Ciupa posadil i Bolka: Nevím, jestli je naštvaný, že nechytá. Je to nesmírně pozitivní člověk

Ciupa posadil i Bolka: Nevím, jestli je naštvaný, že nechytá. Je to nesmírně pozitivní člověk

Jiří Ciupa (22) se z druholigového Třince vrátil do Karviné před pár měsíci a dle svých slov vůbec nepočítal, že bude chytat. Alespoň ne tak brzo.

"Samozřejmě, že si říkáte, že třeba dostanete šanci. Jsem tak vděčný za každý zápas, do něhož jdu," oznámil na portálu idnes.cz mladý strážce svatyně, jenž si v roce 2021 připsal svých prvních pět startů v nejvyšší soutěži...

V tom posledním pomohl k cenné remíze s Viktorií Plzeň. "Odehrál jsem v lize pátý zápas a v těch předchozích jsem moc práce neměl. Byly spíše o centrech, rozehrávce. Tentokrát jsem prošel takovým brankářským ohněm. Těší mě, že jsem klukům mohl pomoct," přidal na portálu idnse.cz svěřenec kouče Jozefa Webera.

Jak vychází se zbylými dvěma gólmany kádru, a sice jednadvacetiletým Vladimírem Neumanem, jenž v této ligové sezoně naskočil šestkrát a šestatřicetiletým Petrem Bolkem, jenž hájil tři tyče MFK patnáctkrát? "Jsme dobrý gólmanský kolektiv počínaje trenérem Branislavem Rzeszotem, který nás perfektně připravuje. Ať už chytám já, nebo Péťa Bolek, nebo Láďa Neuman, fandíme si a podporujeme se. Každý chce, abychom týmu pomohli. V hlavě jsem si předtím říkal, kdy se na hřiště dostanu, že už by to chtělo. Trenéři mě nabádali: Buď trpělivý, počkej si na to. Tu šanci nyní mám a pokaždé, když jdu na hřiště, si toho moc vážím a snažím se odvést co nejlepší výkon," přiblížil idnes.cz citovaný kolega Ostráka, Papadopulose, Qoseho a spol., jehož celek je v tabulce dvanáctý.

Jak bere velezkušený Bolek, jenž dříve prošel Spartakem Trnava, Viktorií Plzeň i Kasimpasou, to, že nyní nechytá? "Péťa je nejen pro nás pro gólmany, ale pro celou kabinu nesmírně pozitivní člověk. Pomáhá na tréninku i v šatně. Dokáže situace odlehčit, poradí, tleská, fandí. Nevím, jestli je naštvaný, že nechytá. Každopádně si navzájem pomáháme a vím, že je připravený naskočit. Rozhodně může chytat každý z nás tří. Trenér má na výběr, konkurence je potřebná. Vím, že musím chytat tak, abych si vybojoval vstupenku do dalšího zápasu a trenéra přesvědčil, že jsem tam oprávněně." uzavřel na idnes.cz Ciupa, který se nyní chystá na jihočeské Dynamo.

Teplice jsou teď v boji o záchranu tak namočené, že to musí všechny děsit, říká Fukal

Zdroj: idnes.cz