Stezka v Českém Krumlově propojuje centrum s nádražím, stála 32 milionů

  17:16
Po roce a půl je hotová cyklostezka, jež protíná důležitá místa v Českém Krumlově. Lákavá je nejen pro místní, ale i pro návštěvníky, kteří dorazí do města na kolech.

Stezka bude sloužit kromě volnočasových aktivit také pro místní, kteří se po ní budou moci na kole dostat do práce. | foto: Petr Lundák, MF DNES

Bezpečně se nyní dostanou z centra až k vlakové stanici a zpět. Cesta začíná pod autobusovou zastávkou Špičák, odtud se podél říčky Polečnice táhne Jelení zahradou až k hlavní silnici v Chvalšinské ulici.

U zimního stadionu bude navíc možnost napojit se na již hotové cyklostezky, které vedou do dalších částí města. „Odtud budou moci cyklisté pokračovat kolem plaveckého stadionu a gymnázia až k vrchu Berkovka, kde se trasa klikatí až na třídu Míru,“ vysvětlil místostarosta města Martin Hák.

Délka cyklostezky je 2,7 kilometru. Součástí jsou i kolostavy u sportovní haly a plaveckého bazénu. Vše stálo 32 milionů korun, přes polovinu pokryla dotace. Vedení Krumlova teď s Jihočeským kraje spolupracuje na vytvoření další trasy. 

„Úsek směrem ke Zlaté Koruně povede ze Špičáku pod oběma mosty, po levém břehu Vltavy až na most na Trojici. Odtud bude pokračovat na pravém břehu až k areálu čistírny odpadních vod,“ uvedl dále Hák.

Nová cyklostezka v Českém Krumlově na mapě.

Autor: