15. dubna 2021 • 18:00

Spolupracujte, vyzval Kúdelu Kamarův právník. Tvrdík: Nechutný útok

Autor: ČTK, vmn
Vstoupit do diskuse
31
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skotská policie se podle právníka fotbalisty Glena Kamary chystá obvinit Ondřeje Kúdelu z rasistického chování. Trestem může být až půlroční vězení. Kamarův zástupce Aamer Anwar píše, že Kúdela nedostatečně spolupracuje se skotskou policií. Jaroslav Tvrdík to vyvrací.



„Skotská policie dnes potvrdila, že předala prokuratuře k posouzení případ Ondřeje Kúdely vztahující se k zápasu Rangers se Slavií Praha z 18. března,“ uvedl Kamarův právník Aamer Anwar v prohlášení, které citovala agentura Reuters. „Policie je přesvědčena, že má dostatek důkazů pro trestní obvinění z rasistického chování Kúdely vůči Glenu Kamarovi,“ dodal.

„Důrazně žádám Ondřeje Kúdelu, který nyní čelí obvinění, aby spolupracoval se skotskou policií. Glen Kamara doufá, že pokud chce Slavie skutečně vymýtit rasismus, pak veřejně vyzvou k zastavení výhrůžek, kterých se stále dopouští někteří její fanoušci,“ píše Aamer Anwar.

Policie zatím Kúdelu v případu nevyslechla. Český hráč kvůli zdravotním komplikacím necestoval se Slavií do Londýna na úvodní čtvrtfinále proti Arsenalu, navíc už měl v té době předběžně zastavenou činnost na jeden zápas. „Je zklamání, že pan Kúdela dosud s policií nespolupracoval, nedostavil se na žádný výslech a nedodal ani svou výpověď,“ prohlásil Anwar.

Na to přes sociální sítě reagoval šéf sešívaných Jaroslav Tvrdík: „Ondřej Kúdela byl po zranění ze zápasu reprezentace od 30. března 2021 do 13. dubna 2021 v pracovní neschopnosti a v péči lékařů Ústřední vojenské nemocnice Praha. Se skotskou policií byl a je připraven plně spolupracovat. Útoky na něj tvrdíci opak jsou nechutné."

Kúdelu zranil v utkání kvalifikace mistrovství světa ve Walesu kapitán domácích Gareth Bale, který českého fotbalistů udeřil ve výskoku loktem do obličeje a pohmoždil mu nos.

 

Kamara obvinil Kúdelu, že ho v odvetě osmifinále Evropské ligy v Glasgow rasisticky urazil. To český hráč popírá. Ve středu ale dostal od disciplinární komise UEFA trest na 10 utkání. Podle komuniké komise Kúdelovi rasismus prokázala, byť Slavia v minulém týdnu uvedla, že vyšetřovatel, který se událostmi v Glasgow zabýval, důkaz nenašel.

Třízápasový trest dostal od UEFA Kamara, jenž po zápase Kúdelu fyzicky napadl v útrobách stadionu při schůzce, na níž byli i oba trenéři. Čtyři duely v klubových soutěžích UEFA si pak nezahraje útočník Rangers Kemar Roofe za brutální zákrok na gólmana Ondřeje Koláře, jemuž způsobil zlomeninu v obličeji.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
31

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud