Hoši z Pardubic v Praze překvapili Slovácko a bylo vymalováno. Pardubice - Slovácko 3:1

Pardubice neměly v dohrávaném utkání 22. ligového kola  dobrý vstup v duelu se Slováckém. A tak se stalo, že za hostující Slovácko po necelých deseti minutách hry Lukáš Sadílek prostrčil balón na Jana Klimenta, který z úhlu možná trochu překvapivě vystřelil a tím překonal Jiřího Letáčka a dal hostům jednogólové vedení - 0:1. 

SportovníListy.cz byly na místě děje...



Ve 33. minutě byl Pavel Černý faulován v hlavičkovém souboji a domácí měli volný přímý kop. Ten si postavil brazilský křídelní útočník  Ewerton, který z dálky vystřelil a přesnou střelou o tyč vyrovnal utkání - 1:1.

 O několik minut později bylo v táboře domácích ještě veseleji, když si centr Čelůstky do vlastní brány sklepl Stanislav Hofmann - 2:1

Pardubáci po přestávce vlétli na svého soupeře a to vyústilo ve třetí branku. Tomáš Solil na levé straně vysunul Ewertona. Brazilec hledal před bránou Pavla Černého, před ním ale zasáhl brankář Nemrava. Ten ovšem vyrazil míč jen k noze Dominika Kostky, který přesnou střelou dal svou první ligovou branku.

Ke konci utkání se šance střídaly na obou stranách hřiště, ale ani jeden tým se už gólově neprosadil a tak se stalo, že hoši z Pardubic porazili Slovácko 3:1.


 
 Praha 13.  dubna  2021



22. kolo FORTUNA:LIGY

 FK Pardubice - 1. FC Slovácko 3:1 (2:1)

Branky: 33. Ewerton, 37. vlastní (Hofmann), 52. Kostka – 9. Kliment * ŽK:  1:2 (Hlavatý – Kliment, Kadlec) * Rozhodčí: Orel - Hájek, Flimmel * Delegáti: Kubíček a Duda * Bez diváků.

FK Pardubice: Letáček – Prosek, Čihák, Toml, Čelůstka – Jeřábek (C) – Kostka (87. Sláma), Hlavatý, Solil, Ewerton (84. Pfeifer) –  Černý (72. Huf).
Slovácko: Nemrava – Reinberk, S. Hofmann, Mich. Kadlec (C), Kalabiška (53. Divíšek) – Havlík (79. Jakub Rezek), L. Sadílek – M. Petržela (66. Tomič), Kubala (53. Kohút), Jurečka (79. Srubek) – Kliment.

(David Klier, FK Pardubice, SportovníListy.cz, foto: Jiří Růžička)