Maximální zaujetí nestačilo, Skuhravý skončil na Julisce po třech prohrách v řadě a žezlo přebírá Pilný

Maximální zaujetí nestačilo, Skuhravý skončil na Julisce po třech prohrách v řadě a žezlo přebírá Pilný

"Zase jsme udělali hloupé chyby, které Líšeň gólově potrestala. Mužstvo je bez energie. Dostali jsme se do velkého útlumu a potřebujeme hráče zmobilizovat." 

Toť poslední slova Romana Skuhravého v roli hlavního trenéra Dukly, jež se po třech porážkách v řadě propadla v druholigové tabulce až na velmi nelichotivé desáté místo, s čímž se v žádném případě před startem jara nepočítalo a očekával se spíš útok na postup.

Roman Skuhravý i jeho asistent Richard Polák byli na Julisce, kde vládli něco málo přes dva a půl roku, odvolání po čtvrtečním mimořádném jednání představenstva dejvické značky.

Dejvické áčko bez svého šéfa dlouho nezůstalo. Ujal se ho Bohuslav Pilný, kterému bude u kormidla pomáhat dosavadní kouč béčka Aleš Majer.

Pilný, který má za sebou trenérskou minulost v Hradci Králové, Viktorii Žižkov, Sokolově i Příbrami, kde byl ale jen jako asistent, si odbyde premiéru hned v nejbližším kole proti Jihlavě, jež se naopak v posledních dvou kolech zvedla.

"Trenér Skuhravý převzal mužstvo v září 2018 s úkolem pokusit se po sérii sedmi úvodních porážek zachránit pro Duklu prvoligovou příslušnost. To se nakonec nepodařilo. Kromě pokusu o návrat do nejvyšší soutěže dostal spolu se svým asistentem Richardem Polákem za úkol zabudovávat do A-týmu mladé talentované hráče, což se mu úspěšně podařilo. Bylo to z toho důvodu, aby pozdější prodej těchto hráčů ulehčil z mé strany financování fotbalového klubu. Jsem přesvědčen, že on i jeho asistent odváděli po celou dobu svého působení v našem klubu svou práci s maximálním zaujetím a za to bych jim chtěl poděkovat. Bohužel, série posledních neúspěšných výsledků provázená nízkou efektivitou nedala vedení klubu a ani mně jinou možnost než téměř tříletou spolupráci ukončit. Do další trenérské činnosti jim přeji hodně zdaru," uvedl na webu fkdukla.cz majoritní vlastník Dukly Petr Paukner.

Krmenčík do Sparty? V létě to jistě bude velké téma, říká legendární Siegl

Zdroj: fkdukla.cz