNASTIKA

Postup na hry vybojovala Aneta Holasová, těsně pod čarou je mezi náhradníky David Jessen.

SPORTOVNÍ STŘELBA

Místa pro Česko získali David Kostelecký, Jiří Lipták (oba trap), Filip Nepejchal (malorážka 3x40 ran), Petr Nymburský (malorážka 3x40 ran), Nikola Šarounová (vzduchovka), Barbora Šumová (skeet) a Jakub Tomeček (skeet). Poslední volná místa budou k mání od 23. května do 6. června na ME v Osijeku.

Český střelec David Kostelecký při olympijské kvalifikaci v Riu. (8. srpna 2016)

NEZNIČITELNÝ. Už před 13 lety byl David Kostelecký olympijským vítězem.

STOLNÍ TENIS

Lubomír Jančařík vybojoval postup ze světové kvalifikace. Další hráči dostanou příležitost od 21. do 25. dubna na té evropské, kde se rozdělí 5 míst pro muže a 4 pro ženy. Následně postoupí osm dosud nekvalifikovaných mužů a žen ze světového žebříčku. Do této osmičky by nyní patřila i Hana Matelová a první pod čarou je v tuto chvíli Pavel Širuček. 

ŠERM

Alexander Choupenitch, 26. šermíř fleretista žebříčku, se pokusí o postup do olympijského turnaje na závěrečné evropské kvalifikaci 24. - 25. dubna v Madridu, kde se po jednom šermíři z 20 dosud nekvalifikovaných evropských zemí utká o jediné místo.

TENIS

Z redukovaného žebříčku (max. 4 na zemi), který se uzavře v červnu po dohrání Roland Garros, postoupí do dvouher 56 mužů a 56 žen. Z Česka jsou nyní 9. Karolina Plíšková, 10. Petra Kvitová, 20. Markéta Vondroušová, 22. Karolina Muchová, 38. Barbora Krejčíková, 44. Barbora Strýcová, 56. Marie Bouzková, hrát však mohou pouze čtyři. Z mužů zůstává Jiří Veselý na 73. místě i po redukci pod čarou.

Karolína Plíšková na turnaji v Miami.
Petra Kvitová se raduje v osmifinálovém duelu v Miami.
Markéta Vondroušová se diví v osmifinále Australian Open.
Karolína Muchová se natahuje po míči ve čtvrtfinále Australian Open.

VE HŘE O TOKIO. Zleva Karolina Plíšková, Kvitová, Vondroušová, Muchová.

Do čtyřhry žen má každá hráčka z Top 10 deblového žebříčku právo vytvořit v Tokiu pár s libovolnou další tenistkou umístěnou do 300. místa pořadí WTA. Z Češek jsou 2. Barbora Strýcová, 7. Barbora Krejčíková, 8. Kateřina Siniaková. Barbora Strýcová je však těhotná, a vypadává tak z olympijské hry. Krejčíková a Siniaková tvoří pár spolu. 

Jednotlivé země mohou nasadit ve čtyřhře žen po dvou párech, celkem se jich představí 32. O tom, které budou přijaty do olympijské soutěže, rozhodne ve druhé linii součet umístění hráček na žebříčku čtyřhry. Z Češek jsou na něm kromě již zméněného tria dále 22. Květa Peschkeová, 32. Lucie Hradecká, 51. Kristýna Plíšková, 70. Renata Voráčová, 85. Marie Bouzková, 89. Karolina Plíšková.

Zároveň platí pravidlo, že každá země může mít na hrách maximálně 6 mužů a 6 žen. Dvě ze čtyř českých singlistek by tedy musely hrát i čtyřhru.

Ve čtyřhře mužů je nyní český start nepravděpodobný.

Pro smíšenou čtyřhru budou v Tokiu vytvořeny páry pouze z hráčů kvalifikovaných do předchozích disciplin, o jejich přijetí do turnaje pro 16 smíšených párů rozhodne součet žebříčkových umístění.

TRIATLON

Na startu olympijského závodu bude 55 mužů i žen, nejvíce účastníků (po 31) se kvalifikuje z olympijského žebříčku k 11. květnu. V něm jsou zatím 16. Vendula Frintová, 54. Petra Kuříková, 117. František Linduška.

VESLOVÁNÍ

Z mistrovství světa 2019 získali postupová místa pro Česko Ondřej Synek (skif) a Lenka Antošová-Kristýna Fleissnerová (dvojskif). Synek sice plánoval, že se v dodatečné kvalifikaci pokusí nominovat do Tokia na dvojskifu s Jakubem Podrazilem, ale poté, co minulý týden nepostoupili do finále mistrovství Evropy, spolupráci ukončili a Synek se vrací na skif. Další veslaři mohou ještě o olympijská místa zabojovat na dodatečné kvalifikaci 16.-18. května v Lucernu.

Skifař Ondřej Synek na Letních olympijských hrách v Londýně (2012)

VETERÁN. Ondřej Synek a jeho pátá olympiáda. Třikrát se vracel s medailí.

VZPÍRÁNÍ

Složitý kvalifikační systém ovlivňují také penalizace v podobě krácení olympijské kvóty pro řadu zemí s více než 10 dopingovými případy od roku 2008. Seriál hodnocených akcí skončí 30. dubna, na Česko zbude s vysokou pravděpodobností pro Tokio jen jedno místo, které by měl v kategorii nad 105 kilogramů obsadit Jiří Orság.

ZÁPAS

Zatím nikdo, poslední 2 místa v každé kategorii se rozdělí na světové kvalifikaci 6.-9. května v Sofii.

Autor:

Olympijské hry Paříž 2024

Letní olympijské hry v roce 2024 se uskuteční v Paříži od pátku 2. srpna do neděle 18. srpna 2024. Francouzská metropole už OH hostila v letech 1900 a 1924. Poprvé se zde bude soutěžit o olympijské medaile v breakdance, naopak z programu byly vyřazeny karate, baseball a softbal.

  • Nejčtenější

Rusové křičí: Ponižují nás. V Putinově říši sílí výzvy k bojkotu olympiády

12. dubna 2024

Premium Měli bychom se vykašlat na jejich olympiádu. Nenechme se Západem ponižovat. Takové názory zaznívají...

V Olympii zapálili oheň pro Paříž. Obešli se i bez pomoci boha Slunce

16. dubna 2024  10:25,  aktualizováno  12:03

Zatažená obloha sice znemožnila, aby olympijskou pochodeň zapálily přímo sluneční paprsky, to však...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Bojkot olympiády ne, ale... Ruská diplomatická chytristika očima Žantovského

17. dubna 2024

Premium Byl mluvčím prezidenta Václava Havla a velvyslancem v USA, ve Velké Británii a v Izraeli. V...

Dream Team pro Paříž je na světě. Durant chce čtvrté zlato, Curry i Leonard první

17. dubna 2024  18:34

LeBron James, Stephen Curry a Kevin Durant povedou na olympijském turnaji v Paříži hvězdný americký...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Šéf cyklistiky: Odměny pro atlety? V rozporu s olympijskou myšlenkou

19. dubna 2024  9:53,  aktualizováno  14:25

Předseda Mezinárodní cyklistické unie David Lappartient nesouhlasí s rozhodnutím Světové atletiky...

Obavy z akcí teroristů a Rusů. Hry v Paříži ohlídají i stovky tajných agentů

19. dubna 2024  15:40

Zdálo se to jako velmi atraktivní nápad, když s ním organizátoři her v Paříži přišli poprvé:...

Šéf cyklistiky: Odměny pro atlety? V rozporu s olympijskou myšlenkou

19. dubna 2024  9:53,  aktualizováno  14:25

Předseda Mezinárodní cyklistické unie David Lappartient nesouhlasí s rozhodnutím Světové atletiky...

Dream Team pro Paříž je na světě. Durant chce čtvrté zlato, Curry i Leonard první

17. dubna 2024  18:34

LeBron James, Stephen Curry a Kevin Durant povedou na olympijském turnaji v Paříži hvězdný americký...

Sto dní do Paříže. Češi řeší počet sportovců, bezpečnost i dezinformace

17. dubna 2024  9:59

Je 26. července 2024 a po Seině plují při netradičním zahájení her lodě s výpravami z 206 zemí...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Náhle zemřel zpěvák Maxim Turbulenc Daniel Vali, bylo mu 53 let

Ve věku 53 let zemřel zpěvák skupiny Maxim Turbulenc Daniel Vali. Letos by se svou kapelou oslavil 30 let na scéně....

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V minulosti přitom tvrdila,...

Charlotte spí na Hlaváku mezi feťáky, dluží spoustě lidí, říká matka Štikové

Charlotte Štiková (27) před rokem oznámila, že zhubla šedesát kilo. Na aktuálních fotkách, které sdílela na Instagramu...

Vykrojené trikoty budí emoce. Olympijská kolekce Nike je prý sexistická

Velkou kritiku vyvolala kolekce, kterou pro olympijský tým amerických atletek navrhla značka Nike. Pozornost vzbudily...

Rohlík pro dítě, nákup do kočárku. Co v obchodě projde a kdy už hrozí právník?

V obchodech platí pravidla, která občas zákazník nedodržuje. Někdy se navoní parfémem, aniž by použil tester, nebo...