Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Karviná senzaci nedopustila a v pátém čtvrtfinále udolala Zubří

Senzace se nakonec nekonala. Vítěz základné části extraligy házenkářů Karviná v rozhodujícím pátém zápase čtvrtfinále vyhrála nad Zubřím 29:24 a o postup do finále si zahraje s Lovosicemi. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Plzeň a pražská Dukla.

Karviná měla rozhodující zápas pod kontrolou a udržovala si mírný náskok. Deseti góly se na vítězství podílel Vojtěch Patzel, jenž proměnil pět sedmiček. Desetibrankový zápas odehrál v dresu hostů i Miroslav Jurka.

"Rozhodující byla osobka na (Lukáše) Mořkovského, kterému byla hra dost znechucená. Nedokázali postavit jiné hráče, kteří by dokázali zaútočit v takových paramnetrech jak on," zdůraznil jeden z důležitých momentů trenér Karviné Michal Brůna.

"Jsme smutní, že to nevyšlo. Velká pochvala celému týmu, kritika bojovnosti není na místě. V rozhodujících chvílích jsme udělali o nějakou technickou chybu navíc. Karviná se dostala do pohodového náskoku tří čtyř branek, a to pro nás bylo nad naše síly," shrnul trenér Zubří Michal Tonar.

Zubří po vyřazení čekají boje o konečné 5. - 8. místo. Prvním soupeřem bude Frýdek-Místek.

Čtvrtfinále play-off házenkářské extraligy mužů - 5. zápas:

Karviná - Zubří 29:24 (16:13)

Nejvíce branek: V. Patzel 10/5, Skalický 5, Nedoma a Gromyko po 4 – Jurka 10, Havran 4, Mičkal a Hlinka po 3. Konečný stav série: 3:2

Semifinálové dvojice: Karviná - Lovosice, Plzeň - Dukla Praha.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články