14. 4. 2021

S lupou do historie: Curb Your Enthusiasm

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Curb Your Enthusiasm (Larry, kroť se) 1×01: The Pants Tent?

plakát

Základní údaje

Název Curb Your Enthusiasm (Larry, kroť se)
Žánr Komedie, Sitcom
Stanice HBO
Vysílání 2000-????
Počet sérií 10+
Premiéra 15. 10. 2000
Délka pilotu 28 minut
Prům. hodnocení 65 % (od 78 uživatelů)

O čem to je?

Larry David, spolutvůrce seriálu Seinfeld, v tomto netradičním sitcomu z produkce HBO ztvárnil sám sebe. V téměř dokumentárním stylu sledujeme, jak se Larry vypořádává s každodenními problémy, kdy mu je oporou věrná manželka a oddaný manažer.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Konečně už vím, kde HBO našlo tvůrčí cestu k Veep. Takže jo, v dnešním názoru pět chválu nebudu. Měl jsem pocit, jako bych sledoval Cops nebo obdobnou záležitost, jen v tomto případě improvizovanou a bez nějakého zajímavějšího děje.

Celý internet jásá, jak velký skvost dokázal po Seinfeldu Larry David přinést. Příběhově se může seriál snažit přinést každodenní situace jak chce, ale jako tady ty ani ne snahy o vtipy, při kterých herci jen křičí věty a všichni mají padnout na zadek, to na mě teda nefungovalo. Dával jsem tomu šanci celý díl, nevzdával to a snad i lupou hledal aspoň náznak vtipu. Nezasmál jsem se ani jednou. To jsem až takový morous?

Do postav a obsazení se moc pouštět nechci, alter ega ta se hodnotit ani nedají. Takže ještě k ději celému. Díl tak nějak směřuje do jednoho bodu, kde se všechno potkává, ale zároveň vlastně nikam nesměřuje a končí tak nijak. Pro mě tu prostě není nic, co bych si na epizodě užil nebo proč bych ji za normálních okolností sledoval. Jediným plus je z mého pohledu délka, víc by bylo zbytečné.

  • jen třicet minut
  • postavy/obsazení
  • absence jakéhokoli vtipu
  • mockumentary
  • zbytečný křik místo herectví
20 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu