Nechme děti sportovat. Fotbalisté nastoupí ve speciálních tričkách

Zveřejněno v Atraktivní zprávy
Od - středa, 14. duben 2021 17:55
DSC00030 Foto: FCVP

Viktoria Plzeň se přihlásila k iniciativě Nechme děti sportovat. Všichni hráči Viktorie i Zlína nastoupí na hřiště při středečním ligovém utkání ve speciálních tričkách. 

Téměř roční výpadek v tréninkovém procesu může mít neblahé následky pro celou generaci mladých sportovců. Viktoria Plzeň se hlásí k iniciativě Ligové fotbalové asociace a dalších sportovních svazů Nechme děti sportovat. „Před dnešním ligovým utkáním se Zlínem nastoupí naši hráči na hřišti v tričkách s tímto sloganem, aby jasně demonstrovali postoj celého klubu. Jsme velmi rádi, že se k nám přidá i tým hostů ze Zlína. Náš vzkaz směrem k veřejnosti, ale především odpovědným orgánům je jasný – nechme děti sportovat!“ avizuje mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Velká naděje pro mládežnický sport vysvitla minulý týden v pátek. Avizované povolení amatérského sportování ihned začala intenzivně začala řešit i plzeňská Viktorka – příprava tréninkových plánů, hracích ploch a další kroky měly vést k pondělnímu návratu dětí do společného tréninkového procesu. Bohužel hned následující den tato naděje zhasla, tréninky může probíhat pouze v omezeném počtu dvojic a s rozestupy 10 metrů. „Jsme obrovsky zklamaní, a to mluvím za celý klub, za všechny trenéry a drtivou většinu rodičů. Jsme si naprosto jistí, že řízený a organizovaný společný trénink by všem malým fotbalistům a fotbalistkám prospěl. Každý týden, o který přichází, je špatně a bude to mít dlouhodobé následky,“ říká generální manažer klubu Adolf Šádek.

Se stejným názorem se přidává i sportovní ředitel klubu Zdeněk Psotka. „Děti se vrací do školy, což je samozřejmě skvělá zpráva. A měli bychom společně chtít, aby se vrátili o ke společnému sportování, který je důležitý nejen po fyzické, ale i duševní stránce. Sport je skvělá prevence, zvyšuje imunitu. Jsme schopni vytvořit a garantovat veškeré podmínky, které bude zapotřebí, ale mladí fotbalisté a fotbalistky potřebují hlavně hrát, vrátit se k soutěživosti a hře jako takové,“ říká Zdeněk Psotka.