Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Krutá vražda Petry (†15) v Jihlavě: Jak dnes žije Doležal, který pomáhal odklízet její tělo?

Autor: jel - 
15. dubna 2021
16:06

V březnu roku 2013 naprosto šokoval celou Českou republiku odporný případ, který se stal v Jihlavě. Teprve patnáctiletou Petru tam tehdy dvacetiletý Michal Kisiov (dnes Michal Ambrosius Pokorný) vyhodil po sexuálním styku z okna svého bytu. Dívka pád z obrovské výšky přežila, pak ji ovšem čekalo další otřesné peklo. Kisiov si zavolal dva své kamarády Tomáše Zavřela a Jakuba Doležala, první jmenovaný měl pomoci nebohou teenagerku zavraždit a druhý pak pomoci s odklízením těla. Doležal si odseděl pouhé 4 roky, propuštěn byl v roce 2017. Dnes údajně žije v Humpolci, změnil si prý jméno a holduje alkoholu.

Potlučená Petra byla po pádu ze čtrnáctimetrové výšky znovu vtažena do bytu. Po dvaceti minutách dorazili Kisiovovi kumpáni a pro mladou dívku začalo hotové peklo. Zavřel a Kisiov ji společně škrtili nejprve rukama, pak kabelem od počítače a nakonec jí vrah dupal na hrudník v těžkých motorkářských botách.

Dodnes není jasné, jak se celé strašlivé krutosti účastnil Doležal. Od soudu totiž dostal pouze čtyřletý trest, jako jediný spolupracoval s policií a tvrdil, že se vraždy nezúčastnil, ale jenom jí přihlížel. Kisiova se prý bál, a proto nezasáhl. Další dva odsouzení ovšem tvrdili, že je k vraždě hecoval a pak pomáhal s odklízením těla. Narozdíl od Kisiova, který si odpykává výjimečný trest 25 let, a Zavřela (22 let za mřížemi), si Doležal odseděl pouhé čtyři roky. 

Na svobodu se dostal v roce 2017. Server expres.cz o víkendu informoval, že se po něm slehla zem. Ukázalo se však, že to není pravda. Webu se totiž ozval člověk, který ví, co Doležal nyní dělá.

Prý pije a dělá problémy!

Do Jihlavy, kde ke krutému zločinu došlo, se už mladík prý nevrátil. Odstěhoval se prý do Humpolce a změnil si jméno. Nyní je z něj Marek D. „Přejmenoval se, našel si práci, (...) a žije si nový život, jako by se nic nestalo,“ prozradil expresu zdroj. 

Ale údajně vzorným životem rozhodně nežije. Přišel prý o řidičský průkaz, holduje alkoholu a možná nejen jemu, ale i jiným drogám. V místě, kde nyní bydlí, není zrovna oblíbený. „Tady v Humpolci už ho lidé také moc nemusejí. Chodí dost často pít, dělá problémy, navážel se tu do Ukrajinců a podobně,“ tvrdí zdroj.

A to není vše, s mladíkem prý dokonce mluvil o strašlivé noci. Ten prý nic nepřiznal, naopak tvrdil, že je nevinný. „Když jsem měl tu čest s ním mluvit na rovinu, rozbrečel se jako malá holka a tvrdil, že ho ke všemu donutili,“ řekl muž serveru. Po rozhovoru prý věří, že muž spíše dvojici vrahů hecoval a aktivně jim pomáhal a pak jen ze všeho se štěstím vyvázl.

„Osobně si myslím, že kdyby mu ti dva nevěřili, hodí ho do toho kontejneru taky. Ale věřili mu a on teprve až ve vězení na radu svého právníka otočil a udělal ze sebe chudáčka,“ uzavřel muž.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání